6 hónapos babának lehet xylitolt tenni a teájába?
Ha szomjas lesz, inni fog. Ne erőltesd, néha kínáld meg és slussz. Elég neki az anyatej/tápszer (nem tudom mit kap).
Ezt a xylitolt nem ismerem, de nem hangzik túl jól.
mármint a nem a Xylitol a gyümölcscukor, hanem azt tegyen a kérdező a teába
hülyén írtam, bocsi
a xylit az ez:
második voltam
megnéztem: nyírfacukor :)
Köszi :)
de akkor sem tenném 6 hós teájába, a véleményem fennáll :)
Érdemes elolvasni ezt a cikket:
"CSECSEMŐK ÉS KISGYERMEKEK TÁPLÁLKOZÁSA KAPCSÁN!
– Tartsuk szem előtt, hogy az édesítőszerek nem használhatók csecsemők és kisgyermekek számára készült élelmiszerekben.
– A gyermekeket születésüktől fogva az élelmiszerek természetes édességéhez „szoktassuk” hozzá!
– Ne szoktassuk hozzá a gyermekeket az édesítőszerrel édesített élelmiszerekhez, illetve az édesítőszerek használatára – hacsak nem indokolt (pl. cukorbetegség)!"
És egy másik oldalról is idézek:
"Gyerekek fogyaszthatják?
* 3 éves kor alatt semmilyen édesítőszer nem ajánlott, ha nem feltétlenül szükséges."
Ezerszer inkább szőlőcukor vagy gyümölcscukor, esetleg bio nádcukor, mint az ilyen édesítő kütyük!
1., ő még nagyon pici, nagyon valószínű, hogy egyelőre nem akar inni, egy-két hónap múlva meg majd erőltetés nélkül megissza a vizet is, főleg nyáron.
Főleg, ha szopik, akkor nem kell aggódnod.
2., jó dolog ez a xylit, de nagyon kevés ideje ismert, egy csecsemőn én nem kísérlketeznék vele, de agavesziruppal sem, sem sztiviával, se semmi
nem leszel rossz anya, ha teszel egy kis cukrot a teájába,
ha amúgy odafigyelsz az étkezésre a családban és nem tanul rossz mintákat, akkor ezzel nem adsz át neki semmi rosszat
a cukor nem a sátántól való, csak nekünk így "20 felett":) nem árt odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!