Mit csináljak, ha folyton piszkálnak, hogy duci a babám?
Kisbabám 7 hónaposan 9 kiló (kb. 65 cm), szóval elég kis ducika (3750-el született, 50 cm-vel), de engem nem zavar(t eddig), mert sokat mozog, élénk és mindent örömmel eszik. Tegnap családi vendégség volt, és azzal piszkáltak, hogy már EGYÁLTALÁN NEM kéne tápot adnom neki (a doboz szerinti 3-szor 210 mili-t kapja). Mondtam, hogy ennyi kell, a többi étkezés úgyis gyümölcs és főzelék. Erre elkezdték mondani, hogy tényleg nem látom, hogy milyen dagi és adjak mindenből kevesebbet. Elszakadt nálam a cérna, apám és anyám úgy kiakasztott, hogy végül már sírvafakadtam, de csak mondták-mondták.
Ha rájuk hagyom a picit, mert valamit elintézek, akkor pedig csak fél üveg bébiételt adnak neki (nálam másfelet eszik vagy házi főztöt, de abból is annyit). Persze utána éhesen sír, és én gonosz módon meg szoktam etetni.
Soha nem tömtem a babám, csak egyszerűen addig adom, míg éhes és így 3 óránként kíván enni (pontban). (Szerintük ez is túl gyakori).
De mivel az orvosi váróban is múltkor beszóltak, hogy milyen dagi, persze a szívemre veszem.
Amúgy a férjem és én is nagyon vékonyak vagyunk, de bébiként dagik voltunk.
De,arra figyelj, hogy lehet, a 3 magos keverék jobbnak tűnik, mint a babakeksz, viszont nincs benne szénhidrát, a szervezet számára feldolgozhatatlan-más funkciót tölt be a táplálkozásban. A babakeksz jobban teljesítené a célját, mert kellő mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, ami eltelíti. És összeségében jobban járnál a babakeksszel.
Na most ez persze nem biztos, hogy így van, mert nem ismerem az általad említett keveréket sem a babakekszet és dietetikus sem vagyok. Csak példaként írtam, hogy figyelni kell a táplálék összetételére, hány kalória, mennyi szénhidrát, zsír, fehérje van benne. Mert lehet,hogy ebben nincs meg a megfelelő kalória és szénhidrát, ami egy izgő-mozgó gyereknek elengedhetetlen és ott borul az egyensúly.
Mert arra is figyelni kell se több ne legyen, de kevesebb sem. Mert akkor raktároz a szervezet és lehet az tűnik többletnek.
Írd fel pontosan miből, mennyit eszik egy nap és számold ki, hogy fedezi e a tényleges szükségletét, hol van többlet vagy kevesebb és ennyi. És akkor azzal már mehetsz az orvoshoz, védőnőhöz, ők már tudnak segíteni, hol nyúlj bele.
De az is lehet, tökéletesen jó így, és nem kell belenyúlni, akkor meg tudni fogod azt és leszerelheted a károgókat. Viszont követeld meg, hogy adják oda neki a kaját, ezt nem lehet,hogy hasra csapsz, fogyókúráztatod, fele mennyiséggel, aztán meg ahogy írtad, éjjel a dupláját behabzsolja, mert az tényleg elhízáshoz vezet. Akkor már maradjon az eredeti, ahogy jól is érezted.
szia! Az én lányom 4 hónaposan volt 65 cm és 8 kg,de soha senki nem mondta hogy baj lenne.
ő is 50 cm-rel szül. és 3330 grammal
Babám 6 hónapos és 7,5 kg, kis hurkás csajszi és nekem is beszóltak a múltkor paraszt módjára, hogy: "óóó, jó dagi".
Na nekem sem kellett több, rá is szóltam kedves ismerősre, hogy nem dagi, hanem kis husis, és egy babára nem mondjuk,hogy dagi. Azóta köszönni sem akar. Leto.om nagyívben.
Nem kell velük foglalkozni!!!!!!!!!!!
Kisfiam 3500 grammal, 50 centivel született. 7 hónaposan kereken 9 kg volt. Dokink annak idején azt mondta rá: Ejj, ha Magyarország ilyen lábakon állhatna... :)
Most 19 hónapos, 12,8 kg, 86 cm-es nagyfiú. Izmos, csontos, egy kicsit sem duci, sem kövér, pedig kisbabaként mindenki azt mondta rá, hogy milyen hurkagyurka. (Lesz@rtam konkrétan, ki mit mondott..)
Viszont ha bármilyen baja van (hasmenés akár csak fogzás miatt pl.), nekem egyáltalán nem kell aggódnom amiatt, hogy jaaaaj, mekkora a súlya, meg mennyit fogyott, meg hogy mennyire nem eszik, mert éppen jönnek a szemfogai.
Makk egészséges, és nekem ez számít. Te se hallgass senkire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!