Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor fog "rendesen" enni 15...

Mikor fog "rendesen" enni 15 hónapos babám?

Figyelt kérdés

Egyik nap mindent megeszik amit elé rakok, másik nap semmit nem fogad el. van olyan nap, hogy ebédre 4-5 félével kínálom, de mindent csak ledobál. Vele eszünk, sőt sokszor a mi tányérunkról kap, de sajnos nagyon válogatós. Ma reggel is amit elé raktam, mindent ledobált, alig evett belőle, pedig tegnap is ezt ette.

Egyszerűen már tanácstalan vagyok, hogy mit nem csinálok jól.

Napirendünk:

6 körül ébred,akkor kap 2 deci babatejet, 8 körül már éhes, adok neki felvágottat, virslit, májkrémes kenyeret (bár a kenyeret nem eszi meg sűrűn), 10 körül egy fél banán, 12 körül ebédelünk, 12.31-13 között elalszik kb. 3-ig, utána megint felvágott vagy joghurt, este lefekvés előtt tápszer.

Tanácsok?

2011. máj. 2. 08:34
 1/10 anonim ***** válasza:
tul surun adsz neki enni.ha 6-kor ebred akkor a baba tej utan en 9 kr adnek reggelit. vajas kenyer ,majkrees,bundas vagy tojas kremes.hozza kis gyumocs kockazva,lp. korte ,barack. utana csak az ebed 12 korul. felebredes utan joghurt,kis keksz.este vacsora .pl.sultkrumpli,halrudacska,kis ebedmaradek ha van,etc. elalvashoz a tejcsi.az enyem 16 honapos en igy etetem.
2011. máj. 2. 08:51
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem délután hiányzik egy étkezés.

Mikor fekszik a kicsi? Háromtól lefekvésig kibírja felvágottal meg joghurttal? Meg nekem kevés a gyümölcs is, egy fél banán 15 hónaposan nem túl sok.

Próbálj neki krémsajtot, rántottát, bundás kenyeret, sajtos kiflit, túrós batyut, tejberizst stb. adni, hátha a nagyobb változatosság meghozza az étvágyát. Ezek a felvágottak különben is tele vannak mindenféle vacakkal, én nem is nagyon adok a fiamnak.

2011. máj. 2. 08:53
 3/10 anonim ***** válasza:
ha 3-ig alszik es eszik kb.1/2 4-kor joghurtot meg keksz feleseget,akar batyu vagy barmi sutit hozza,es este vacsizik kb.7-kor ,nem hiszem hogy keves lenne. utana furdes es 9 korul a tej a fekveshez. gondolom nem ejfelig van fenn.
2011. máj. 2. 09:04
 4/10 anonim ***** válasza:
elozo vagyok. a gyumolcsot ebed utan is adhatod es a joghurt helyett is johet a gyumocs.
2011. máj. 2. 09:07
 5/10 A kérdező kommentje:
Kenyeret, tejberizst/grízt, bundás kenyeret nem eszi meg. Fél 8-kor fekszik le este. Pont ez a gondom, hogy nagyon válogatós, pedig higgyétek el mindig próbálkozom/próbálkoztam új ételeket adni neki, de ledobálja. örülök, ha egyáltalán a felvágottat vagy a virslit megeszi.
2011. máj. 2. 14:58
 6/10 anonim ***** válasza:
a kiflit se eszi meg?, vagy a kalacsot? babapiskotat? kekszeket?
2011. máj. 2. 21:54
 7/10 anonim ***** válasza:
21:54-es vagyok. a banant inkabb delutan kellene ,helyette almat vagy kortet ,barackot .joghurtot ami nem laktat annyira.
2011. máj. 2. 21:57
 8/10 A kérdező kommentje:

A kiflit, kalácsot, kekszet csak olyan formában eszi meg, hogy ő fogja és feltét nélkül:(

A banánt lehet, hogy délutánra hagyom, mert laktató:)

Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok:)

Ma reggel egy csomó tojásrántottát kunyizott az enyémből:) Tegnap délre meg tejfölös szaftos tésztából evett meg egy jó adagot (persze az enyémből:), az ő tányérjából nem kellett neki ugyanaz. Hátha alakul valami az evéssel:)

Az önálló kanalazásra tanítás szerintetek még korai?

2011. máj. 3. 10:49
 9/10 anonim ***** válasza:
nem korai. az enyem 15 honapos ,"eszi" a levest,azaz tobb mint felet kipancsolja de elvezi es en adom neki egy masik kanallal. kis villaval is probalkozik mar kissebb -nagyobb sikerrel!
2011. máj. 3. 22:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Villával már a mi babánk is próbálkozik, kanalazást is próbáltuk krumplipürével:)
2011. máj. 4. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!