Szerintetek attól lehet a 2 hónapos babámnak székrekedése, ha napi 3 kávét iszom, vagy ha sok csokit eszem?
Az én babám se kakilt napokig,amikor sok csokit ettem. Szintén 2-3 hó körül volt.
A kávéval nincs baja.
Próbálgasd ki, hogy mitől van vagy nincs kaki.
Anyatejes babáknak heti egyszer is lehet csak székletük, ha olyan típus a baba, hogy mindent hasznosít. Akkor van székrekedése, ha látszik, hogy erôlködik, de nem jön. Ekkor 1-2 nap után segítsetek rajta vmi népi gyógymóddal (lázmérôzés, szélcsô, kamillatea...)
Kávéból szerintem durva a 3... Napi egyet "ha nagyon muszáj" az ajánlás általában, mert a koffein átmegy.
Enyémnek csokitól nem volt baja.
A tulsagosan sok csokitol lehet. Probalj meg egy darabig nem enni, helyette kicsit egeszsegesebben taplalkozni, sok gyumolcs, zoldseggel. Li fogod majd tapasztalni, mitol van es mitol nincs szeklete a babanak. De anyatejesnel tenyleg nem szekrekedes, ha akar 1 hetig nem kakil, csak akkor, ha ot is zavarja.
Ettol fuggetlenul en nem ajanlom a sok csokit, es a napi 3 kave is sok, raadasul a csokiban is van koffein. Most a babad a legfontosabb!
En is iszom neha 1 kavet vagy eszem egy kis csokit, de figyelek arra, hogy ne legyen sok.
a csokitól lehet!
sőt, az én babám állandóan bukott, ha csokit ettem!
Az egyik nap nem hígat, hanem krém állagút kakilt úgy, hogy segíteni kellett neki lázmérővel, mert nagyon erőlködött szegényke. Aztán egy nap kimaradt, majd a következő napon egyszer volt széklete. Azokban a napokban sok csokit ettem, ezért gyanítottam, hogy attól lehet. Most már ritkábban, illetve kevesebb csokit eszek, illetve a kávét is csökkentettem, bár az alvásával szerencsére nincs gond. Azóta napi 2-3-szor kakil, ami az orvos szerint is megfelelő.
Azt én is hallottam, hogy anyatejes babáknál előfordul, hogy napokig nincs széklet, mert a szervezet hasznosítja az anyatejet. Nem is avatkoztam volna bele, ha nem erőlködik. De a válaszaitok alapján és visszagondolva arra a pár napra szerintem is okozhat a csoki székrekedést, ezért vigyázni fogok, mert természetesen a babám az első!
Köszi a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!