Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14 hónapos babával Horvátorszá...

14 hónapos babával Horvátországba?

Figyelt kérdés

Még eddig ilyen hosszú úton nem voltunk,de viszonylag jól bírja az autózást illetve nem egy nyűgős gyerkőc de azért egy kicsit félek az ilyen hosszú útól meg hát persze,hogy kint is egy hétig,hogy bírja!

Írjatok légyszíves tapasztalatokat illetve tanácsokat!

2011. máj. 1. 21:31
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

előz

Mi sokat utazunk, de soha nem paráztam/om azon, hogy mi lesz ha beteg lesz éppen akkor, ott.

Mindenhol élnek gyerekek, van orvos, kórház.

Viszünk gyógyszereket

2011. máj. 16. 22:50
 12/29 anonim ***** válasza:
68%
Tavaly 5 honapos volt a fiam mikor Horvatorszagba mentunk. Iden 16 honapos lesz mikor megyunk. Semmi gond nem volt tavaly es szerintem iden sem lesz. Mi csak az Isztriara megyunk eppen azert ha gaz van 3 ora alatt hazaerunk, meg persze ott is van korhaz, de hat nem feg semmi rossz tortenni! Mi ugy indultunk tavaly es iden is ugy fogunk, hogy meg alvasidoben. Tehat ugy hajnali 3-4 fele. Igy nem kell a dugoban allni a palyan Zagrab kornyeken es meg olyan meleg sem lesz. Hazafele utat szinten alvasidore tervezzuk. Szerencses vagyok, fiam akkor is elalszik az autoban ha eppen nincs alvasido. Csak akkor altunk meg mikor felebredt, mikor aludt akkor csak haladtunk.
2011. máj. 16. 23:39
 13/29 anonim ***** válasza:
Szerencsésen is elsűlhet, de szerencsétlenül is. Mi még nem megyünk , pedig 3éves lesz mert a mi fiunk vékony, törékeny 11kg. és gondolni kell arra is h minden országban idegen baktériumok vannak pl a vízben is amikre még nem immunis. Ezért meg van az esélye h hasmenést kaphat. Szóval mindenképpen függ sztem attól, hogy neked milyen típusú gyerkőcöd van. Az enyém tavaly nyáron egy éjaszaka alatt ott volt az infúzión mert kiszáradt. Ha a tiéd esetleg husisabb típus akkor nincs akkora veszély. szóval rizikós azért de nem pont az autó miatt!
2011. máj. 17. 01:23
 14/29 anonim ***** válasza:
23%
pERSZE H MINDENHOL VAN KÓRHÁZ, CSAK NEM BIZTOS H A MAGYAR GYERMEKET IS OLYAN LELKIISMERETESEN LÁTJÁK EL MINT A MAGYART, MEG HA ODAKERÜLTÖK AKKOR AZ MEGÉRTE SZERINTETEK. ÉN TAPASZTALATBÓL MONDOM H NAGYON SZ..... KÜLFŐLDŐN KÓRHÁZBAN LENNI. MI ÚGY VAGYUNK VELE H MOSTMÁR VÁRUNK MÍG NAGY ÉS ERŐS GYEREK LESZ, NEM A MI SZÍVÜNK VÁGYA AZ ELSŐ HANEM AZ Ő ÉRDEKE. Ő MEG A BALCSINIS JÓL ÉRZI MAGÁT.
2011. máj. 17. 01:30
 15/29 anonim ***** válasza:
40%
bocsi utolsó vok. rosszul írtam. szóval nem biztos h a magyar gyereket is olyan lelkiismeretesen látják el mint a saját országukban élőt.
2011. máj. 17. 01:32
 16/29 anonim ***** válasza:
76%

Lányommal 2 hónapos korában voltunk először, aztán másfél évesen Horvátországban nyaralni. Neki nincs problémája az utazással, rengeteget utazunk, repülőn is, korán megszokta, hogy időnként órákig a gyerekülésben ül.

A károgókat meg nem értem igazán, főleg úgy, hogy tapasztalat hiányában kárognak, nekem soha egy utunk során sem volt rossz tapasztalatom semilyen téren. A magyar gyereket ugyanolyan precízen ellátják bárhol, bármely országban, jobban, mint itthon, ez saját tapasztalat. Hja, persze, ugye "nem árt", ha van biztosítás, és nem valami utcai árusnál megvásárolt fecnire gondolok, hanem valami komoly értékűre, ami ettől nem drága, naponta 700-800 Ft. Megéri, mert ha valami gond van, és orvoshoz kell menni, sokszor soron kívül ellátnak. És, nem mellesleg, az sem baj, ha az ember beszél nyelveket....

2011. máj. 17. 07:03
 17/29 anonim ***** válasza:
31%

Meglepődve olvasom milyen sokan indulnak el hosszabb útra egy csecsemővel!

Nekem ez önzőségnek tűnik, mivel a babának a szülein kívül a megszokott napirendre és a megszokott kis helyére van a leginkább szüksége, hogy biztonságban, jól érezze magát.

2 éves volt a fiam amikor először mentünk nyaralni, úgy gondoltuk, akkor már ő is élvezni fogja és nem csak a mi kedvünkért utazgatunk. Így is lett, nagyon élvezte a 10 napos nyaralást, mi meg élveztük, hogy fedezi fel a világot a kisfiúnk.

El nem tudom képzelni, hogy egy csecsemőnek szüksége van az utazással járó törődésre, a több napos idegen környezetre:(Szerintem a szülőknek nem csak a saját szórakozásukra kellene gondolni, mi történik ha egy-két nyarat kihagynak?Túl fogják élni, tapasztalat:D

Én nem indulnék el 14 hónapossal külföldre, rövidebb belföldi utakat vállalnék egy ilyen korú gyerekkel.Persze vannak nálam bevállalósabb szülők, de meggyőződésem, hogy ők nem a gyerek érdekeit nézik elsősorban, hanem a saját igényeikhez akarják alakítani a gyerek igényeit.Én ezt nem tartom szerencsésnek.

2011. máj. 17. 07:38
 18/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Azért örülök,hogy többen írtatok akik bevállalják a nyaralást és így engem is meggyőztetek!

Kedves 20:45!

Mi is a Vir szigetre megyünk!Írnál légyszíves egy kis infót!Milyen a sziget,mit lehet csinálni,milyen a part(úgy hallottam,hogy apró kavicsos)milyen a víz stb???

Természetesen én is akarok a dokival beszélni és íratni fel minden gyógyszereket amire szükség lehet!

Kedves 23:39!

Mi is úgy gondoltuk,hogy éjszaka valamikor 3-4 fele indulnánk és akkor javarész az utat végig aludná!Ti,hogy csináltátok??Csak átraktátok a kiságyból az autósülésbe???Nem ébredt fel??Attól félek,hogy kipattan a szeme,azt hiszi reggel van!!Nállatok hogy volt?

Kedves 01:23!

Szerencsére nem egy vékony,gyenge alkat!Most voltunk 1 éves státuszon 10 kg-ó 81 cm és nagyon stramm gyerek még eddig csak 1x volt beteg de akkor is csak az orra folyt!Mondjuk se Apa se én nem vagyunk az a beteges típúsúak úgyhogy sztem ezt örökölte a fiúnk!

Kedves Utolsó!

Valamelyest igazad van!De a napirendet azt befogom kint is tartani!150 m-re van a szállás a tengerpartól tehát ha elfárad,elálmosodik akkor csak felsétálok vele és már alhat is!Mi ott leszünk vele és sztem a biztonságot mi adjuk neki úgyhogy remélem ezzel nem lesz gond!És hidd el,nem csak a mi igényeinket nézem6nézzük hanem az övét is!Én úgy gondolom,hogy nem szabad burokban nevelni egy gyereket mert akkor az késsőbb visszaüthet!Én azon vagyok,hogy minél hamarabb szocializálodjon a gyerek mert 20 hónaposan megy bölcsiba(vissza kell mennem dolgozni sajnos!!)és hagy szokja az idegen embereket,az idegen helyet ne akkor essek pofára,hogy le se szakad rólam a babám!Bár persze ez jó érzés,hogy ragaszkodik hozzám csak sajnos a muszály az nagy úr!Mi csinálnék akkor ha nemtudnám beszokatni a bölcsibe,közölném a munkahelyen,hogy sorry de nemtudok visszamenni dolgozni mert bömböl a gyerekem az idegen helyen az idegen környezettől???Vagy hagyjam ott ordítani majd megszokja???na hát ezt nem akarom,úgyhogy ezzel a nyaralással is szerintem az ő érdekeit is nézem!Hidd el az enyémet nem!nekem nem lesz ez olyan nagy nyaralás,végül is úgyanúgy vele kell lennem szinte végig mint itthon!Nagy baráti társasággal megyünk,remélem azért lesz 1-2 önkéntes jelentkező akik legalább egy 5-10 percre vigyáznak rá míg én csobbanok egyet de ezen kívül nekem nem lesz nagyobb szórakozásom!

Köszönöm mindenki válaszát!

Még írhattok!

2011. máj. 17. 10:27
 19/29 anonim ***** válasza:
57%
Kedves utolsó!!! Én teljesen a te véleményedet osztom és én is asszerint élek. Én írtam azt a véleményt amit egyesek "károgásnak" neveztek. Aki a károgást írta annak üzenem, hogy nem vagyok sem primitiv, sem fogyatékos, aki piaci árustól venne egy biztosítást és borzasztóan fellengzős hangnemet ütott meg. Engem nem érdekel, hogy ő önző módon a két hónapos gyereket uticsomagként cipelte a hátán, de közlöm, hogy én is valóban személyes tapasztalat alapján írtam a negatív élményeket. Egyébként kicsit émelyítő, hogy pénzösszegeket ír le az üzenetben, hiszen az senkit sem érdekel, hogy ki minnyiért mit vesz és, hogy repülővel repül. Egyébként beszélek nyelveket is kettőt középfokon és egyet felsőfokon, szóval bocsi de nem arról van szó, hogy primitív lennék. Merthogy a válaszból ez jött le. Csupán elmondtam a kedves kérdezőnek a TAPASZTALATOMAT, és a véleményemet.
2011. máj. 17. 23:37
 20/29 anonim ***** válasza:
68%
7:38 és utolsó, sajnálom a gyerekeiteket.... plusz, savanyú a szőlő?
2011. máj. 18. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!