Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Született valaki babája...

Született valaki babája idegrendszeri sérüléssel?

Figyelt kérdés
következménye?mitől történt a baj?
2011. máj. 1. 11:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Idegrendszeri megbetegedés még méhen belül szokott kialakulni.

Ezen kívül még lehet születés közben bekövetkezett hypoxia miatt esetleg szülési sérülésként.

De 95%-ban még méhen belül alakul ki.

2011. máj. 1. 11:25
 2/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszodat és ez mitől alakul ki a méhen belül?

következményeiről tudsz valamit?

annyit tudok, hogy mozgásban való lemaradás illetve értelmileg is el maradhat a gyerek, ezek sok fejlesztéssel javíthatók?

2011. máj. 1. 13:01
 3/16 anonim ***** válasza:

Idegrendszeri megbetegedés nem egyenlő az idegrendszeri sérüléssel.

Nálunk csomó volt a köldökzsinóron, olyan igazi, mikor a madzagot áthurkolod és csinálsz egy csomót. Teljesen fatális dolog, nem genetikai, nem fertőzés, nem szülőcsatornában elakadás. Izomtónus eloszlási zavara van, magyarul a kéz-lábizomzat feszes, a nyak-hát laza. De szellemileg nem érintett, ez nagy szerencse a szerencsétlenségben.

2011. máj. 1. 13:30
 4/16 A kérdező kommentje:

utolsó válaszolónak írnék

nálunk ugyanaz a tünet mint nektek az izomzattal bár mi nem tudjuk mitől alakult ez ki de most 10 hónapos 4 hónapja derült ki MR vizsgálattal...

milyen fejlesztésre jártok? van javulás?

ne haragudj, hogy így kérdezgetek tőled de nagyon aggódunk és senki nem mond semmit, jó lenne olyannal beszélni akiik ebben a helyzetben vannak

köszönöm ha írsz nekem

2011. máj. 1. 13:48
 5/16 anonim ***** válasza:

Hypotóniának hívják, izomrenyheség. Mikor a kicsi nem kezd el forogni úgy, kúszni és mászni sem. Feszesek az izmai, görcsös a mözgása a végtagoknak. Ez felhozható észrevehetetlenné, max nem fogja bírni annyira a sportot mint a kortársai. Értelmi fejlődési rendellenességet is vonzhat magával de sajnos ez fixen csak 2-3 éves korban mondható ki. Addig csak jelei vannak, de azok sem egyértelműen. Én nagyon szorítok Nektek!!!!!!

Nekem van ismerősöm, akiknél a Dévény torna bevált és behozta a lemaradást, de nekik is azt mondták, hogy a kötöttebb mozgás végigkíséri életükben. De ettől még nem lesz hátrányos helyzetű!!!

2011. máj. 4. 12:00
 6/16 anonim ***** válasza:
50%

Idegrendszeri sérülés kockázatát növeli a terhesség alatti dohányzás, gyógyszerszedés, alkohol.

Oxigénhiányos állapot amit a magzati lét alatt pl a köldökzsinór megtörése, elszivárgott magzatvíz okozhat.

2011. máj. 4. 13:23
 7/16 A kérdező kommentje:

köszönöm, remélem nálunk is minden rendbe jön

a terhességem probléma mentes volt, fogadott orvosom volt aki végig kísérte a kezdetektől, soha 1 szál cigarettát egy pohár alkoholt nem fogyasztottam, nem vert a férjem, szeretettel vártuk a picit, és a magzatvíz sem, szivárgott nem is folyt el...

2011. máj. 4. 16:36
 8/16 anonim ***** válasza:

Kedves 12:00-ás: A hipotónia valóban izomrenyheséget is takar, de pont a feszesség (spazmus) ellentéte. A hipotón babáknál szokták mondani a "rongybaba" effektust, tehát ez pont minden, csak nem feszes. Értelmi fejlődési rendellenességet sem mondhatsz ki fixen 2-3 éves korban, mert az iskolaérettségi vizsgálatokon is rengeteg minden kiderül. Ráadásul a sérült babák is nőnek, fejlődnek, érnek, bármilyen furcsa, és fokozatosan hozzák be a lemaradásukat. A Dévény pedig csak hipotón gyerekeknek "jön be", a súlyosabb, tehát valóban kimutatható idegrendszeri sérülés esetén a Dévény nem sokat ér sajna.

Kedves 13:23-as, a kockázati tényezők azok a dolgok, amikre szívesen ráfogjuk a rossz dolgokat. És mi van, ha a felsorolt tényezőkből egyik sem állja meg a helyét és mégis megtörténik a baj? Csak jelzem neked, hogy a köldökzsinór nem tud megtörni, érdemes lenne egyszer a kezedben tartanod és megérted, miről beszélek. Az elszivárgott magzatvíz sehogy sem okoz oxigénhiányos állapotot, ezt nem tudom, honnan szedted, pláne, ha már elszivárgott, akkor nincs is ott. Ami okozhat, az pl idő előtti burokrepedéskor (itt még nem indul be a szülés!) magzatvízbe kerülő baktériumok kóros elszaporodása és az általuk termelt toxinok. Ennek JELE lehet a szivárgó magzatvíz, de mint írtam, a szivárgó magzatvíz nem "bánt" senkit. Hogy mi okozhat oxigén hiányos állapotot, arról töménytelen mennyiségű cikk, fórum, hozzászólás található a neten, érdemes lenne inkább utánaolvasni, mert az információhiányos hozzászólások károsak is tudnak lenni.

Kedves kérdező, írj privit nyugodtan, akár az elérhetőséged is megadhatod, szívesen segítek nektek, ha tudok. :)

2011. máj. 4. 19:17
 9/16 A kérdező kommentje:

kedves utolsó, írtam neked privátot...

nem kaptad meg?

2011. máj. 11. 11:20
 10/16 Lyoni ***** válasza:

Kedves kérdező

Itt vagy? Mi történt veletek?

2022. ápr. 2. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!