Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki babája született...

Valaki babája született idegrendszeri problémával?

Figyelt kérdés

mi a jele? mi a következménye?

gyógyítható?

nagyon fontos nekünk a válaszotok

2011. jan. 11. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Sajna, előre nem lehet tudni, hogy milyen következménye lesz az idegrendszeri károsodásnak. Nekem a legsúlyosabb agyvérzést kapta a kicsim a 3 életnapján. Azt mondták, kizárt, hogy túlélje, de ha életben marad akkor, lehet, hogy: nem fog tudni, járni, beszélni, süket lesz, vak lesz...stb. Igazából csak jósolgattak, mi fordulhat elő. Most meg úgy szalad, alig érem utol. Egyedül a bal keze nem működik jól. Neki a mozgásközpontját is érintette a vérzés, és ennyivel megúsztuk. De sajna vannak ennél sokkal rosszabb esetek is. Újszülöttként egyébként még semmi tünetet nem produkált, ez majd a fejlődése során derül ki nálatok is szerintem. Mi a kezdetektől vittük fejlesztésre, és nagyon szépen fejlődött. Megkérdezhetem nálatok mi történt, ami miatt károsodott az idegrendszere?
2011. jan. 11. 17:39
 2/9 A kérdező kommentje:

szia

köszönöm, hogy válaszoltál olyan jó erről valakivel beszélni....

az egész 2 hónaposan kezdődött egy általános koponya uh-n találtak neki valamit 4 orvos 4 különböző válasz gondolhatod milyen rossz ez a bizonytalanság...

most 6 hós, 4 hónaposan kezdtem észre venni hogy le van maradva nem nyúl a tárgyakért, a fejét sem tartotta stabilan, várunk az mr vizsgálatra sajnos nagyon nehéz be kerülni, azt mondják oxigén hiányosan született, bár a terhesség és a szülés probléma mentes volt, császárral szültem, de csak azért mert nem tágultam, 9/10es apgarttal született..

m,ost gyanítják, hogy idegrendszerrel is lehet valami mert sokat megijed vagy nem is megijed hanem mikor fekszik kezeit-lábait megfeszíti és fel emeli, mintha repülne, szokták ezt mondani rá, védőnő szerint ezzel nincs probléma mikor jeleztem neki, most meg mehetünk ekg-ra is..

a mozgásban nagyon le van maradva a fejét sem tartja még stabilan csak rövid időre, most kezdtük el a Dévény tornát 2szer voltunk már fel tudja emelni a kezét, nagyon hipótón a kis teste nyaka- törzse laza,gyenge végtagok meg feszesek....

annyira aggódom, hogy egész nap csak sírók, hisz sosem tettem vele olyant ami kárós lenne neki, vigyáztunk rá nagyon és a terhesség alatt is egészségesen éltem,

az a legbántóbb, hogy vannak akik szarnak az egészbe és egészséges babájuk születik...

ez a mi történetünk remélem sok-sok szeretettel és gondoskodással, fejlesztéssel nem lesz semmi baj!

örülök, hogy a te babád rendbe jött!

2011. jan. 11. 17:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam is oxigénhiányosan született,de ez rögtön kiderült,mi 3 hetes korától kezdtük a dévény tornát,és 7 hónapos koráig kellett járnunk.Ő nagyon gyorsan csinált mindent (még nem volt 8 hónapos amikor megtette az első lépéseit),de én még így is nagyon aggódtam,hogy rendben lesz-e...

Most 21 hónapos,mondatokban beszél,nagyon-nagyon okos,értelmes minden orvos/védőnő szerint.Már nem aggódok annyira,de azért még lehetnek majd a suliban gondok (tanulási nehézségek,figyelemzavar stb).Ezt csak azért írtam le,mert egyrészt sok minden csak később derül majd ki,nagyobb korában,másrészt,hogy ha valami rosszul néz is ki,nembiztos,hogy baj lesz a vége.

Kitartást,és jó egészséget nektek!

2011. jan. 11. 19:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Első vagyok! Neurológusnál voltatok már a kicsivel??? Már csak mert, hogy most küldenek benneteket minden felé, csak oda nem...pedig szerintem kellene, hogy lássa. Ha gondolod priviben felvehetjük a kapcsolatot, és hátha tudok neked segítséget adni, esetleg lelkileg átsegíteni ezen az egészen. Tudom min mész keresztül és hogy mennyire hiányzik valaki aki "hasonló" cipőben jár. Ezen én is átmentem. Szóval szívesen segítek, amiben tudok...
2011. jan. 12. 11:33
 5/9 A kérdező kommentje:

szia

köszönöm hogy írtok!

első válaszoló:

igen járunk egy ideggyógyászhoz...

ma voltunk mr vizsgálaton!

szívesen beszélgetnék veled, nem tudom magam túl tenni ezen, de akkor ezeket leírom majd privátba, ha tényleg megosztod velem a tapasztalatodat az nagyon jó lenne!

milyen kezelésekre jártatok?

köszi

2011. jan. 12. 15:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Első vagyok! Írtam privit!!!!
2011. jan. 12. 17:49
 7/9 anonim ***** válasza:
szia,hasonlóan jártunk mi is,pedig második kisbabám,szülésnél bent volt egy szülésznő és az én nőgyogyászom és mégis megtörtént a baj.Akkor csak annyit mondtak,h jó hogy megszületett(38 hetre),mert nem biztos ,h még 2 hétig bírta volna,mert a köldokzsinor a nyakán volt és a jobb lábába tekeredve.nekünk csak az tünt fel,h nagyon erős sírása volt,nem normális.Mi azonkívül,h járunk gyógytornára(mert a végtagok nagyon feszesek és a hátgerince laza) kapunk gyogyszereket is,erről szeretnék többet kérdezni tőled.amúgy mi jövő héten megyünk újra vissza a neurológushoz.Írhatok privit?köszi
2011. jan. 13. 04:56
 8/9 A kérdező kommentje:

szia kedves utolsó válaszoló

megköszönném ha írnál, tünetein ugyan az, nekem is második babám, ő is 38.-hétre született és neki is a végtagok feszesek törzse,nyaka gyenge,laza...

várom leveled!

2011. jan. 13. 14:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia miujsag veletek?
2022. aug. 7. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!