Valaki babája született idegrendszeri problémával?
mi a jele? mi a következménye?
gyógyítható?
nagyon fontos nekünk a válaszotok
szia
köszönöm, hogy válaszoltál olyan jó erről valakivel beszélni....
az egész 2 hónaposan kezdődött egy általános koponya uh-n találtak neki valamit 4 orvos 4 különböző válasz gondolhatod milyen rossz ez a bizonytalanság...
most 6 hós, 4 hónaposan kezdtem észre venni hogy le van maradva nem nyúl a tárgyakért, a fejét sem tartotta stabilan, várunk az mr vizsgálatra sajnos nagyon nehéz be kerülni, azt mondják oxigén hiányosan született, bár a terhesség és a szülés probléma mentes volt, császárral szültem, de csak azért mert nem tágultam, 9/10es apgarttal született..
m,ost gyanítják, hogy idegrendszerrel is lehet valami mert sokat megijed vagy nem is megijed hanem mikor fekszik kezeit-lábait megfeszíti és fel emeli, mintha repülne, szokták ezt mondani rá, védőnő szerint ezzel nincs probléma mikor jeleztem neki, most meg mehetünk ekg-ra is..
a mozgásban nagyon le van maradva a fejét sem tartja még stabilan csak rövid időre, most kezdtük el a Dévény tornát 2szer voltunk már fel tudja emelni a kezét, nagyon hipótón a kis teste nyaka- törzse laza,gyenge végtagok meg feszesek....
annyira aggódom, hogy egész nap csak sírók, hisz sosem tettem vele olyant ami kárós lenne neki, vigyáztunk rá nagyon és a terhesség alatt is egészségesen éltem,
az a legbántóbb, hogy vannak akik szarnak az egészbe és egészséges babájuk születik...
ez a mi történetünk remélem sok-sok szeretettel és gondoskodással, fejlesztéssel nem lesz semmi baj!
örülök, hogy a te babád rendbe jött!
Szia!
Az én kisfiam is oxigénhiányosan született,de ez rögtön kiderült,mi 3 hetes korától kezdtük a dévény tornát,és 7 hónapos koráig kellett járnunk.Ő nagyon gyorsan csinált mindent (még nem volt 8 hónapos amikor megtette az első lépéseit),de én még így is nagyon aggódtam,hogy rendben lesz-e...
Most 21 hónapos,mondatokban beszél,nagyon-nagyon okos,értelmes minden orvos/védőnő szerint.Már nem aggódok annyira,de azért még lehetnek majd a suliban gondok (tanulási nehézségek,figyelemzavar stb).Ezt csak azért írtam le,mert egyrészt sok minden csak később derül majd ki,nagyobb korában,másrészt,hogy ha valami rosszul néz is ki,nembiztos,hogy baj lesz a vége.
Kitartást,és jó egészséget nektek!
szia
köszönöm hogy írtok!
első válaszoló:
igen járunk egy ideggyógyászhoz...
ma voltunk mr vizsgálaton!
szívesen beszélgetnék veled, nem tudom magam túl tenni ezen, de akkor ezeket leírom majd privátba, ha tényleg megosztod velem a tapasztalatodat az nagyon jó lenne!
milyen kezelésekre jártatok?
köszi
szia kedves utolsó válaszoló
megköszönném ha írnál, tünetein ugyan az, nekem is második babám, ő is 38.-hétre született és neki is a végtagok feszesek törzse,nyaka gyenge,laza...
várom leveled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!