Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 éves vagyok és terhes. Mik...

16 éves vagyok és terhes. Mik a gyámság feltételei?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem osztást szeretnék kapni, hogy hogy lehetek ilyen felelőtlen, hanem kérdést a válaszomra. Nagyon szeretném megtartani a picit( az a baj, hogy ezzel csak én vagyok így).Anyukám felajnánlotta a segítségét, csak félünk, hogy a gyámhivatal nem találja anyukámat megfelelőnek akkoz, hogy a gyámunk lehessen. Valaki le tudná írni, hogy mit a feltételei annak, hogy a gyámom lehessen anyukám? Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. ápr. 30. 13:53
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a bizatatástde mindettől függetlenül még mindig félek. Van egy ismerősöm aki szintén 16 évesen szült és az anyja lett a gyámja a picinek. Mondta az az ismerősöm, hogy amikor kint volt náluk a környezettanulmányozó még azt is felírta a maga kis papírjára, hogy parketta van és nem szőnyeg tehát félek az apró részletektől.
2011. ápr. 30. 14:33
 12/22 anonim ***** válasza:
A védőnő fog kimenni környezet tanulmányra. Ők nem a baba ellen dolgoznak. Az apuka egyébként, vállalja az apaságot? Mármint hivatalosan.
2011. ápr. 30. 14:47
 13/22 A kérdező kommentje:
Vállalja az apuka. Bár őszintén szólva most ez a legkisebb gondom, hanem az, hogy megtarthatom-e a kis törpét. Nemtudom, lehet, hogy csak bebeszélem magamnak de ha az abortusz szóba kerül akkor 5-ből 3 alkalommal erősen szúró fájdalom van a hasamnál. Ezek szerint a pici is megérzi a feszültséget vagy csak bebebszélem magamnak?
2011. ápr. 30. 14:57
 14/22 anonim ***** válasza:

Igen, a pici érzi a feszültséget, nem szabad idegeskedni. Tudom, könnyű ezt mondani.

Egyébként viszont: az apa apasági nyilatkozattal vállalja, hogy ő az apa, ugye ezt írtad? Merthogy ebben az esetben mindenképpen ő lesz a gyám, akár van munkája, akár nincs. Ugyanis nagykorú és születik egy gyereke. Ennyi. Innentől kezdve ő a gyámja, hacsak valami nagyon komoly ok nem szól ellene, de önmagában az anyagi ok nem ok, amíg nem akkora az anyagi gond, hogy veszélyeztesse a gyerek ellátását. (tehát mondjuk nincs fedél a feje felett) Az apa az apja lesz és egyben gyámja is, az más kérdés, hogy a Te anyukád anyagi segítségével fogjátok nevelni. Ez annyi, hogy amíg az apukájának nincs munkája, addig az anyukád tud anyagilag segíteni a baba szükségleteinek a kielégítésében. Az apa jogait nem vehetik el önmagában azért, mert nincs munkája. Képzeld el, akkor hány munkanélküli apától vették volna el a gyerekét...!

A gyerek gyámja lehetőleg a szülője. Nagyon erős indok kell, hogy ez ne így legyen.

2011. ápr. 30. 16:25
 15/22 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy akárki is legyen a pici gyámja, nekem és a babócának vele kell élnünk. De én a barátommal sehol se bírok együtt élni. Csak anyukámban bízhatok ilyen téren de ő megmondta, hogy ott csak nekem és a babának van helye.Barátomnak pedig nincs.
2011. ápr. 30. 16:37
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt javaslom, keresd fel a védőnődet és tedd fel az összes kérdésedet neki! Ő nem a baba ellen van, pont hogy érte, és ha látja, hogy felelősségteljes szülő tudsz lenni, akkor tud segíteni mindenben. Nyugodtan elmondhatsz neki mindent, anyukád 4 órás munkáját és a valós munkát is, ő nem az adóhatóság, de így látja a valódi lehetőséget a baba felnevelésére. (Arról nem is beszélve, hogy valószínűnek tartom, hogy nem anyukád akarata a 4 órás munka, gyanítom, hogy a munkáltatója nem akarja több órában bejelenteni, így azt is elmondhatod a védőnőnek, hogy azért nem akartok erről hivatalosan beszélni, mert anyukád fél, hogy kirúgják, ha kiderül a dolog. Meg fogja érteni, segít megtalálni a megoldást, hidd el! Ez (is) a dolga!)
2011. ápr. 30. 17:29
 17/22 anonim ***** válasza:

régebbi válaszoló vagyok.

Bármi is van, azon lesznek, hogy a családban maradjon a pici. tehát ha az apa nem is, de anyukád biztos, hogy lehet gyámja. utána jönnek a nagyszüleid, nagynénik aztán az apa családja, nyugodj meg! :)

az meg, hogy a párod családja nem kér az unokából, korántsem biztos, hogy így lesz születése után is :) persze, most próbálnak lebeszélni mert egy életre szól de ha már késő... :)

2011. ápr. 30. 19:07
 18/22 anonim ***** válasza:
16%
Albérletben nyomorogtok, a pasidnak szintén nincs jövedelme, anyád részmunkaidős fizetést kap, HOVA szülöd és miből tartod te szerencsétlen??? Az emberi hülyeség nem ismer határokat...
2011. ápr. 30. 20:51
 19/22 anonim ***** válasza:

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:51

talán elolvashattad volna a kommenteket!

A kérdező egyáltalán nem szerencsétlen, vállalja a tettei következményét! Most eleve ott tart, hogy mérlegeli a lehetőségeit, nem a semmibe akarja szülni a gyereket!

Az anyukája meg nem részmunkaidős fizetést kap hanem arra van bejelentve! És mint írta, segít a lányának

nem értem minek kell egyből támadni, először olvasd el!

2011. ápr. 30. 21:04
 20/22 anonim ***** válasza:

Azért,mert albérletben élnek nem biztos,hogy nyomorognak.A kérdező írta,hogy most lett felújítva,ha nyomorog,akkor szerinted miből tehették ezt meg?Egyáltalán nem szerencsétlen,hanem nagyon is szerencsés, több okból is.

Legyél kedves tekintettel lenni a kérdezőre,mivel a következővel kezdte:" Sziasztok. Nem osztást szeretnék kapni, hogy hogy lehetek ilyen felelőtlen, hanem kérdést a válaszomra". Ennyi.

Kedves Kérdező!

Sok sikert és boldogságot kívánok,és örülök,hogy fiatal korod ellenére egyből próbálod megoldani felmerülő problémáidat.Ebből is látszik,hogy nem lesz semmi gond anyaság ügyileg veled és biztos vagyok benne,hogy édesanyáddal együtt meg fogtok oldani mindent.

Üdv.: 5 hós kislány anyukája

2011. ápr. 30. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!