Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 éves vagyok és terhes. Mik...

16 éves vagyok és terhes. Mik a gyámság feltételei?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem osztást szeretnék kapni, hogy hogy lehetek ilyen felelőtlen, hanem kérdést a válaszomra. Nagyon szeretném megtartani a picit( az a baj, hogy ezzel csak én vagyok így).Anyukám felajnánlotta a segítségét, csak félünk, hogy a gyámhivatal nem találja anyukámat megfelelőnek akkoz, hogy a gyámunk lehessen. Valaki le tudná írni, hogy mit a feltételei annak, hogy a gyámom lehessen anyukám? Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. ápr. 30. 13:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Ezt nem értem.

Nem anyád a gyámod?

Ebben az esetben gondolom ennek oka is van, és tényleg valószínűtlen, ha egy gyereket nem bíztak rá, kettőt sem fognak rábízni.

Ha megtartod a babát, nem vehetik el tőled, nem vitetheti el senki, ha minden más szempontból alkalmas vagy az anyaságra.

A baba apja mennyi idős? Gondolom, ő se akarja a babát....

Ellenkező esetben lehetne ő a gyám.

Esküvővel elérhető lenne a nagykorúsításod 16 évesen is, és nem szólhatna bele többé senki.

Az viszont elég reménytelen, hogy 16 évesen, az apja nélkül, családi háttér nélkül, munka nélkül, biztos egzisztencia nélkül fel tudsz nevelni egy gyereket egy szál egyedül.

Az lesz a vége, hogy a gyerekvédelmisek ki fogják emelni a családból, legfeljebb halasztani lehet, hogy mikor.

A gyámsághoz elengedhetetlen, hogy legyen biztos lakása, állása, és el tudjon tartani.. szerintem...

Főleg, ha már jelenleg nem ő a gyámod.

2011. ápr. 30. 14:02
 2/22 A kérdező kommentje:
De nekem anyuám a gyámom. Csak mi attól félünk, hogy megtarthatom-e a babát úgy, hogy albérletbe lakunk, és anyukám hivatalosan csak 4órát dolgozik.Ha több órába lenne bejelentve akkor lenne rá esély?
2011. ápr. 30. 14:09
 3/22 anonim ***** válasza:
Így is megtarthatjátok. Amennyiben anyukád nem alkoholista és nem úsztok a koszban, akkor senki sem fog belekötni. Teljesen mindegy, hogy dolgozik vagy sem. Ami minimum kell, hogy a babának legyen ágya, ruhája, pelusa és az anyukája (azaz te) gondozza.
2011. ápr. 30. 14:13
 4/22 anonim ***** válasza:

Ha elmúltál már 16 éves, van pénzetek arra, hogy etessétek, összkomfortos lakásban laktok amit tisztán tartotok, senki nem fogja elvenni a picit!

Az apuka tud róla, támogatni fog titeket?

2011. ápr. 30. 14:15
 5/22 A kérdező kommentje:

Hát a kosz nem esz meg minket :)

Nemrég lett teljesen felújítva a lakás, kifestve meg minden( kb1-2hónapja) Anyám pedig tisztaság mániás. Mi igazából leginkább az anyagiaktól félünk. Ugye anyukám hivatalosan 4 órába dolgozik és mindenki csak ezt nézi, hogy hivatalosan mennyi. Persze anyukám gülizik állandóan, de akkor is csak a bejelentett 4 órát veszik figyelembe.

2011. ápr. 30. 14:19
 6/22 A kérdező kommentje:
Ja és elfelejtettem írni, hogy a barátom 18 éves de nem dolgozik. Vagyis dolgozik de csak mint gyakorlaton, mert épp szakmát tanul.Ő is szeretné a gyereket csak mivel az ő anyja nem támogat minket így fél az egésztől és azt szeretné ha abortuszra mennék, csakhogy én az abortuszt nem bírnám ki lelkileg.
2011. ápr. 30. 14:21
 7/22 anonim ***** válasza:

Itt a kérdés az, hogy a babádnak ki lehet a gyámja. Mivel Te még nem vagy nagykorú. Egyébként véleményem szerint nincs akadálya annak, hogy nagykorúságodig anyukád legyen az unokájának a gyámja. Van hol laknotok, téged eddig is el tudott tartani, miért vennék el tőletek a kicsit?

Én szívből kívánok nektek sok sikert és boldogságot! Nem lesz könnyű, azt ugye tudod? De menni fog :)

2011. ápr. 30. 14:22
 8/22 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ha az apuka nagykorú és vállalja az apaságot, akkor ő lesz a gyám!
2011. ápr. 30. 14:23
 9/22 anonim ***** válasza:
Nem számít a jövedelme, sehol nem kell róla igazolást beadni. Rendesen járj el terhesgondozásra, hidd el, nem veszik el a picit. A védőnő csak a lakást nézi, hogy a baba tiszta helyre kerüljön és anyukád is rábólintson, hogy vállaljátok. Na meg megnézi szülés előtt, hogy készültök-e otthon a pici fogadására. Ne aggódj, attól, hogy fiatal vagy és anyukáddal laksz, nem vehetik el tőled a kicsit. Kapsz majd Gyest, családi pótlékot, abból meg tudjátok majd venni a pelust, fürdetőt, meg amire éppen szükség van. Ha rendesen jársz terhesgondozásra, semmibe nem tudnak belekötni. Nem érdekük egyébként sem elvinni a babát olyas valakiktől akik várják és szeretettel fogadják. :) Nem a korod dönti el, hogy milyen anyuka leszel.
2011. ápr. 30. 14:28
 10/22 A kérdező kommentje:
A barátom nem lehet a gyámja senkinek se mert nem dolgozik, és szüleinél lakik tehát ő semmiféleképpen nem lehet. Csak anyukámra birok támaszkodni aki persze nagyon fél attól, hogy most megtartanám és később kiderülne, hogy ő nem lehet a gyámja a picinek és elvennék tőlünk. Sajnos már nincs sok időnk. Holnap töltöm be a 8 hetet és csak 12 hétig van idő. Ráadásul ha ne adj isten el kell vetetni akkor nálam napról napra nagyobb az esélye a kockázatnak ami felmerülhet. De remélem az babortuszon nem kell gondolkodni :) Köszönöm szépen :)
2011. ápr. 30. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!