16 éves vagyok és terhes. Mik a gyámság feltételei?
Ezt nem értem.
Nem anyád a gyámod?
Ebben az esetben gondolom ennek oka is van, és tényleg valószínűtlen, ha egy gyereket nem bíztak rá, kettőt sem fognak rábízni.
Ha megtartod a babát, nem vehetik el tőled, nem vitetheti el senki, ha minden más szempontból alkalmas vagy az anyaságra.
A baba apja mennyi idős? Gondolom, ő se akarja a babát....
Ellenkező esetben lehetne ő a gyám.
Esküvővel elérhető lenne a nagykorúsításod 16 évesen is, és nem szólhatna bele többé senki.
Az viszont elég reménytelen, hogy 16 évesen, az apja nélkül, családi háttér nélkül, munka nélkül, biztos egzisztencia nélkül fel tudsz nevelni egy gyereket egy szál egyedül.
Az lesz a vége, hogy a gyerekvédelmisek ki fogják emelni a családból, legfeljebb halasztani lehet, hogy mikor.
A gyámsághoz elengedhetetlen, hogy legyen biztos lakása, állása, és el tudjon tartani.. szerintem...
Főleg, ha már jelenleg nem ő a gyámod.
Ha elmúltál már 16 éves, van pénzetek arra, hogy etessétek, összkomfortos lakásban laktok amit tisztán tartotok, senki nem fogja elvenni a picit!
Az apuka tud róla, támogatni fog titeket?
Hát a kosz nem esz meg minket :)
Nemrég lett teljesen felújítva a lakás, kifestve meg minden( kb1-2hónapja) Anyám pedig tisztaság mániás. Mi igazából leginkább az anyagiaktól félünk. Ugye anyukám hivatalosan 4 órába dolgozik és mindenki csak ezt nézi, hogy hivatalosan mennyi. Persze anyukám gülizik állandóan, de akkor is csak a bejelentett 4 órát veszik figyelembe.
Itt a kérdés az, hogy a babádnak ki lehet a gyámja. Mivel Te még nem vagy nagykorú. Egyébként véleményem szerint nincs akadálya annak, hogy nagykorúságodig anyukád legyen az unokájának a gyámja. Van hol laknotok, téged eddig is el tudott tartani, miért vennék el tőletek a kicsit?
Én szívből kívánok nektek sok sikert és boldogságot! Nem lesz könnyű, azt ugye tudod? De menni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!