8 hetes a babám és anyatejes. Pár napja nem telik fel a mellem keményre, de így is jön belőle tej, de a babám nem harap rá, mert puha a bimbóm. Mit tegyek?
Egyre kevésbé fogod keménynek érezni a cicidet, 1-2 hónap múlva alig lesz köztük különbség függetlenül attól, melyikből etettél utoljára.
Próbálj napi 3 l folyadékot inni, 2-3 Laktoherbet, és fejjél, fejjél, fejjél, ha evett, utána is mindig ürítsd ki a cicidet (pár napig az éjjeli szopi után is).
Tudom hogy rettenetesen hangzik, de nekem visszajött úgy a tejem gyakorlatilag a semmiből, hogy csak napi 1x kellett pótolni, 11 hónapos koráig szopott a fiam.
Attól, h nem érzed teltnek a melled nem jelenti, h nincs benne elegendő, majd a babád is megszokja.
A legfontosabb most az lenne, h ne adj neki tápszert, mert akkor el fog apadni a tejed. Inkább ha kell akár óránként is szoptass, vagy amikor azt látod, h kéri a babád. A fejéssel is tudod fokozni még a termelődést és azzal ha nem aggódsz azon van e elegendő tejed.
Viszont a napi 2 l tejet semmiképp nem javasolnám, ha nem akarsz időnap előtt vesebeteg lenni, az nagyon megterheli a veséket.Igyál sok folyadékot, teát, vizet, gyümölcslevet és napi max. fél liter tejet.vnő
Az enyém csak időnként csinálta ezt, sejtem, hogy cumi zavara volt, mert az üvegből elfogadta a tejcsit, és utána csak a cicimből; sokan nem tartják jó ötletnek, de én azóta bimbóvédőzök - elég szerencsétlen dolog volt, mikor nem kérte a cicimből, felállni, elmosni a cumisüvegét, a mellszívót, lefejni és úgy odaadni, nekem elegem lett belőle, ráadásul ki is köpte, meg volt olyan, hogy már majd éhen halt ( bocs a morbid kifejezésért, de ez az igazság ), de a ciciből eleinte nem volt hajlandó enni.Mióta bimbóvédőt használok, ez megszűnt - nevetni fogsz, de teát se akart inni cumiból, erre fogtam, becsaptam vele, hogy a bimbóvédőt rátettem a cumira, azt hitte mell, és ivott belőle - igaz, fintorgott, mert furcsálta az ízét, de muszáj volt, mert amúgy meg nagyon hasfájós...
Szóval visszetérve a témádhoz, próbáld ki te is, nehogy már tápszerezd, amikor van tejed.
Sok sikert és jó babázást.
Egy tanács: lehetőleg olyan alakú bimbóvédőt használj, ami a cumisüveg cumijához hasonlít, mert akkor biztos, hogy rá fog kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!