Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy 2-2.5 éves gyerek képes...

Egy 2-2.5 éves gyerek képes kinyitni egy ablakot?

Figyelt kérdés

A tegnapi kislány balesete miatt kérdezem hogy képes kinyitni egy ablakot egy ekkora kislány? Vagy nyitva hagyhatták az ablakot és még valami az ablak alatt is lehetett (szék) amire felmászott és kiesett?? Vagy a széket azt már ő is (a kislány is odahúzhatta)?--gondolom ez lehetséges....bár ha bukóra lett volna nyitva az ablak akkor gondolom annyira nem ügyes még h kinyissa rendesen uh az ablakot valószínűleg simán nyitva hagyták ezért eshetett ki?

Nem felelőst, hibást akarok keresni meg vitát nyitni csak kiváncsi lennék hogy mire képes egy ilyen idős kicsi?

Nekem még csak 1.5 éves a kislányom és nem tudom mire képes egy 2.5 éves kisgyerek.....mi is panelban,emeleten lakunk ezért is érdekel....

(mondjuk én már most sem hagyom mellette nyitva az ablakot csak bukóra)

2011. ápr. 28. 17:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Asztal volt az ablak alatt, arra mászott fel a kislány. Az én lányom ki tudta nyitni az ablakot ennyi idősen, úgyhogy nem lehetetlen, hogy ő is. És az is lehet, hogy eleve nyitva volt..

Szörnyű tragédia, kiráz tőle a hideg.

2011. ápr. 28. 17:09
 2/13 anonim ***** válasza:
Képes,de véeltlenül is "rájöhet" az ablak nyitására. Akár egy-másfél évesen is kinyitnak olyan flakonokat,ami egy felnőttnek is nehéz. Nagyon kíváncsiak és találékonyak a picik. Ezért is van sok háztartási baleset.
2011. ápr. 28. 17:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

a fiam 2 éves, de kulcsra kell zárni az ajtót, mert székre föláll, reteszt elhúz, ajtót kinyit és fut(na) világgá

szóval ekkora gyerek már simán nyit mindent, de nem elég értelmes még, hogy megértse, hogy miért nem szabad, mindi

2011. ápr. 28. 17:11
 4/13 anonim ***** válasza:
(bocs, a kölök rányomott a küldésre mondat közben ) szóval mindig résen kell lenni
2011. ápr. 28. 17:11
 5/13 anonim ***** válasza:
Képes odahúzni egy széket, és akár ki is tudja nyitni az ablakot, én biztos vagyok benne, hogy ha panelba laknék kiszedném a kilincset az ablakból, amíg kicsik.
2011. ápr. 28. 17:12
 6/13 A kérdező kommentje:

Igen ez tényleg így van!! a lányom a fogkrémes doboz tetejét könnyen letekeri meg minden féle kupakot....

Annyira sajnálom a kislányt...meg persze a hozzátartozókat...én beleőrülnék az biztos :SSS

Tényleg ilyenkor döbben rá az ember h szinte minden pillanatban Velük kell lenni és sokszor még ez is kevés :S

2011. ápr. 28. 17:13
 7/13 A kérdező kommentje:
mi 1-sőn lakunk és szerintem ezután berácsoztatom az ablakot :SSS.......
2011. ápr. 28. 17:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem mindenhol bukóra nyíló az ablak. Nálunk sem:(

A jóidőben nem lehet zárt ablaknál élni. DE, mi szereltünk fel az ő szobájába olyan szerkezetet, hogy ne tudja jobban kinyitni, mint 8-10 cm.

Az én fiam ajtót ki tud nyitni. Ablakhoz nem engedem fel és nem teszek az ablak alá semmit, de tuti, hogy ki tudná egyébként nyitni.

És SOHASEM alszom el mellette, ha annyira fáradt lennék, hívnék segítséget vagy nem vállalnám el a vigyázását.

(Mivel elaludt a nagymama, mialatt vigyázott a kislányra)

2011. ápr. 28. 17:16
 9/13 anonim ***** válasza:

2,5 éves ismerős kisfiú, múlt héten voltunk náluk a gyerekeimmel vendégségben, tetőtéri lakásban laknak 2. emeleten. Az ablakok bukóra és teljesen is nyithatók, mivel tetőtéri a lakás, olyan ferdén van az ablak a falon (biztos érted, mire gondolok).

A kisfiú odatolta a fotelt az ablak alá, felállt rá, és simán kinyitotta, és deréktól lefele lógott kifele az ablakból.

Szerencsére pont ott álltunk a barátnőmmel, és egyből elkaptuk onnan.

Akkor csinálta ezt életében először, remélhetőleg utoljára is. Simán kinyitotta az ablakot, abszolút nem volt akadály. Pedig ez új építésű ház, elég nehéz eltekerni a záró reteszt.

Mi is most tervezünk venni láncot az ablakra, bár nálunk most még nem érné el a gyerkőc a nyitórészt, akkor sem, ha felállna valamire.

Szóval nagyon kell figyelni, mert ilyen simán megtörténik.

2011. ápr. 28. 17:32
 10/13 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom a kislányt, és a szülőket. Borzasztó tragédia.

Nálunk az erkélyajtókon biztonsági zár van, ami csak bukóra engedi nyílni, vagy ha rendesen nyitná, akkor kb 10 cm-t enged. Ha panelban laknánk, akkor minden ablakon lenne ilyen. Anyósoméknál lánc van rajtuk, ami szintén csak pár centit engedi nyílni.

2011. ápr. 28. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!