Nagy házban élő anyukák, hogy oldjátok meg a takarítást?
Nálunk is hetente egyszer van takarítónő, de én minden nap végigszaladok a házon. nekem 3 gyerekem van, délután járókába/kiságyba be (éppen hányan olyan kicsik, hogy "zárni kell"
és 1 óra altt megvan. A fürdőszobák,konyha és a szobák. Addig ők eljátszanak.
Mi 200 négyzetémeteren tengődünk:D 19 hónaposom mellett kétnaponta főzök reggelente.Délutáni másfél óra alvás alatt suvickolok (fürdő, wc stb), mosogatok.Délelőtt együtt portalanítunk, porszívózunk, pakolunk a mosógépbe.
Naponta megy a porszívó, de felmosásra csak kétnaponta van energiám.
Most, hogy ilyen jó idő van, az egész napot kint töltjük, vagy elmegyünk a mamához.Addig sem koszoljuk a lakást.Ha esik, akkor is kint vagyunk.Van egy 40 négyzetméteres nyitott teraszunk.
En ugy csinalom, hogy utazotavolsagban van a nagyi, nem kozel, de megoldhato volt, hogy hetente egyszer a ferjem egy gyereket elvitt hozza reggel, mikozben dolgozni ment, az aprobbik (amig baba volt) nem zavart sok vizet. Egesz nap meg sem alltam ugyan a gyereketetesen, altatason kivul, de tetotol talpig kitakaritottam mindent, volt portorles, csempesurolas, hutotakaritas, plusz kerti munka, funyiras, kerti butortakaritas, sepregetes, meg ami eppen volt.
Amiota a pici is aktiv, azota hetente egyszer a nagyi jon le, terelgeti oket a kertben, addig kitakaritom a haloszobakat es a komplett emeletet, deltol haromig alszanak a gyerekek, akkor csinalom a foldszintet, harom utan mindenki kertbe vonul es ott is megcsinalom a dolgom.
Az emeletet ezen kivul nem takaritom hetkozben, csak ha rendkivuli baleset tortenik, azert engedhetem meg ezt magamnak, mert az emeleten csak a haloszobak vannak es a nagyobb furdoszoba, oda gyakorlatilag csak aludni jarunk es gyereket furdetni, ejszaka pisilni. Igy csak a wc-t kell tisztan tartani maximum, illetve ott vasalok. Mas dolgom ott nincs.
A foldszintet viszont minden reggel felporszivozom, felmosom, mert egesz nap ott vagyunk, jarnak a gyerekek ki-be egesz nap, fozok, szoval minden estere le van amortizalva. A gyerekek koran ebrednek, max hetkor, viszont meg majd egy oran at isszak a tejet, fekszenek, szoval leviszem oket a nappaliba, ilyenkor reggel nezhetnek meset, betakargatom oket, megiszom en is gyorsan a kavemat es meg kontosben nekiallok a gyorstakaritasnak. Mire felelenkulnek addigra keszen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!