Lányom nem hajlandó a "felnőtt" ételeket megenni. Jobban mondva 2-3 falatot eszik belőle, de akkor ennyi volt az ebéd/vacsora. A bébiételt persze mindig megeszi, akármekkorát adok neki. Eddig a babatejet is megitta, mostmár azt sem. Egy joghurt reggelire, aztán délben bébiétel. Közben szinte semmi. Gyümölcs délután nagyjából megy, de este is csak bébiétel (eddig a tejpépet is megette, mostmár azt sem). Olyna Anyuka, aki járt már így, hogy oldotta ezt meg? Jó lenne ha már a mi ételeinkből enne rendesen, nemcsak bébiételen élne. Már próbáltam a mi ételünket beletenni üvegbe. 1x bejött, azóta sem :(
Van ötletetek?
2011. ápr. 27. 16:39
1/9 anonim válasza:
Huh...nem jártam még ilyen cipőbe, de egy tippem lenne, leírom, aztán eldöntöd jó-e:)
Kóstold meg a bébiételeket amiket szeret, és próbálj hasonló ízesítésben megfőzni, hátha úgy megeszi és szépen lassan átszokik...
Amúgy megkérdezhetem, hogy ezzel kezdted a hozzátáplálást?Csak ilyeneket adtál neki?
2011. ápr. 27. 16:48
2/9 anonim válasza:
Fiamnak voltilyen időszaka,ugyan nem bébiétellel,csak abbahagyta a darabos evését és turmixoltat akart.
Nem tudtam mit csinálni, másfél éves gyerek,éhen nem fog halni, nem kapott turmixot, hanem amit mi. egy nap után evett.
Próbáld ki,ha kibírod
2011. ápr. 27. 16:51
3/9 A kérdező kommentje:
Hát, ez már megvolt... A hozzátáplálást főzőcskével kezdtem, aztán a sokadik adag kidobása után "feladtam" és adtam neki bébiételt. Azt megette :( később is próbálkoztam, főztem, turmixoltam, semmi. A bébiétel bezzeg megy, bármikor bármennyi :( Se szendvics, se főtt étel. Még jó, h a zöldség- gyümölcs megy.
2011. ápr. 27. 16:55
4/9 A kérdező kommentje:
Kedves 16.51-es! Erre én is gondoltam már, csak nehezen viselném szerintem ha nem látnám jól lakni... A te fiad hogy reagált ezalatt az egy nap alatt?
2011. ápr. 27. 16:57
5/9 anonim válasza:
Azt próbáltad, hogy a bébiételbe először csak egy, majd kettő, három stb. kanál ti kajátokat keversz?
2011. ápr. 27. 17:11
6/9 anonim válasza:
Az an kisfiam is sokaig csak a bebietelt ette meg, abbol is 1 uveggel 2 etkezesre eleg volt (igaz 25 honapig szopizott). Aztan egyszer csak atszokott a rendes kajara, onnantol kezdve nem kellett a bebietel.
Szerintem nem kell aggodni, a bebietellel artani nem tudsz.
A keresztfiam is detto - kb 2-3 eves koraig bebietelezett. Most mar 4,5 eves.
Meg fogja enni a tied is a normalis kajat...
2011. ápr. 27. 17:11
7/9 anonim válasza:
Kisfiam 15 honapos lesz nemsokara es csak ugy hajlando megenni a fozelekeket vagy barmi itthoni finomsagot ha a kezebe adok egy kanalat es o maga kanalazza ki. Persze megy par falat a szaja melle is de sajnos ez a helyzet. Probald meg ha gondolod. Tedd ele egy tanyeron es add a kezebe a kanalt. Fogj meg te is egy kanalat es kezd el enni, meg mondogassad, hogy hmmmm, de finom... Pl. valamelyik nap csinaltam halas pitet. Nem volt hajalando megenni csak ha ele tettem a talcarjara egy nagy darabot es o maga ette fel csipegetett le belolle. Felet kanallal felet a kezevel. Nalunk a szendvicset meg megeszi valamennyire de szetnyitja a kenyeret es eloszor kiszedi a belsejebol a sajtot, sonkat, uborkat aztan letepi a kenyernek a hejat es azt eszi meg. Ezutan ha meg ehes megeszi a kenyer belsejet is. De ha nem o maga cincaja szet, en falvagom neki kis darabokra mehet a kukaba. Szerencsere itt a jo ido, igy a delutani szendvicset a kertbe adom a kezebe igy a szetcincalt darabok nem a konyhapadlon landolnak. :)
2011. ápr. 27. 17:17
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez az utolsó is jó ötletnek tűnik. Próbálkozom...
2011. ápr. 27. 17:28
9/9 anonim válasza:
Az enyém ugyan ez detto. Hús és gyümölcs. Csak a bébi kaják mentek, akár mit is főztem, meg a gyümölcsök. Most azonban odáig jutottunk, hogy nem eszi meg sem ezt sem azt. Zöldséget pedig 10 hónapos kora óta nem eszi meg- se krumpli, se semmi. Én többször vittem orvoshoz, de azt mondták, amíg szépen fejlődik, ne aggódja. Mellette reggel este tápszer. Én nem tudom mivel lakik jól. Azt mondják, majd idővel magától javul a helyzet. Én ebben reménykedem. Ami egy időben működött, a bébikajába első alkalommal 1 kanál mi főztünket kevertem, ez ment 4 napig megette, a 2 kanálnyi is működött, de aztán rájött, és kiköpdöste az egészet, még akkor is, amikor már csak egy teáskanálnyit tettem bele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!