Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Muszáj a babát hason fektetni?...

Muszáj a babát hason fektetni? Eddig mi még nem nagyon feküdtünk hason, mert napközben a kiságyában magától alszik el, éjjel pedig nem merem hasra tenni. Miért fontos a hason alvás?

Figyelt kérdés
2009. márc. 6. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,h.nam a hason alvás a lényeg,hanem h.amikor fent van,akkor legyen hasra rakva.Azért,h.erősödjenek az izmai a nyakán,a gerince mellett ilyesmi.Ez kell ahhoz,h.meg tudjon majd fordulni,h.jól tartsa a fejét és a kis testét,és hogy tudjon majd ülni.
2009. márc. 6. 12:20
 2/5 anonim ***** válasza:
52%

Nem fontos a hason alvás...sőt. Növeli a bölcsőhalál kockázatát és hosszú, deformált feje is lesz tőle a babának.

Viszont az fontos, hogy ha fent van akkor néha legyen hason, mert így erősödnek a hát és nyakizmai. Fokozatosan egyre több időre tedd le hasra. Először lehet nem fog neki tetszeni, de megszokja.

2009. márc. 6. 12:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Két tábor van... Az egyik azt mondja, hogy a bölcsőhalál kockázata miatt érdemesebb háton altatni a babát az első időkben. A másik tábor szerint pedig inkább hason altassuk, mert, ha bukik nem fullad meg a feljövő tejtől. A hason altatás akkor pl: nagyon hasznos, ha hasfájós a baba, mert a levegő, amitől fáj a hasa, könnyebben kijön így. A mi babánk háton aludt mindig. Illetve az elején ( mi is féltünk kicsit, nehogy megfulladjon ) volt, hogy oldalra tettük és kitámasztottuk párnával :).
2009. márc. 6. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Én nem altattam hason, nem is szeretett hason lenni. Kb. 3 hónapos volt mikor elkezdtük gyakrabban hasra tenni, hogy megtanuljon forogni. Hason csak napközben érdemes altatni, amikor tudsz rá figyelni. De pl. a barátnőm babája meg csak hason van el, háton 5 perc után ordít. Mostmár az enyém egész ügyes, pár napja kezdett el hasról is hátra fordulni, eddig csak fordítva ment, hason kiabált, hogy csináljunk vele valamit. Most 6 hós.
2009. márc. 6. 12:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én babám elejétől kezdve hason alszik, most 4 hónapos. Egy hónapja elkezdett hátról hasra fordulni, most meg fordul ha kell, ha nem, imád hason. Még egész kicsiként is már megtartotta a fejét egész sokáig, az orvos szerint a hason altatástól - már a kórházban is forgatta alvás közben. Ja, és gyönyörű fejformája van, mindenki azt csodálja, hogy milyen szép a feje, egyáltalán nem deformált!
2009. márc. 6. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!