Miért beszélnek az anyukák a gyerekről T/1. személyben?
Sok anyuka beszél úgy a gyerekéről, hogy MI betegek voltunk, játszottunk, tegnap elindultunk egyedül stb.
A gyerek egy önálló személyiség, miért veszi az anya magát egynek vele?
Ez nem kötözködés, a Kossuth rádióban hallgattam a gyereknevelési műsort és ott is ezt tanácsolta egy szakértő, hogy igenis válasszák szét, van az anyuka, és van a gyerek. Nem mi állunk fel, nem mi betegszünk meg, hanem a kisfiam/kislányom.
Sógornőm már akkor így beszélt a fiáról, amikor még terhes volt vele: Már 10 mm-esek vagyunk..és most is folyamatosan, pedig már 6 hónapos.Engem nem idegesít ez, csak fura.Én inkább azt szoktam csinálni, hogy megmagyarázom a kicsinek, hogy miért sír.Pl. : álmos vagyok anya!
éhes vagyok anya!
De olvastam a suttogóban, hogy ez nem baj, mert segít a gyereknek beazonosítani az érzelmeit, még akkor is, ha nem érti , mit beszélek.Én ezen szoktam rajtakapni magam.Talán egyszer-kétszer fordult elő, hogy azt mondtam: még mindig nincs fogacskánk! aztán észre is vettem magam.
De engem nem zavar, ha valaki így beszél, mindenki tudja, hogy nem anyuka fosik, fogzik, nyáladzik..
rájöttem azért beszélünk így, már aki..., mert így teszik fel a kérdést: hogy vagytok?, jól aludtatok? stb. de ezentúl így válaszolok: kösz jól vagyok, meg a gyerek is :P hátha észre veszik magukat :)
jaa, én amitől ki voltam, amikor 9 hónapos terhesen lépten nyomon azt kérdezgették az emberek. "egyben vagy még?" nem bazz' szétestem... áhhh szörnyüség :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!