Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért beszélnek az anyukák a...

Miért beszélnek az anyukák a gyerekről T/1. személyben?

Figyelt kérdés

Sok anyuka beszél úgy a gyerekéről, hogy MI betegek voltunk, játszottunk, tegnap elindultunk egyedül stb.

A gyerek egy önálló személyiség, miért veszi az anya magát egynek vele?

Ez nem kötözködés, a Kossuth rádióban hallgattam a gyereknevelési műsort és ott is ezt tanácsolta egy szakértő, hogy igenis válasszák szét, van az anyuka, és van a gyerek. Nem mi állunk fel, nem mi betegszünk meg, hanem a kisfiam/kislányom.

2011. ápr. 25. 21:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
hát igen. én azt vettem észre magamon, amíg szoptattam, akkor beszéltem így. Amikor elválasztottam, utána lett önálló személy a szememben.
2011. ápr. 25. 22:01
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem is fura. Én ilyenkor visszaszoktam kérdezni, hogy te is bekakiltál? ez bejön
2011. ápr. 25. 22:10
 3/13 anonim ***** válasza:

Néha én is észreveszem magamon, pedig nagyon utálom... Egyrészt mert tényleg vannak olyan esetek - pl. az éjjel négyszer keltünk, stb. -, amikor jogos, másrészt pedig hallom sokat a játszótéren, és rám ragad. Rossz szokás. Ettől még tudom, hogy nem vagyunk egyek. :)

Élőbeszédben is próbálom elkerülni, nem mindig sikerül, de írásba azért pláne nem adnék olyat, hogy "Ma zöldet kakiltunk." :)))

2011. ápr. 25. 22:36
 4/13 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés, mert valójában a baba kommunikációra képtelen emberke, és számomra az is furcsa, ha valaki jelenlévőről E/3 személyben beszélünk.

Valahogy furcsa lenne, találkozunk és azt kérdezem És x hogy van? És anyuka elkezd E/3 személyben beszélni róla, mert az meg személytelen és olyan, mintha nem venné emberszámba a gyereket. Hiszen felnőtt ilyenkor szólna, hé, itt állok, nem zavar? Hát szerintem, bármit mond a pszichológus ez sem egy jó megoldás.

Ahogy egyik rádiós mondta, gyerekként sokszor mondták a bátyjának, te vagy a nagyobb, okosabb, engedd meg-és számára ez úgy jött le, hogy ha ő a nagyobb, okosabb, akkor én vagyok a kicsi, hülye és degradáló. (Nekem a kicsi fiam 2 éves szól is érte, én is nagy vagyok- ha véletlen ez kicsúszna a számon, bár igyekszem)

Úgyhogy lehet, mivel a babák nagyon értik az emberi beszédet, visítanának, miért beszélsz rólam e/3 személyben, itt vagyok.

Úgyhogy szerintem a két rossz közül még mindig jobb a T/1, mert az közvetlen és személyes. Persze vannak nevetséges helyzetek. És valóban nem helyes, de nekem alapvetően jobban tetszik, ha valaki így beszél a gyerekéről, mert az egy jó, bensőséges kapcsolatot sugall számomra.

2011. ápr. 25. 23:09
 5/13 anonim ***** válasza:

tőlem múltkor megkérdezték a játszótéren, hogy hány évesek vagyunk és komolyan nem tudtam válaszolni :D percekig gondolkoztam, hogy most mire is kíváncsi? babám hány hónapos és ény hány éves? vagy csak a babámra kíváncsi? vagy összeadjam a kettőnk életkorát? :D

meg ugye vannak kínosabb beszólások is:

-nagyon fosizunk már 3 napja :(

-már 5 fogunk van

-éjszaka bepisiltünk

ezeken nagyon jót nevetek :D

2011. ápr. 25. 23:14
 6/13 anonim ***** válasza:

Nalunk ez helyzetfuggo:

-Megyunk setalni.....ezt azert hasznalom, igy, mert egyutt megyunk, igaz csak en setalok.

-Gyere Kicsikem egyunk....ezt azert hasznlom, igy, mert ilyenkor mindketten eszunk.Nekem maskor nincs idom es a gyerek is jobb etvaggyal eszik igy.

-Gyere furdeni....mivel nem egyutt furdunk (bar neha en vizesebb vagyok mint O)

-Gyere aludni /Gyere aludjunk attol fugg, hogy csak Ot feketetem le vagy en is aludni szeretnek.

Gyere fesuljuk meg a hejedet: mert O is kap egy babafesut es "fesulkodik".

2011. ápr. 25. 23:38
 7/13 anonim ***** válasza:
Én néha úgy beszélek, mintha a gyerek helyett mondanám:" éhes vagyok" igen, tudja anya... Vagy álmos vagyok ilyesmi, néha nekem is furcsán hangzik, de jobb mint az éhesek vagyunk...
2011. ápr. 26. 00:04
 8/13 anonim ***** válasza:
Egyébként még egy eszembe jutott, a nővérkék is így beszélnek az idős betegekkel.
2011. ápr. 26. 00:06
 9/13 anonim ***** válasza:

Egyébként nem csak anyukák beszélnek így. Férjem legjobb barátja, mikor megszületett a kisfia, szintén "rászokott", picit viccesen hangzott az ő szájából :)

Vagy: kislányom nem akart bejönni a játszótérről, de muszáj volt (bekakilt) és sírt nagyon. Jön a szomszéd bácsi (olyan 55 éves) és megkérdezi, "na miért sírdogálunk?"

Szerintem egy darabig nem gáz, én azt vettem észre, hogy addig beszéltem így, míg a kislányom csak cicizett. Éjjel-nappal együtt voltunk, mindenhova együtt mentünk hiszen teljes mértékben tőlem függött. Kicsit "összenőttünk" még mindig egyek voltunk. Aztán ahogy szépen lassan levált, a T/1 is elmaradt, már egyáltalán nem beszélek így. (mondjuk olyat soha nem mondtam, hogy bekakiltunk, nincs még fogunk, stb)

2011. ápr. 26. 07:40
 10/13 anonim ***** válasza:
19 hónapos a fiam,de soha nem beszéltem így róla.és engem kiakaszt,ha valaki így beszél.már öt fogunk van.megettük a tápszert,kakiltunk.nekem ez nevetséges
2011. ápr. 26. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!