Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 32. hétre született babám,...

32. hétre született babám, most 9 hetes és nem emeli a fejét hason fekve. Hasonló tapasztalat? Nagyon aggódom.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 23. 16:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szió!

Szerintem a korábban született babáknál ez normális, később érnek. De nem vagyok biztos benne...

Miért nem viszed el egy konduktorhoz??? Biztos segítene...

De a gyerekorvos mit mond?

2011. ápr. 23. 16:56
 2/11 anonim ***** válasza:

Nyugi! Nekem is előbb jött, bár nem maradt el a korcsoportjától, a védőnő mikor házhoz jött mégis felhívta a figyelmemet arra, hogy elmaradhat kicsit, ne ijedjek meg. Ilyenkor úgy kell számolni, mintha a kiírt napon született volna meg! Szóval a babád most 9 hetes és 32hétre született, akkor elvileg a kicsidet még csak 1 hetesnek kell venni. Ha 36 hétre született volna akkor most 5 hetesnek számolnánk, és így tovább!Elég fura így , de nekünk mindenki így mondta!

Azért vidd el a védőnőhöz, dokitokhoz jobban megnyugszol Te is ha ők mondják! :D

Addig is sok Boldog, nyugodt, örömteli napokat, heteket, hónapokat, éveket kívánok!

2011. ápr. 23. 17:12
 3/11 anonim ***** válasza:

jaj, ne aggódj! nekem is 32 hétre született a lányom. lényegében 2,5 hónapig szinte csak aludt. a kis buksiját már egész hamar fordította egyik oldalról a másikra. talán olyan 3-4 hónapos lehetett mire emelte a fejét, és jó 5 hónapos mire igazán meg tudta tartani. egyébként a lányom mindenben elmaradt a társaitól, most 8,5 hónapos, igazán fél hónapja kezdett el forgolódni, és midnenhol úgy is kezelik hogy két hónappal minuszban van.

ne aggódj, neked is le kell ezt az időt vonni,hiszen gondolj bele, egy hete kellet volna megszületnie. kint nehezebben fejlődnek a pici idegei, szervei.

mennyivel született? kislány, kisfiú? s miért született hamarabb?

2011. ápr. 23. 17:57
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj! Az enyémek a 31. héten születtek és ilyen idős korukban még ők sem emelték a fejüket.

Most 10 hónaposak és még NEM ülnek maguktól.

De utol fogja érni magát ne aggódj!

2011. ápr. 23. 20:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 31. hétre született, tehát hasonló cipőben járunk. EGy jó tanács: mielőbb mutasd meg egy dévényesnek! Mi sajnos két hónapot vesztettünk, mert minden orvos lebeszélt róla, s így csak négy hónaposan került szakemberhez. Viszont azóta szemmel láthatóan beindult mind a mozgás, mind az értelmi fejlődése. Szóval ne várj és ne elégedj meg azzal, hogy "korababa, ráér mindent később csinálni".
2011. ápr. 24. 08:26
 6/11 anonim ***** válasza:

17.57-es vagyok.

a lányom 4 hónapos volt mikor elkezdtünk dévényre járni. addig ki se nagyon vittük, ugye ősz majd tél volt és féltettük nehogy megfázzon. most a dévény mellett elkezdtünk baba gyógy vizi tornára is járni. egyébként korababáknál jellemző a hypotónia, de ezt szakorvos meg tudja állapítani. ha ez fenn áll javasolt a gyógytorna, ha nem akkor az is tény hogy nem árt neki, de nagyobb odafigyelés kell neki. most amikor még csak alszik, én még várnék azzal a tornával egy hónapot legalább.

2011. ápr. 24. 08:42
 7/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. A kisfiam 2.5kg-mal született. Az a probléma, hogy már több orvos is látta és mindenki mást mond. Valakinek az a véleménye, hogy ráér még, van aki pedig azt mondja, hogy már emelnie kéne.Azt javasolták, hogy amikor ébren van, akkor fektessem hasra.Ezzel csak az a probléma, hogy nem nagyon van ébren, ha pedig ébren van és hasra fektetem, gyorsan elalszik.

2011. ápr. 24. 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Korábbi vagyok, én viszont semmiképp nem várnék. Ugyanis minél később mentek, a feszes izomzatot annál nehezebb normál tónusúra dolgozni. Pl. az én babám sem véletlenül nem emelte a buksiját hason - a gyógytornász szerint annyira kötöttek voltak az izmai, hogy egész biztosan fájt neki. Akihez mi járunk, olyan babát is visznek, akinek még meg sem kellett volna születnie - ez a korai fejlesztés lényege.
2011. ápr. 24. 21:10
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia!Az én fiam 34 hét 5 napra született,szintén 2,5 kg-mal,de a fejecskéjét már a kórházban is emelte,mert együtt aludtunk éjjel és emlékszem,hogy meglepődtem,hogy átfordította többször is pár napos korától.Most 5 hónapos,7 kg,csak anyatejes és állandóan hason van,ügyesebb,mint sok társa,aki nem volt koraszülött.Biztos sokat számít az a 2 hét is,de fejlődésneurológián megnézik és segítenek,ha baj lenne...
2011. ápr. 24. 22:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Az én babám időre jött, de gond volt a szülésnél. Én is elvittem Dévény-eshez és nagyon sokat segített rajta. Szerintem minél előbb vidd el. Az időfaktor számít ilyenkor a legjobban. Ha azt mondják hogy OK, akkor meg legalább megnyugszol.
2011. ápr. 27. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!