Szerintetek az milyen, hogy valaki a saját unokájára azt mondja, hogy csúnya?
Meg eleve, hogy lehet ilyet mondani?!
Csak költőien tettem föl a kérdést, valahova ki kellet írnom.
Egy nagyszülő, aki ideális esetben rajong az unokáért, az ugyanolyan elfogult mint a gyerek szülei.Tehát, nem láthatja csúnyának.Ha a család nem plántálja bele a gyerekbe az önbizalmat, akkor felnőttként egy komplexusos emberré válik. Ha valakinek sokat mondják, hogy hülye vagy, akkor egy idő után elhiszi és nem csoda ha nem meri majd vállalni a saját véleményét stb.
Egy csúnya ember is dagadhat az önbizalomtól, ha otthon mindenki dicsérte, a fellépése is lehet olyan határozott, hogy fel sem tűnik esetleg a csúnyasága:)
Nagyon fontosnak tartom, hogy az otthoni nevelés megerősítse a gyerek önbizalmát, ez később kihat az egész életére.
Az olyan nagyszülő pedig aki a saját unokáját csúnyának találja, nem érez igazi, feltétel nélküli szeretetet a gyerek iránt.
75 %-os! szerinted csak a tökéletesen szép embereket, gyerekeket lehet szeretni? akkor is imádnám a babámat (majdani unokámat) ha csúnya lenne, ha neadjisten beteg lenne
és kedves kérdező, szerintem sem szép dolog ilyet mondani egy nagyszülőnek, nem is értem :(
egyébként meg van egy mondás, nagyon találó, meg is mondhatod a kedves nagyinak: csúnya gyerek és szép öreg nincsen :)
Az én anyósom azt mondta a kisfiamra 3 hónapos volt,hogy el van torzulva,azóta is kattog ez a mondat az agyamban,a másik ilyen akciója meg az volt,hogy mondtam neki,hogy a férjem(a fia)nem igazán fogta még meg a gyereket(2 hónapos volt a fiam),erre csak annyit felelt,hogy nem is fogja az apja is (mármint apósom) is ilyen volt.
De azért pénzt kérni jók vagyunk meg ilyesmi.Na hát tudod.Úgy leszarom ahogy van.
"Nem azért szeretünk valakit, mert szép,
Hanem azért látjuk szépnek, mert szeretjük."
Szerintem ez mindent elmond, és én is azt gondolom, hogy ez a nagyszülő nem feltétlenül szereti az unokáját, nagyon szomorú ilyet hallani.És teljesen mindegy, kinek mondta, nekem így is, úgy is nagyon fájt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!