15 hónapos gyermeked lábán mi van otthon? Parkettánk van, szandál vagy zokni vagy mamusz?
14 hós. Hol szanda, hol csak zokni. Most kezdtem el szandált adni rá (zoknival), mert azt vettük észre, mintha abban stabilabban tudna járkálni. Egyedül még nem hajlandó lépni, csak ha kapaszkodik. Talán 1-1,5 hete adtam rá először, de tegnap már lépett 2-3-at felém úgy, h az ölembe borult. Szerintem segített neki. Eddig amúgy csúszásgátlósban volt, mert van parketta, járólap, pvc meg szőnyeg is. Amúgy Shaggy szőnyegünk van, és azon talán nehezebb egyensúlyoznia mezítláb.
Épp a minap hallottam, h ortopédusok szerint az a jó, ha mindenféle felülettel érintkezik a kicsi talpa, mert úgy nem alakul ki a lúdtalp. Ha folyton lúdtalpbetétes cipőben van, akkor elernyednek az izmai ott az ívnél, és egyenes felületen kisimul. Ezért érdemes járatni a szabadban is mezítláb, meg olyan cipőben amiben van, meg olyanban is amiben nincs lúdtalpbetét. Emiatt váltogatom nála a szandált és a zoknit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!