Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős volt a babát...

Mennyi idős volt a babát mikor elkezdtél neki esti mesét olvasni? Tetszett neki?

Figyelt kérdés
Hogyan csináltad, feküdt a kiságyban és olvastál, vagy ölbe vetted? Nem tépte szét a könyvet?
2011. ápr. 20. 10:43
 1/6 anonim ***** válasza:

5 hós.

Ölbe vettem, ő nyúlt a könyvért, de nem engedtem neki a tépkedést vagy keménytáblás könyvet használtunk.

Imádja a könyveket, már nagy, a kicsinél is így tettem.

2011. ápr. 20. 10:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Kevéssel 2 éves kora előtt. Előtte is olvastam volna, de nem igazán kötötte le. Most is én dumálok, ő meg a képeket nézegeti a könyvben. A szöveges mesekönyveket nem szereti.
2011. ápr. 20. 10:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem este, hanem nap közben szoktam olvasni 8 hetes kislányomnak. Nem is a mese a lényeg, mert tegnap pl. a DM Bababónuszos tájékoztatóját olvastam fel neki. :) Nagyon tetszenek neki a hangsúlyok, az, hogy magyarázok, hallja a hangomat. Kb. 20-25 percig is le lehet így kötni, ha épp van hozzá kedve. :D
2011. ápr. 20. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:
4 hónapos koráig olvastam neki este, amikor a szopi után betettem az ágyba. Szépen elaludt mese alatt. Aztán egyszer csak elkezdett egyre éberebb lenni és így abbahagytuk a mesélést. Most egy éves és napközben olvasunk. Vagy kemény lapos könyvet, vagy rövid meséket olyan könyvből, ahol sok rajz van. Nem mondom, hogy nem lapoz el néha, de szeret "olvasni". Az estéink még mindig olvasás nélkül telnek, mert az esti tápszeren rendszeresen elalszik.
2011. ápr. 20. 11:36
 5/6 anonim ***** válasza:
februárig szopizott a kisfiam,addig cicin aludt el,akkor még nem meséltem neki.akkor volt 14 és fél hónapos.azóta olvasunk mesét,ő fekszik a kiságyban,nézegeti a képeket,van,hogy elkéri a könyvet és ő nézi meg.én meg elmondom a mesét,most már várja minden este.
2011. ápr. 20. 11:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiamnak sokáig minden este mondókáztam. Aztán elkezdte egyre jobban követelni, mindegyik után mondta, hogy még, még, meg vezényelt, hogy nuszi - nyuszisat mondjam, stb. Szóval észrevettem, hogy felélénkül tőle. (A mondókák olyan pattogósak valahogy.)

Úgyhogy 17,5 hónaposan kezdtük el, hogy lefekvés előtt egy kemény lapos könyvből olvasok neki. Az ölemben ül, közben issza a tejitalát. Elolvasom neki ami az adott oldalon van, majd megbeszéljük, hogy miket lát a képen. Mi van ott, mit eszik a nyuszi, stb... Azokat szereti a legjobban, amiben az állatok elmennek a végén aludni.

És érdekes, de az első ilyen este elolvastunk egy könyvet, és szó nélkül lefeküdt aludni. Nem követelt többet, nem pörgött fel tőle.

Szóval azóta mesélünk. :)

2011. ápr. 20. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!