Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha 5 és fél hós babámnak...

Csill79 kérdése:

Baj, ha 5 és fél hós babámnak nem én főzök, hanem üveges bébiételt kap?

Figyelt kérdés

Nekem kimondottan a doki ajánlotta,hogy azok tuti ellenőrzött alapanyagokból készülnek.Kezdem magamat rosszul érezni,mert vannak itt olyanok,aki szerint ez halálos bűn!

Van amiben 3-4 féle dolog,meg hús van,szerintem azt itthon előállítani nem igazán lehet.vélemények?

2011. ápr. 19. 13:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az én fiam 6 hónapos múlt, tápszeres baba, így mi is korábban kezdtük a hozzátáplálást. Általában én főzöm meg neki az ebédet, ami zöldség husival. Van, amikor nincs időm rá és üvegeset kap. És itt cáfolnék rá arra, hogy ha üvegeset kap, akkor rá fog szokni. Hát éppen hogy az üveges nem kell neki a főztömmel szemben. Ugyanígy vagyunk a gyümölccsel, csak gyümölcsből most még az üvegeset adom többször, mert almán és banánon kívül nincs még neki való idei. De ettől függetlenül imádja az általam lereszelt almát banánnal és keksszel is. Szerintem ez babafüggő.
2011. ápr. 19. 14:11
 12/19 Alinaaa ***** válasza:
nekem kimondottan imádta a házi kosztot. Mindig kivettem a husit(pl.direkt neki tettem bele csibemellet) és főztem neki egy kis burgonyát hozzá. A spenotrol nem is beszélve. Szerintem minden otthon főzött kajából lehet neki is adni, ha így-ha úgy:) Amúgy ő is kapott bábipapit, ha valakihez mentünk, vagy nem főztem. De ez csak az én véleményem, szerintem ha úgy gondolod nyugodtan. Csak adtam pár tippet:)
2011. ápr. 19. 14:12
 13/19 anonim ***** válasza:

"És itt cáfolnék rá arra, hogy ha üvegeset kap, akkor rá fog szokni. Hát éppen hogy az üveges nem kell neki a főztömmel szemben."

Igen, de a te gyereked ismeri mindkettőt, ahogy írod, általában te főzöl neki, tehát nagyobb részt kap házi kaját, mint üvegeset. Nem értetted meg a lényegét annak amit én akartam sugallni... Ha CSAK bébiételt kap, akkor fordulhat elő, hogy nem fog neki tetszeni a házi étel.

2011. ápr. 19. 14:34
 14/19 anonim ***** válasza:
Az én fiam is üveges bébiételt kap. Szerintem nem baj, de, ha Te úgy érzed, akkor használd fel az itt kapott tippeket:)
2011. ápr. 19. 14:57
 15/19 anonim ***** válasza:

14:34-esnek:

Értem, amit írtál, a főzelékből valóban a házi készítésűt kapja többször, de a gyümölcsből üvegeset kap többet. Szerintem attól is függ, hogy hogyan van elkészítve az, ami otthon készül. Az összes üvegeset megkóstoltam már, amit a babámnak adtam, és a főzelékek kifejezetten macskakaja ízűek (azt is kóstoltam egyszer :D). Az a lényeg, hogy legalább az üvegesre rá legyen írva, hogy nem adtak hozzá cukrot, sót. Így lehet valami valóságalapja, hogy tényleg nem... De a kérdésre válaszolva: nem igényel nagy erőfeszítést 2 adag babának való étel elkészítése a mindennapi főzés mellett.

2011. ápr. 19. 14:58
 16/19 anonim ***** válasza:

Igaz mi még nemrég kezdtük a hozzátáplálást, de babám csak olyan ételekből kap üvegeset, aminek nincs szezonja, pl. gondolok itt őszibarack, sütőtök, cukkini. A többit én készítem el. Valóban macerás,főleg ha most kezdjük a hozzátálálást,mert én még azért nem vennék ki a levesből most zöldségeket,hogy az neki is jó. De mindenki úgy csinálja ahogy akarja.

És abban valóban van valami,hogy ha CSAK bébiételt kap, akkor nagy valószínűséggel válogatósabb lesz, és majd nehezebben eszi meg a házi kosztot. Nem 100%, de nagy esély van rá!!!!!!!!!!!!

2011. ápr. 19. 15:02
 17/19 anonim ***** válasza:
ha anyagilag bírod, tökéletesen megfelel. sőt, nem kell agyalni a kalóriákon, a vitaminokon, hiszen ki vannak kísérletezve. de ha van kedved, energiád főzőcskézni akkor meg járj piacra és a nénikéktől vegyél, akik a saját árujukat viszik ki
2011. ápr. 19. 16:05
 18/19 anonim ***** válasza:

nem feltétlen kell levesböl kivenni a zöldséget,felkockázod a krumplit v répát és pár perc alatt megfő.ebben sincs tuti só és tartósító.

vagy a főzőlével higitod vagy anyatejjel,tápszerrel,be a turmixba és ennyi.

2011. ápr. 19. 16:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nem baj és szerintem nincs "de". Te így döntöttél és kész, jogod van hozzá és a gyerekednek sem lesz semmi baja tőle! 14 hónapos a kislányom, 9 hónapos koráig csak üveges kaját kapott, 10 hónaposan vegyesen és most már azt eszi amit mi, egyáltalán nem volt gond belőle. Nem finnyás és nagyon jó evő, megeszi a házi kosztot és ha megyünk valahova ahol nem tudok főzni, viszek üveges bébiételt és azt is megeszi!
2011. ápr. 19. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!