Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 és fél hós babámnál hogyan...

9 és fél hós babámnál hogyan bővítsem a menüt?

Figyelt kérdés
Megrekedtünk a krumpli-tök-borsó-répa-cékla-paradicsom-csirke-pulyka szintjén, olyan szegényes a fantáziám. Pl. fokhagymát milyen kajához adjak, mennyit és hogyan? És még milyen zöldségekből legyen főzelék? Biopiacra nem járok, nem engedhetjük meg magunknak. Fiamnak csak két foga van alul, reggel-este tápszert kap, uzsira tejpépet, tízóraira gyümölcsöt.
2009. márc. 4. 10:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a spenóthoz mindig teszek egy gerezd fokhagymát a 9 hós babámnak és úgy együtt főzőm meg. Szerintem brokkolihoz is tehetsz hasonló módon.

Krumpli helyett rizst is főzhetsz a zöldségekhez. Ha pépesíted, sok folyadék kell hozzá, különben egy nagy rizsgolyó lesz az egész.

Szintén sűrít a gesztenye. Tegnap pont párolt alma-főtt gesztenye-csirkemáj-anyatejes főzeléket kapott a lányom ebédre és imádta. Pedig amúgy nem szereti a lefejt anyatejet, csak ez már olyan régóta le volt fagyasztva, hogy mindenképp fel akartam használni.

Már adhatsz neki májat, disznóhúst és halat is.

2009. márc. 4. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még a karfiol, karalábé és a nagy kedvenc sütőtök, amit szintén adhatsz.

Uzsira amúgy én már szoktam neki natúr joghurtot, kefírt, túrót adni gyümölccsel összekeverve.


Mi nagyjából ez alapján haladunk:

[link]

2009. márc. 4. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én pont 9,5 hónapos kora körül vezettem be a következőket: - marhahús (fiatal, növendék lehetőleg),

- sertéshús (csak sovány, így én sertéskarajt adok neki),

- tojássárgája (ezt nagyon óvatosan, mert van akinél allergizálhat),


10 hónaposan pedig a következőket:

- joghurt, túró, sajt (keményebb sajt, pl. trappista)


Zöldségek közül már bátran lehet adni az általad felsoroltakon kívül: brokkoli, karfiol, zöldbab, patiszon, más leveszöldség: petrezselyemgyökér, paszternák, karalábé (ez utóbbit óvatosabban, mert szeles lehet)


Ízesíteni:

- fokhagyma: én csak egy fokhagymagerezdből levágott szeletkét teszek az ételébe, de az is nagyon jó ízt ad,

- hagyma: próbáld ki, hogy a már megfőtt húst megforgatod egy fél evőkanálnyi olajban pirított hagymán, nagyon finom lesz, olyan mint egy enyhe, fűszer nélküli kis "pörkölt",

- kömény, majoranna, babérlevél, ici-pici pirospaprika (édes nyilván), petrezselyem, sok egyéb fűszer van, amit lehet használni.


Technikák: ne csak főzd az alapanyagokat, hanem próbáld ki, hogy sütve milyen: például sütőtök marhahússal, sült krumpli, sült hús felhasználásával készült ételek.


Jó főzőcskézést!

2009. márc. 4. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!