Mikortól lehet virslit, párizsit, kenyeret adni?
A férjem minőségellenőr. Többek között 3 nagyobb, főképp magyar (és tőlünk keletebbi) piacra terítő, nagyobb húsipari cégnél is részt vett már ÁNTSZ- és általános minőség-ellenőrzési vizsgálatokon.
Mesélt egyet-s-mást...
Nálunk a gyerekek az elsők között tanulták meg (amellett hogy "ne állj szóba idegennel és ne is fogadj el tőle semmit" ...stb), hogy SOHA ne egyél párizsit vagy virslit! És miután voltak már gyárlátogatáson az apjukkal, nem is esznek, sem vendégségben, sem menzán sem sehol. Hál istennek!!!
Senkit nem akarok riogatni (pláne nem minősíteni mert valószínűnek tartom, hogy inkább az információhiány és a mai fogyasztói társadalom favorizálása a bűnös), de az a helyzet, hogy a legtöbb esetben azokból a hulladék- és nyesedéktermékekből készülnek ezek a termékek, amiket semmilyen más formában felhasználni nem tudnak.
Tehát gyakorlatilag szerves szemétből. Ugyanezzel a gyártási technológiával(csak más adalékanyagokkal) készül és ugyanebből az alapanyagból több nevesebb cég konzerves állateledele!
Te odaadnád a konzerv kutyakaját a gyerekednek????
És attól, ha lepontoztok - mint a két első válaszolót - sajnos ez tény marad.
előző vagyok:
ja, és most jövök a boltból : "pulykajava mellsonka" (sága, 64% mellhús) kilója 999 ft. Nem hiszem el, hogy egy felelős szülő nem képes kigazdálkodni 10 dkg-ot, tehát 100 ft-ot a gyerek reggelijéhez.
én teljesen megértem, hogy van, amire nem telik. DE!!!
párizsit tényleg ne, ha meg tudod oldani. nincs vmi ismerős, akitől megbízható házit tudnál venni?? mert a párizsi tényleg nem a legnyerőbb. gondolkodom vmi alternatív megoldáson, ha eszembe jut vmi, akkor írok
Én voltam a második, már ne haragudjanak mindazok, akik azt állítják, nincs pénz másra, csak párizsira, de bennem felmerül - pontozzatok le, ha akartok - hogy akinek nincs pénze ételre, annak miért van pl. internete? Ha én nem tudok rendes kaját venni a gyerekemnek, akkor először azokat a dolgokat mondom le, ami nem létszükséglet: internet, telefon, kábeltévé... Nem adnék szemetet enni a gyerekemnek. Azt pedig, hogy valóban nagyon egészségtelen a párizsi, csupán jó szándékból írtam. Inkább nem adok a gyereknek húsfélét, ha nincs jobb, amit meg tudnék fizetni. Bár hozzáteszem, a kérdező azt írta, rengeteg féle zöldséget-gyümölcsöt eszik a pici. Szerintem azok se túl olcsók.
Ha pedig végképp gáz van, akkor én eszek sima vajas kenyeret, de a gyereknek megveszem a jobb minőségű ételt. Lehet lepontozni!
Sziasztok!
Hát akinek van pénze az megveszi a babának a finom dolgokat 10 dkg-ot most 100Ft-ért és fizeti a netet. De akinek nincs net-je otthon az nem olvasgat itt és nincs pénze finom kajcsit venni a picinek és az eszi a párizsit és virslit a babájával.Tudod én is voltam gyárlátogatáson és tudom miből van a virsli + a párizsi! De ez velem történt kicsinek: "Általános suliba vittem párizsis kenyeret 10óraira.Az egyik jobb módú osztálytársam odajött és azt mondta: Nem cserélünk kajcsit,mert a tied olyan gusztusos és még soha nem ettem ilyet.Cseréltünk. Ő ette az én kenyeremet párizsival én meg az ő magos zsemléjét zöldségekkel és téliszalámival."
Szóval ezzel az akarom mondani,hogy hiába mondod neme,hogy a gyerekeid nem esznek ilyet hála istenek.Előbb utóbb kíváncsi lesz és enni fog.(mert ami tiltott az annál jobban vonz mindenkit!!!Nemcsak kajában!)
Mindegy, mindenki azt ad a babájának amit jónak lát.
Boldog babázást.Bocsánat kedves kérdező,nem gondoltam volna,hogy ekkora gond lesz ebből a virslis ,párizsis kérdésből.
8,5 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!