Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hypoton babák anyukái! Elmarad...

Hypoton babák anyukái! Elmaradt kisbabátok a mozgásfejlődésben?

Figyelt kérdés
Kislányom 7 hónapos lesz, és elvittem egy Dévényeshez, mert hason nem csinálta még meg a tenyértámaszt, és nem emelte háton fekve a fejét.Azt mondta, nagyon enyhe fokban, de picit lazák az izmai.Ezért nem szeret hason lenni, és ezért nem kúszik.( Mondjuk, egy 6 hónapos gyereknek még nem is kell kúsznia)Érdekes, mert a gyerekorvos se mondott az izmaira semmit, pedig ő nagyon alapos,és a védőnő is azt mondta, hogy normál az izomtónusa.Eddig mindent időben csinált, papírforma szerint. Egy hónap múlva megyünk vissza, addig csináljuk, amit mondott.Nálatok hogy volt? Ha lemaradt, mennyire? Mikorra hozta be? Csak azért kérdezem, mert az én lányom úgy hypoton, hogy semmivel nincs még lemaradva...
2011. ápr. 18. 15:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

fordítva, fordítva, csak a pontosság kedvéért,a diszlexiás gyerekek általában nem másznak. Nem a nem mászó gyerekek diszlexiások. És nem a mászás kimaradása okozza a diszlexiát, hanem az az agyi deffektus, ami a diszlexiát okozza, már a mozgás rendezetlenségében is megmutatkozik. mert a mászás koordinált mozgást igényel, a kezek és a lábak koordinációját és erre a koordinációra nem képesek, sem 1 évesen sem később.

És ha diszlexiás is az illető nem jelent sokat, mondjuk azt, hogy nem érdemes agyonverni, ha egyest kap helyesírásra. És nem érdemes bezárni a szobába gyakoroltatni, ami nem megy.

És egyébként azt sem állította senki, hogy bármiféle hátrány érné ezeket az embereket.

Jó a barátnődet hoztad példaként, aki nyilván értékes ember, de akik még nála is többre vitték és diszlexiások voltak Churchill, Einstein, Galilei, hogy példaként említsek párat a teljesség igénye nélkül. De hozhatnánk példákat egyéb hátrányos helyzetből indult embereket is. Például Beethowen, aki süket volt és zeneszerző volt, nem is akármilyen.

2011. ápr. 20. 20:43
 12/18 anonim ***** válasza:
Kislányomnak enyhe alsó végtag hypotóniája volt, ez 10 hónapos kora körül derült ki, elvittem Én is Dévényeshez, mert még nem mászott, nem is próbált. Egészen addig nem volt gyanús, mert mindent úgy csinált, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva, de ugye a mászás már nem ment, sőt, furcsa volt, hogy féloldalasan kúszott. 1 éves volt már, mire elkezdett rendesen mászni, fel-felállt, de a járás még nem akaródzott. 16 hónapos volt, mikor végül teljesen egyedül, stabilan járni kezdett. Végülis, lehet mondani, hogy le volt maradva 2-3 hónappal az átlaghoz képest, de ha meg azt nézzük, hogy mi a határ, nem volt lemaradva semmivel.
2011. ápr. 21. 06:58
 13/18 A kérdező kommentje:

Jó, lehet, hogy így van, de az is igaz, hogy manapság jó buli ijesztgetni az anyukákat olyan dolgokkal, aminek a fele nem igaz.

Kedves utolsó! Örülök, hogy leírtad, hogy veletek mi volt.Szerintem sem elmaradás ez, ami nálatok volt.Én se várom a lányomtól, hogy 10 hónaposan járjon.Semmi olyat nem várok tőle, amire az izmai még nem képesek.Ezért is nagyon rossz erőszakoskodni vele, négykézláb helyzetbe rakni stb.Azt is azonnal kirúgja, feküdne le a hasára, látszik, hogy erőtlen még hozzá.De kénytelen vagyok nyaggatni szegényt.

2011. ápr. 21. 07:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem 1 éves korukra, hanem 3 éves korukra tudják ugyanazt a gyerekek.

Az 1 évesek még nagyon különbözhetnek, például az egyik barátnőm kisfia akkor állt fel először, a másik barátnőmé kapaszkodva lépegetett,az enyém meg már kilométereket tett meg önállóan.

2011. ápr. 21. 07:59
 15/18 A kérdező kommentje:
Örülnék, ha ilyen "problémáim" lennének, hogy áll-e vagy jár -e. Odáig el kell jutni, és most elég lehetetlennek tűnik, én legalábbis nem látom rózsásnak a helyzetet.
2011. ápr. 21. 08:58
 16/18 anonim ***** válasza:

egyik válaszoló vagyok. még annyit tennék hozzá, hogy ha vki hipotón (és persze a múltban is születtek hipotón babák), és nem súlyos a helyzet, simán megtanulhat mindent magától, ui egyes izomcsoportok átveszik a nem működő kötött vagy túl laza izmok munkáját. eddig rendben is volna. csak épp ez meg azt eredményezi, hogy ivel egyes izmok túl sok munkát váégeznek, hamarabb tönkremennek ott az ízületek, izomcsomók stb alakulhatnak ki. már hogy nagyobb, fiatal felnőtt korban.

jómagam pl. nem vagyok egy ügyetlen mozgású valaki, és szeretek is mozogni, sportolni. de az izmaim iszonyú kötöttek, mindenhol a testemben. 90 foknál nagyobb spárgát nem tudok csinálni, a kezemben is, a nyakamban, hátamban mindenhol. és amúgy anyukám megszenvedett velem, mert hosszas vajúdás után császár lett a vége (nem törődtek vele, hogy majdnem mindketten ottmaradtunk, homloktartásos voltam, esély se volt, hogy rendes úton kibújjak élve), na mindegy, szóval én ott simán összeszedhettem egy jó kis oxigénhiányt.....és most 31 éves létemre, itt fáj ott fáj amott fáj, a hátam, a derekam, a nyakam....pedig mondom, szoktam mozogni. persze nem 100%, hogy emiatt van, de én már ezen sokat gondolkodtam.

2011. ápr. 21. 13:45
 17/18 anonim ***** válasza:

11 hónapos elmúlt a kisfiam!3 hónaposan megfordult hasról hátra majd egy hónap múlva vissza is!6 hónaposan elkezdett kúszni majd 7,5 hónaposan felült magától tehát viszonylag hamar csinált mindent!na már most a mai napig nem mászik csak kúszik,kommandós kúszásba,bal kezével húzza magát a jobb lábával meg lök egyet magán!Én minden hónapban kérdeztem a dokitól is védőnőtől is,hogy rendben van ez így,hogy még nem mászik????Azt mondták nem versenyre megy ez ne aggódjak!Csak éppenséggel 2 hete fel áll bútorokba vagy belém kapaszkodva!na azonnal elkezdtem telefonálgatni több Dévényes gyógytornásznak ki tud hamarabb fogadni!Tegnap voltunk is egynél,felmérte a fiam állapotát és azt mondta,hogy semmi bajt nem lát(tehát nincs letapadva izma,nem hypotón stb)mutatott 2-3 gyakorlatot amit csinálnom kell a fiammal,de azt mondta,hogy nem ad 1-2 hetet és mászni fog mert már azért kutyázik!Rákérdeztem a diszlexiára és azt mondta,hogy az a rossz ha a kúszás is és a mászás is kimarad!Ne ilyedjek meg ha esetleg az én fiamnál kimarad a mászás mert viszont régóta kúszik és ettől nem lesz diszlexiás!

Hát nemtudom,hogy mi az igazság!

2011. ápr. 22. 10:35
 18/18 A kérdező kommentje:
De jó ilyet olvasni!Akkor ő nagyon ügyes! Én nem hiszek ebben az egészben, ennyi erővel mindenbe bele lehetne magyarázni mindent.Az igaz, hogy a mászás fontos az egy fejlődéséhez, de sok olyan felnőttet, és gyereket ismerek, akik soha nem másztak.Egészségesek, jól vannak, mindegyik okos, értelmes.A felnőttek mind diplomás emberek.
2011. ápr. 22. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!