Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejérzékeny babák anyukái!...

Tejérzékeny babák anyukái! Kisbabátok ugye nem maradt le a mozgásfejlődésben?

Figyelt kérdés
Kislányom 6 és fél hónapos, és sajnos úgy néz ki, valamire érzékeny a tejtermékekben, de ez egyelőre csak feltételezés.Tünete semmi, csak a kevés hízás volt.2 hónap alig-alig hízás után küldött el minket kivizsgáltatni a gyerekorvos.Mindenben nagyon ügyes, de hátról hasra a mai napig nem fordul!Hasról hátra pedig már 2 hónapja átfordul.Egy hajszál híja van, de mégsem.A védőnő szerint a kevés hízás hátráltathatja, mert nincs ereje hozzá.Kezd beindulni a hízása, de sajnos gyógytornászhoz elviszem, a saját magam megnyugtatására. A ti gyereketek hogyan fejlődött?
2011. ápr. 7. 07:48
 1/6 anonim ***** válasza:
egyértelműen laktózérzékéeny a kisfiam.... 4 hónapos kora óta forog mindkét irányba most 5 hós és már kúszik...... szerintem nincs összefüggésben a két dolog, attól, hogy nem duci egy baba még tud mozogni, egyébként ha hat hósan még nem forog akkor semmi gond nincs mostanában fogja elkezdeni, ha a jelei megvannak, fordul oldalra próbálkozik akkor szerintem teljesen felesleges a gyógytorna úgyis magától fogja majd csinálni, inkább vidd el úszásra mi járunk és nagyon jót tesz a babó mozgásának....
2011. ápr. 7. 08:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, oldalra rengeteget gurul, nyújtózik is a játékért, sokszor az arcát is belefúrja a habtapiba, de a hátára gurul vissza.Már hetek óta kicsi híja van csak.A babaúszáson már régóta gondolkodom, sejtettem, hogy jó hatással van rájuk, mert a barátnőm is vitte a vele egyidős kislányát, és ő már régóta végig gurulja a szobát.Köszi!
2011. ápr. 7. 08:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam tejfehérje-allergiás. 2 hónapos kora óta alig eszik és ebből kifolyólag havi 30-40 dekát hízik csak.

Járunk vele Dévény tornára, mert már az elejétől gond van vele. Nem tartotta a fejét, útál hason lenni.

Átfordult már egyszer-kétszer hasról - hátra, de fordítva nem tud és már egyik iránnyal sem próbálkozik.

Most öt hónapos, de nagyon lustácska, egyelőre naponta többször hasaltatom, mert még az sem megy igazán, szóval igen, ő el van maradva.

(A kúszásnak még a nyomai sem fedezhetők fel nála, nem érez rá késztetést, hogy közelebb menjen a játékaihoz, mikor hason van. Nem lesz egyszerű nálunk a helyzet! Amúgy értelmileg nincs elmaradva és a szem-kéz koordinációja pedig átlagon felüli, mert nem volt még három hónapos, mikor a játékot megfogta és a szájába vette.

4 hósan már egyik kezéből a másikba át tudta tenni a játékot, most pedig már mind a két kezében megtart egy-egy külön játékot, biztosan nyúl-fog, majd csak rendeződik a többi is! Amúgy neki az apukája volt ilyen lusti, gondolom azért az örökség is számít, mert a gyógytornász sem érti miért nem csinálja a mozgásokat, pedig képes rá, és a tornán produkálja is magát, csak itthon nem...)

2011. ápr. 7. 09:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy szellemileg csak akkor maradhatnak le, ha évekig nem kezelik, és hosszú távon lehet ilyen következménye, de akkor sem biztos.Az én lányom eddig mindent időben csinált, csak amikor elkezdett keveseket hízni, akkor torpant meg egy kicsit.Most is ügyes, csak ezt a hasra fordulást nem akarja.Nem és nem!Hiába forgatom pléddel, csináltuk a youtube-os videót is, forgattam a lábait keresztezve, nem érdekli!
2011. ápr. 7. 09:52
 5/6 anonim ***** válasza:

17 hós kisfiam igazoltan tejfehérje allergiás. Nincs elmaradva, de az tény, hogy elég lusta és megfontolt :)

Mindent éppen akkor kezdett el csinálni, amikor már elkezdtem aggódni miatta, pl. 6 hónaposan kezdett el forogni, 8 hónaposan mászni és felülni, 10 hónaposan állt fel és csak 15,5 hósan indult el teljesen egyedül.

Ezek még a határon belül vannak, de a nagyfiamhoz képest, aki 6 hónaposan felült, felállt, mászott és 10 hónapos korától jár, nekem elmaradottnak tűnt :)

2011. ápr. 7. 14:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Hencsi a kisfiad teljesen időben volt! 6 hónaposan kell forogni, és 8 hónaposan mászni, felülni.Ha ennyi idősen produkálná ezeket, én már nem aggódnék!!Nem várok tőle semmi extrát, nem kell felállnia stb. ennyi idősen, csak ez az egy nyugtalanít.De hallottam anyukákról, akiknek a gyereke kihagyta a forgást, mégsem történt semmi.A védőnő szerint csak ezért nem fog lemaradni, és gondoljak bele, hány vegetáriánus szoptatós anyuka van.Csak arra figyeljek, hogy állati eredetű fehérjét, húst kapjon.
2011. ápr. 8. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!