Tejérzékeny babák anyukái! Kisbabátok ugye nem maradt le a mozgásfejlődésben?
Az én kisfiam tejfehérje-allergiás. 2 hónapos kora óta alig eszik és ebből kifolyólag havi 30-40 dekát hízik csak.
Járunk vele Dévény tornára, mert már az elejétől gond van vele. Nem tartotta a fejét, útál hason lenni.
Átfordult már egyszer-kétszer hasról - hátra, de fordítva nem tud és már egyik iránnyal sem próbálkozik.
Most öt hónapos, de nagyon lustácska, egyelőre naponta többször hasaltatom, mert még az sem megy igazán, szóval igen, ő el van maradva.
(A kúszásnak még a nyomai sem fedezhetők fel nála, nem érez rá késztetést, hogy közelebb menjen a játékaihoz, mikor hason van. Nem lesz egyszerű nálunk a helyzet! Amúgy értelmileg nincs elmaradva és a szem-kéz koordinációja pedig átlagon felüli, mert nem volt még három hónapos, mikor a játékot megfogta és a szájába vette.
4 hósan már egyik kezéből a másikba át tudta tenni a játékot, most pedig már mind a két kezében megtart egy-egy külön játékot, biztosan nyúl-fog, majd csak rendeződik a többi is! Amúgy neki az apukája volt ilyen lusti, gondolom azért az örökség is számít, mert a gyógytornász sem érti miért nem csinálja a mozgásokat, pedig képes rá, és a tornán produkálja is magát, csak itthon nem...)
17 hós kisfiam igazoltan tejfehérje allergiás. Nincs elmaradva, de az tény, hogy elég lusta és megfontolt :)
Mindent éppen akkor kezdett el csinálni, amikor már elkezdtem aggódni miatta, pl. 6 hónaposan kezdett el forogni, 8 hónaposan mászni és felülni, 10 hónaposan állt fel és csak 15,5 hósan indult el teljesen egyedül.
Ezek még a határon belül vannak, de a nagyfiamhoz képest, aki 6 hónaposan felült, felállt, mászott és 10 hónapos korától jár, nekem elmaradottnak tűnt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!