Milyen fogkrémet használjak elsőnek,1 évesnek?
Köszönöm! Én is mostam volna már neki régen, de nem volt mit :).
Szoval akkor most flrouridos vagy nem:)) Mert, hogy a Nenedent nem az, a Gabi igen. Ne haragudjatok az értetlenségem miatt, de mindkettőre 50-50 'szavazatot' kapok:). A flourid mit árthat? Miert használják sokan a flourid menteset, ha az olyan fontos a fogaknak?
A vélemények megoszlanak, még az orvosok sem értenek abban egyet, hogy fluoridos vagy mentes legyen a fogkrém. Ugyanis a baba a csapvízből - már ha azt kap, és a csapvízben elég fluorid van -, hozzájut a neki szükséges fluoridmennyiséghez. De ha ezen felül kap még fluoridos fogkrémet, akkor az pont a fogak besárgulásához vezet. A fluoridos fogkrémből ugyan be tud épülni elegendő mennyiség, de az már nem tesz jót, ha a fogkrémet le is nyeli. Van olyan doki, aki külön fluorid tablettát is felír a gyereknek, ha nem fluoridos a fogkrém, amit használnak neki.
Szóval nincs teljesen egyforma álláspont. Én úgy voltam vele, hogy szép, hófehér fogai vannak kisfiamnak, így most másfél éves koráig fluoridmentessel mostam neki, ő csapvizet kap, a csapvízből biztosan hozzájutott eddig is valamennyi fluorid mennyiséghez. Most, hogy már elég sok foga van (12, és jönnek a szemfogai), így elkezdtünk neki Homéodentet használni, ami homeopátiás fogkrém, de tartalmaz minimális fluoridot is.
Ember legyen a talpán egyébként az, aki ezen a témán is kiigazodik. Ez legalább annyira kesze-kusza mint a kukit huzogatni kell vagy sem...
Én vagyok aki írtam hogy már rég el kellett volna kezdeni a fogmosást. Vicces, arra nem is gondoltam, hogy lehet nem is volt foga a babádnak. :) Asszem még a hormonok elnyomják az eszemet. :)
Az elmex-nek nézz szerintem utána, az az első fogacskák kibújásától ajánlott, szerintem van benne fluorid, de olyan anyag van benne, ami építi a fogakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!