Akik csak GYES-ből és csp-ből élnek? (lent pár kérdés)
Mennyiből hozzátok ki a baba dolgait? Hogy tudtok gazdálkodni ennyi pénzből? Tudtok valahogy spórolni?
Mikre költötök és mennyit?
Én csak gyest és cspt kapok majd ezért érdekel a dolog.
Köszi előre is a válaszokat.
Nagyon kevés ez a pénz, kijönni belőle nem lehet, egy havi gázszámlánkat sem fedezte a télen:(
Nálunk sokat segítenek a nagyszülők is, nélkülük felkopna az állunk:((
Én Gyest,és csp-t kapok!!
Azt 100%-ban a babámra költöm!!!
Amit minden hónapban veszek, az pelus, törlő, tisztálkodáshoz, fürdető, krémek ilyesmi.
Ruhára havi szinten átlag 5-6 ezer ft költök.Mikor többet, illetve kevesebbet.
Igy is rengeteg ruhája van a fiamnak, már nem férünk tőle, de mindig akad valami cuki darab. A többi, ami megmarad, abból mindig kell venni valamit!Soha nem tudok ebből félre tenni.
Babakocsi,autósülés, most új ágy(nagyobb), stb...
Mindig kell valamit venni!!!
Minden hónapban játékot is veszek neki, 1-2 darabot!
És akkor el is ment a pénz!
A többi, kaja, rezsi ilyesmik, azt természetesen nem ebből fizetjük, még 1 gáz számla sem jönne ki ebből a hatalmas összegből.
Amúgy a fiam most 1 éves!
Hát én pl. e hónapban vettem egy nagy és egy kis csomag pelenkát 3csomag törlőkendőt(mindegyik különböző márkájú)egy fél literes tusfürdőt és 10üveg bébi kaját vegyes ízben márkában 12000ft -ért kb.Kertes házban lakunk így sok minden megterem és termett,de szoktam neki még gyümölcsöt ,és tejtermékeket is venni neki.1karton(1,5l)víz 600 ft volt,az elég lesz neki másfél hónapig kb.De a pelenka és a törlőkendő is sokáig elég lesz,többet szoktam egyszerre venni neki.
10hónapos lesz.Ja és e hónapba 10000ft-ot költöttem neki ruhára is.
Költök pelenkára,törlőkendőre,fürdetőre,tápszerre, gyümölcsre (többnyire üveges,mert a gyülölcs sem olcsó a boltban,ha nincs megtermelt saját),néha valami rágcsálnivalóra,ruhára,ha szükséges,cipőre.Néha 1-1 játékot is veszünk.Az akciós termékekből többet veszek egyszerre,így kicsit tudok spórolni.Főzelékeket magam főztem neki többnyire.Egyik hónapban többet,másikban kevesebbet vásárolok a kisfiamnak.
Vannak nagyobb kiadások is, pl.autósülés,babahinta( kisebb korában),szülinap,karácsony.
Én is csak Gyest,és cs.pótlékot kapok,ebből nem sokat tudok spórolni,de a babámnak megvan mindene.
Persze apának van fizetése,abból fizetjük a többi költségeket.
Érdemes figyelni az akciókat,ezzel azért egy keveset megtudsz takarítani.Igénybe kell venni a babacsomagokat,DM bababónusz kuponokat stb.
Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!