Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azok az öntudatos anyukák,...

Azok az öntudatos anyukák, akik saját bevallásuk szerint soha nem hagyják sírni a babájukat, mit csinálnak, amikor a gyerekük 1 éves korára már úgy hisztizik, hogy az tűrhetetlen?

Figyelt kérdés

Nagyon sok olyan anyuka válaszát olvastam már, akik írják, hogy soha, egy percig sem hagyják sírni a babájukat. Sőt, elítélően és felháborodva nyilatkoznak, ha valaki bevallja, az ő gyereke bizony már sírt egyszer-egyszer 10-15 percig. Mit tesznek ezek az anyukák akkor, amikor a gyerek 1 éves korában már olyan szinten hisztizik, hogy az több a soknál? Akkor is rögtön ölbe kapják? Vagy az ilyen anyukáknak soha nem sír a gyereke? Kíváncsi lennék...

(Mielőtt bárki egy lelketlen anyukának bélyegezne, én sem vagyok híve, hogy félórákig sírjon egy gyerek, de velem előfordult már egy párszor, hogy hagytam.)

2009. márc. 3. 15:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
53%

22:17es anyukának:

Igen, van baj a helyesírásoddal. Vesszők, stb.

Ha tudnál szöveget értelmezni (és nem mondatot) rájönnél, hogy az anyuka az intelligencia helyesírására vonatkozó szöveget értette rád. A többihez neked semmi közöd, legalábbis az én olvasatomban. Ő is csak a véleményét írta le, pont ahogy te. És egyáltalán nem volt bunkó, veled ellentétben. A stílusod pofátlan, arrogáns, vérlázító és gusztustalan. A stílus pedig maga az ember, ahogy mondani szokás.

És ne vagdalózz itt érettségivel és jó nevelésről, ha az én gyerekem ilyen stílusban kommunikálna bárkivel, ahogy te tetted megkapná érte a magáét. Ha te ilyen vagy a gyereked sem fog mást kapni nevelés szempontjából.

Ha megdobnak kővel, dobd vissza betontömbbel? Vagy hogy gondoltad ezt a dolgot?

Nekem próbálj meg olyan stílusban válaszolni mint annak a szegény anyukának!!!

Te pedig ne sírj az ilyen pofátlan bunkók miatt, inkább ne légy nyuszi és írd le neki amit gondolsz!

2009. márc. 4. 10:49
 22/28 anonim ***** válasza:
72%
Én a 16.15-ös anyuka vagyok,az én válaszom verte ki a biztosítékot a sértegetős anyukánál.(16.13;20.39;és még később is válaszolt).Úgy látszik,ő sem tudta értelmezni,amit én írtam.Az ésszerűség valóban mindenkinél mást jelent,de úgy gondolom vannak alapdolgok,amik hellyel-közzel megegyeznek mindenkinél.És elhiheted,attól,h én megengedő,elnéző,és babusgatós anyuka vagyok,aki nem hagyja sírni a gyerekét,igen jól nevelt a fiam(mint írtam,17 éves,tehát vmit már letettem az asztalra,ezért tudom,h mit írok).És akár hiszed,akár nem egyáltalán nem volt hisztizős a nagy,és 9.5 hós pici sem hisztizett még 1x sem!Lehet,h szerencsém van,de akkor is így van.És mivel nálam ez bevált,senki kedvéért nem fogok változtatni a "nevelési" elveimen.És ez a fórum nem egymás alázásáról kellene,h szóljon,hanem a segítségről.Ez a viselkedés azért szomorú,mert a gyerekek ugyan így fognak viselkedni(mivel ezt látják),és hasonló hangnemben fognak beszélni egymással(és a felnőttekkel is!!!!).És akkor cseszheti az ember a következetes nevelést,egy kiállhatatlan kis ember lesz belőle...
2009. márc. 4. 11:13
 23/28 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is inkább azokból a babákból lesz hisztisebb kisgyerek akiket hagytak sírni.Szerintem egy csecsemőt még nem kellene nevelni,hanem amikor már nagyobb lesz meg fogja érteni a dolgokat.Könyörgöm egy kisbaba sírással kommunikál és ha nem számíthat az anyukájára sem...hát...Szerintem rossz módszer egy csecsemőre rázárni az ajtót és sírni hagyni,hiszen biztos valami baja van.Ez talán valamiféle menekülés a probléma megoldása elől?És ha nagyobb gyereknek van baja az ilyen módszerrel nevelő szülők velük is ezt csinálják?Hát nekem ez magas...De persze mindenki azt csinál a gyerekével amit akar.Én inkább szeretgetem,stb.és én vagyok őérte.Persze a hiszti az más.Én csak ezt a rácsukom az ajtót és had sírjon majd megtanulja módszert nem tartom normális dolognak.Az én fiam 9 hónapos,de eddig jól működik a "kapcsolatunk".Sőt szinte mindig egyedül eljátszik és csak akkor hív(na),ha baja van(fogfájdalom,kakibántalom,már unatkozom stb.Szép babázást mindenkinek és mindenki merje a szeretetét kimutatni.Meglátjátok a babátok meg fogja hálálni.
2009. márc. 4. 11:36
 24/28 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon várom a sértegetős anyuka válaszát!

Látom a lepontozás már nagyon megy, de hol van hozzá a vélemény?

2009. márc. 4. 12:10
 25/28 anonim ***** válasza:
65%

Sértegetős anyukának: Én is támadtalak. Nekem miért nem írsz? Pedig egész nap vártam, többször ránéztem a monitorra.

Remélem elgondolkodtál azon, hogy hol a határ! Próbálj kissé emberibb hangot megütni! Mert látod, ez visszaüt.

2009. márc. 4. 20:19
 26/28 bendzso ***** válasza:
88%

sziasztok!

hát nekem az az elvem, h ne hagyjuk sírni a gyereket. pláne a férjemnek: meg szakad a szívem,amikor sír a gyerekem.

dehát vannak az elvek, és van a gyakorlat.

első gyereknél több idő és türelem áll rendelkezésre. egy újszülött egy fél éves vagy akár egy egy éves ok nélkül nem is nagyon sír. és első gyerekkel, az újdonság varázsával, a nagy csodával az ember képes is minden nyekkenésre ugrani. ha kicsi a korkülönbség a gyerekek között, a másodikra már nem jut se idő, se energia annyi, mint az elsőre és őszintén megvallva csodálkozom az egy gyerekes anyukákon, h mi a fenéért ugranak mindenre. pedig másfél évvel előtte én is pont ilyen voltam. emlékszem, h kisebbik gyerekemnél (ha a nagyobbikra rátört a hiszti), már mindkét gyereknél arra törekedtem, h rövidebb ideig bőgjenek... :)

és ahogy nőnek a gyerekek, egyre több hiszti jön. függetlenül a vérmérséklettől próbálgatják a határokat...

és bármennyire is utálom, ha sír a gyerek (nemcsak, h sajnálom, de szinte látom, ahogy megy fel az agyvizem), de néha igenis úgy alakul, h rá kell hagyni a bőgést, mert a végén még jól fel is pörgeti magát.

mindezzel együtt úgy vagyok vele, h a saját idegrendszerem védelmében is :), lehetőleg mindenért ugrani kell - úgysem sikerül mindig, de a lehető leg többet meg kell tenni annak érdekében, h megtanulja a gyerek, h anyára bármilyen nyűgömmel számíthatok (a mai világban szerintem ez nem egy utolsó szempont és 15-20 év múlva is a gyerekeink lesznek, amikor nemárt, ha mindent el mernek mondani). de ha látszik, h ez hiszti, nem vígaszra, nem segítségre szorul, csak hiszti l'art pour l'art, akkor simán rájuk lehet hagyni... persze nem órákig, de egy ideig, hátha magától belátja. ha túlpörög, akkor megint meg lehet próbálkozni.

szóval mindenki ismeri a gyerekét, saját magát, a tűréshatárokat, mindkét oldalról... ezekkel kell variálni.

sajnos beláttam, h igenis néha semmi más megoldás nincs, csak beküldeni a szobájába (négy éves), durrogjon, aztán ahogy csitul, úgy lehet vele lerendezni a konfliktust.

mindenkinek bőg a gyereke, mindenkinek a gyereke három négy évesen elképesztő hisztiket tud produkálni...

szoktam is nekik mondogatni, h én az életemben nem veszekedtem annyit mint velük akár egy hét alatt, pedig őket szeretem a világon a legjobban. szóval disznóság, h pont ők képesek kihozni a sodromból.

mindig azzal vígasztalom magam, h biztosan én is ugyanilyen votam, meg a hugom is, de minket nem az anyukánk vígasztalt meg, hanem az ovó néni vagy a bölcsis néni... én itt vagyok nekik és akármeddig is bőgnek, akár meddig is rájuk hagyom vagy sem, de alőbb utóbb velem oldják meg a problémát és számomra ez a lényeg :)

2009. márc. 7. 14:10
 27/28 anonim ***** válasza:
68%
Én is hagytam már sírni pár percig. Semmi baja sem lesz.
2009. márc. 8. 16:04
 28/28 anonim ***** válasza:
undorító ahogy egyesek viselkednek.....
2009. ápr. 17. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!