Mikortól kezdjem a hozzátáplálást, és mivel, hogyan?
4,5 hónaposan kezdtük.
Először az alma levével, majd almapürével. Csak pár kanálkával. Eleinte furcsán nézett rám, de pár nap alatt elfogadta. Utána jött az őszibarack (bébiételben, mert nem volt szezonja). Ezt összekevertem neki almával először. Utána jött a krumpli, amit szintén almával kevertem, mert magában nem kérte. Aztán jött a sárgarépa, majd a sütőtök. 6 hónapos koráig ezeket ette. Illetve elkezdtem adni neki 5 hónaposan a kekszet is - csak egy negyed darabkát tettem neki az almájába.
6 hónapos korától már evett brokkolit, céklát, fehérrépát, banánt, csirkemellet.
Ha valami nem ízlett neki elsőre, akkor összekevertem valamelyik másik gyümölccsel vagy zöldséggel, esetleg tejpéppel. S akkor megette.
Pl. a banán bevezetésekor: alma 80 gramm + banán 20 gramm + tejpép (pici vízzel). Vagy mondjuk a sütőtök bevezetésekor, amikor már répát evett: sárgarépa 80 gramm + 20 gramm sütőtök.
De a hozzátáplálás elején csak pár grammról beszélünk, nem nagy adagokról.
Ha Ar-es tápit kap, gondolom reflux gondotok van.
Én ebben az esetben semmiképpen nem ajánlom az almával való kezdést, mert nagyon savas. Én nem Mo-on élek és itt zöldséggel kezdik a hozzátáplálást. Azért, mert a gyümi elég édes, és ha azzal kezded, nehezebben fogadhatja el a később már nem annyira édes zöldségeket.
Lehet kosótltani vele répát., krumplit, sütőtököt, őszibarackot, ha fogná a hasát valami, adj neki 4 hónapos kortól kapható szilva bébiételt. Ha almát adsz, azt párold meg és nem lesz savas a gyomrának. Délelőtt kóstoltass, étkezés előtt, így ha valamit nem bír a pocija, délutánra előjön és nem este szenvedtek. Ha már jó adagokat megeszik, itass vele egy kis vizet vagy teát (lehetőleg ne cukrozz).
Adhatsz később neki Sinlacot is egy kis gyümölccsel, jó tartalmas az is.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.:)
Most röviden ennyi jutott eszembe.
Ja igen, és szerintem is várd meg a négy hónapot mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!