Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadassam-e a kisfiamnak a...

Beadassam-e a kisfiamnak a Rota vírus elleni védőoltást?

Figyelt kérdés
Ez most nálunk nagy dilemma. Borzalmas lehet az az állapot, amit ez a vírus tud okozni, de tanácstalan vagyok: megéri az árát? Nyilván a legjobbat akarja az ember a gyermekének, de hallottam ilyet és olyat is. Érdekelne, hogy Ti hogyan vélekedtek erről, mert ez biztosan segíteni fog a döntésemben.
2011. ápr. 14. 09:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Én beadattam, mert a család összedobta rá a pénzt! Ha nem így lett volna valószínű nem tudtuk volna beoltatni!

Egyik rokon kisfiú esett át ilyenek, napokig kórházban volt szörnyű állapotban ezért rakták rá össze a pénzt...

2011. ápr. 14. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani,de miért nem nézed vissza a kérdéseket? 20-an tutira feltették már ezt a kérdést.És ebből most megint vita lesz.Egyébként mi beadattuk.Nekünk ért annyit.
2011. ápr. 14. 09:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi nem adattuk be, de nem a pénz miatt. Két gyerekorvos is azt mondta, hogy nem tartja szükségesnek. A Rota víruson kívül ezerféle dologtól kaphat hasmenést, vagy gyomorrontást, hányhat a baba (sajnos). Oda kell figyelni, hogy ne száradjon ki. Függhet attól is, hogy első baba-e, hogy a nagytesó hazaviheti-e a vírust, sokat megy-e közösségbe (bölcsibe) stb. Azért az a ritka eset, amikor kórházba kerül a baba Rota vírus miatt. A reklámban nyilván úgy adják elő, hogy mindenki megvegye. De ha megtehetitek, baja nem lesz tőle, ha beadatjátok.
2011. ápr. 14. 10:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Mi beadattuk. Bár,,,,sokan mondták hogy nem szükséges, meg csak átmegy rajta a vírus, hány hasmenés, de túl lehet élni.

Ennek ellenére beadatuk. De, nem bántam meg így utólag belegondolva, mert a barátnőm kisfiát (3éves múlt) mentővel vitték a kiskunhalasi fertőzőre ez miatt. Neki nem volt oltása.

A doktornő szerint ha el is kapja, mert nem 100%-os a védelem, akkor sem olyan brutálisan megy rajta végig.

Remélem segítettem

2011. ápr. 14. 10:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy írtatok.

Nem bántottál meg, de megszoktam azt, hogy amikor beírok egy kérdést, kidobja a hasonlókat. Erre azonban semmit nem adott ki, így eszembe sem jutott, hogy feltették ezt a kérdést már ezren. Természetesen nem akarok vitát gerjeszteni, csak azt szerettem volna, ha megkönnyítitek a döntésem. És ez ebből a pár válaszból kiindulva sikerült is, köszönöm még egyszer!!!

2011. ápr. 14. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!