Krumplit tényleg csak heti 2* lehet adni a babáknak?
Figyelt kérdés
most készülöm bevezetni, és már jól elterveztem, hogy az lesz a főzelékek alapja ebédre.... krumpli-cékla krumpli-sütőtök, krumpli-répa meg néha egy kis almával.... de most olvastam egy táblázatban, hogy hetente csak kétszer szabad adni a répával együtt....:( tényleg így van..... ha igen vezessem be a rizst és azzal adjak zöldségeket a kieső napokon. 5 és fél hós babám, már egy hónapja eszünk.... alma barack sütőtök cékla banán tejpép....ezeket már eszi eddig szerencsére semmi nem okozott problémát....2011. ápr. 14. 09:05
11/16 A kérdező kommentje:
itt lett közzé téve...egy másik kérdésre válaszként......
helyesbítek azt írja, ha nem bio...... tehát akkor boltba ne vegyen az ember krumplit meg répát????
2011. ápr. 14. 13:26
12/16 anonim 

válasza:

Igen ez így van, én 1 éves koráig nem vettem neki boltban répát és krumplit, direkt emiatt.Nem tudhatod milyen vízzel öntözték és ha nitrátossal, akkor abba bele is halhat a baba.
Egyébként minden főzelék alapja a krumpli, tehát azt lehet adni minden nap.Csak meg kell válogatni honnan veszed.vnő
13/16 anonim 

válasza:

:) Kedves utolsó!Bizony, azt, hogy milyen vízzel öntözik, azt te soha nem tudod meg, még ha bioboltban is vásárolsz. Konkrétan tudok olyan biotermelőket, akik nitráttal szennyezett területen gazdálkodnak... bio minőséget.
14/16 A kérdező kommentje:
tehát akkor nyugodtan adjak krumplit mindennap..:DD
2011. ápr. 15. 08:22
15/16 anonim 

válasza:

"bio burgonya, bio sárgarépa (a nem bionak sok a nitrát, nitrit tartalma, csak heti 2 x adjunk maximum, A-vitamin előanyaga van benne (szilárdító hatása van)"
Ez azt jelenti, amit feltételeztem először is: a répára vonatkozik és nem a krumpli-répára.
16/16 anonim 

válasza:

Máskor ne félig-meddig idézz, s akkor nem futunk felesleges köröket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!