Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Krumplit tényleg csak heti 2*...

Krumplit tényleg csak heti 2* lehet adni a babáknak?

Figyelt kérdés
most készülöm bevezetni, és már jól elterveztem, hogy az lesz a főzelékek alapja ebédre.... krumpli-cékla krumpli-sütőtök, krumpli-répa meg néha egy kis almával.... de most olvastam egy táblázatban, hogy hetente csak kétszer szabad adni a répával együtt....:( tényleg így van..... ha igen vezessem be a rizst és azzal adjak zöldségeket a kieső napokon. 5 és fél hós babám, már egy hónapja eszünk.... alma barack sütőtök cékla banán tejpép....ezeket már eszi eddig szerencsére semmi nem okozott problémát....
2011. ápr. 14. 09:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

[link]

itt lett közzé téve...egy másik kérdésre válaszként......

helyesbítek azt írja, ha nem bio...... tehát akkor boltba ne vegyen az ember krumplit meg répát????

2011. ápr. 14. 13:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen ez így van, én 1 éves koráig nem vettem neki boltban répát és krumplit, direkt emiatt.Nem tudhatod milyen vízzel öntözték és ha nitrátossal, akkor abba bele is halhat a baba.

Egyébként minden főzelék alapja a krumpli, tehát azt lehet adni minden nap.Csak meg kell válogatni honnan veszed.vnő

2011. ápr. 14. 14:08
 13/16 anonim ***** válasza:
:) Kedves utolsó!Bizony, azt, hogy milyen vízzel öntözik, azt te soha nem tudod meg, még ha bioboltban is vásárolsz. Konkrétan tudok olyan biotermelőket, akik nitráttal szennyezett területen gazdálkodnak... bio minőséget.
2011. ápr. 14. 15:02
 14/16 A kérdező kommentje:
tehát akkor nyugodtan adjak krumplit mindennap..:DD
2011. ápr. 15. 08:22
 15/16 anonim ***** válasza:

"bio burgonya, bio sárgarépa (a nem bionak sok a nitrát, nitrit tartalma, csak heti 2 x adjunk maximum, A-vitamin előanyaga van benne (szilárdító hatása van)"

Ez azt jelenti, amit feltételeztem először is: a répára vonatkozik és nem a krumpli-répára.

2011. ápr. 15. 13:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Máskor ne félig-meddig idézz, s akkor nem futunk felesleges köröket!
2011. ápr. 15. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!