Vehetek a fiamnak barbibabát, ha szülinapjára tényleg nagyon szeretné?
Egy ekkora gyerek még nem ismeri azokat a sztereotípiákat (szerencsére), amelyeket mi, felnőttek találtunk ki, pl. hogy a baba a lányoknak való, az autó a fiúknak. Ez szerintem amúgy is nagy hülyeség, hiszen felnőttkorban pont a fiúk azok, akik sokkal inkább a lányokkal foglalkoznak :) És egy nőt is érdekelhetnek az autók. Nem értem, miért gond ez. A fiad csak azért akar barbit, mert tetszik neki. Nem értem, miért kéne identitászavarra gondolni, ha egy fiú egy babával játszik. Attól nem lesz baja senkinek, ha nem olyan játék tetszik neki, mint amilyen a felnőttek szerint tetszenie kéne neki.
Az én lányom sokkal inkább szerett a játék dobozával játszani, mint a játékkal. "Szerencsére" a játék doboza "uniszex", különben nekem is nagyon aggódnom kellett volna, hogy nemi zavara van a gyereknek....
Nyugodtan vegyél neki, ha szerené.
Szerintem ha nem kapná meg azzal keltenél benne zavart. Most azt akar aztán lehet hogy pár nap és már nem is kell neki hanem valami nagyon pasis dolgot kér :)
De a kismamablogon egy doktornő válaszol ha gondolod kérdezd meg őt.
Én pl. állatorvosost vennék neki, ahhoz van állatka is, mégse olyan csajos mint mondjuk egy hercegnő barbi, de természetesen ha azzal akarna játszani, hát azt kapná.
Ha sétáltok játékboltban, figyeld meg melyiket nézegeti, melyik érdekli, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!