Nagy baj, ha 6 hetes babám csak 5×-6× eszik egy nap? Mert a védőnő szerint 7×-8× kellene.
Az éjszakát átalussza, kb. 9-10 körül elalszik és 5kor kel fel. Így az éjszakai 1-2 evés kimarad. Mert elvileg 7-8× kellene kicsit ennie, de ő 5-6× eszik többet.
Szerinte max. 20 percet kellene szopiznia, de akkor nem lakik jól. A szopi általában 1 órát tart, így meg van hogy megeszik 120-130at, ami szerinte egyszerre sok. Ezért fáj a hasa és ezért zöld a kaki. Most mit tegyek? Hogyan egyen többször kevesebbet? Amikor leválasztottam a tanácsára 20 perc után, akkor tápszerrel pótoltam. Most nem kell tápszer (vagy csak néha egy kevés).

Szerintem úgy csináld ahogy nektek jó!Ha nektek így jó, ha babád így kiegyensúlyozott, akkor semmi baj ezzel.
Az én babám 6 hetesen volt hogy 200ml-t evett 25 perc alatt, és evett napi 6-7szer kb.
Most már fél éves, 5ször eszik nap közben.Örülj, hogy tudtok éjjel aludni.
Tudod, a babák nem olvassák azt a "nagy könyvet" ami alapján az orvosok meg a védőnők mondják, hogy mit hogy kéne csinálnia:)
Volt 3 hónaposan hogy a fiam 250 ml-t evett nem egyszer a védőnő csak lesett, szóval ahogy nektek jó úgy csináljátok:)

Kislányom 2 hetes kora óta stabilan tartja a napi 5 evést. Most 11 hetes, egy alkalommal 100-160 grammot eszik immár több mint 1 hónapja, az átlag napi adag nem nő, de hízik folyamatosan. születése óta 2 kg-ot szedett fel. Nálunk a doki pont ellenkezőleg, 3 hetes korában már azt kérdezte, ugye csak 4 óránként eszik, mert annyi idpnként kellene ennie... én nem vagyok híve a pontos időbeosztásnak, igény szerint szoptatom, délelőtt 2x eszik 2 óránként, délután 5 is eltelik, mire újra kér, este 6 után csak hajnal 3-kor eszik. De ha neki így jó...
Eleinte fel akartam ébreszteni, mert nagyon feszültem, aztán rájöttem, hogy álmában fejlődik és ha éhes lenne, úgyis felébredne.Örülj, hogy hagy pihenni a kis drága :)

Az én kisfiam sem olvasta el a tankönyvet. :)
A védőnő szerint 50-60 grammokat kellene ennie, de a fiatalúr a dupláját is bepattintja. Neki 60 gramm tápszer max. uzsonna, de akkor másfél óra múlva felkel és éhes. Ha anyatejet kap, akkor még több kell neki, 100-120 grammokat eszik. :)
Teszek a védőnő véleményére ebben a kérdésben, mert a babám szépen gyarapodik, egészséges, mosolygós, nem hasfájós. Igaz, ő éjjel is eszik, kis zabagép.
Annyiszor etesd, ahányszor éhes. :)

Köszönöm a válaszokat!
Az elejétől fogva "harcolok" vele ebben a kérdésben. Az igazság az, hogy annyi idős mint én (27) és nincs gyereke. Most kezdett el dolgozni védőnőként és valószínű, hogy tényleg a könyvet mondja fel. Látom, hogy nem tetszik neki, ahogyan csinálom. De ő nem tudja ezt a gyakorlatban, hogy a babák nem kelnek fel óramű pontossággal. Én is igény szerint szoptatok, ha éhes lenne gondolom nem aludna, hanem kérné a cicit. Az elején kevés volt a tejem és most úgy örülök, hogy 120-130at is tud szopizni, erre elveszi a kedvem, hogy az sok. Eddig meg a 20-30 kevés volt. Csak jól csinálom, ha végre beindult a tejem, nem?
Örülök, hogy mindenki így gondolja, hogy jól van ez így. Minden baba más, neki ilyen az igénye, ez a ritmusa. És szépen gyarapodik, ezt ő is aláírja, mert mindig elcsodálkozik, hogy már megint mennyit hízott a kis drága :-) Imádom a kis hörcsög pofiját. Akkor gondolkoznék el rajta, hogy valami nem stimmel, ha nem fejlődne.

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Ezt én tettem fel több mint 2 éve. Ha szépen gyarapodik ő is, akkor mondd azt a védőnődnek amit hallani akar.:)

Nálunk is harc volt ebből.
Az én lányom születésétől kezdve 4 óránként evett, így persze, hogy nem volt meg a napi 7-8.
Dumált, hogy etessem 3 óránként...
Másnap így tettem. Jól be is kavartam szegény gyereknek, nem tudta, hogy mi van! Míg a 4 óránkénti etetéseknél evett rendesen, addig a 3óránkéntinál csak fele annyit.
És itt be is fejeztem! Elmehet a védőnő a hülye tanácsaival a francba! Visszatértünk a megszokott kerékvágásba!
Én azt mondom, hogy ne hallgass a védőnőre, úgy csináld, ahogy Neked és a babádnak a legjobb! Tőletek jobban senki nem tudja, hogy mennyit és hányszor kell ennie!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!