10 hónapos babátoknak mi egy napi étrendje? Miket adtok neki?
Én még szoptatom napi 4-5 alkalommal, de minden nap kap már valamit ebéd körül, az "állandó". Krumplit, almával, vagy krumplit virslivel is kapott már de párizsival is finom, és májkrémmel. Vagy vmi hússal törve, vagy répával és husi levessel. A múltkorában amikor gyümölcslevest főztem akkor egy az egyben azt adtam neki, csak összeturmixolva (sőt amikor épp nem volt időm cumisüvegből itta)
Valamint szokott kapni gyümölcsöt ami legtöbbször alma, kekszel, vagy banánnal.
Reggelivel, és vacsival vagyok bajban. :-S de olyankor kap kenyeret, ha éhes, májkrémmel. :)
És a puffasztott kukorica sem hiányozhat a "menünkből" :P persze az csak nasi, és időtöltés :D
Reggeli 7 körül: tápszer ( 6 hós koráig volt anyatejes )
Tízórai fél 10 körül: általában gyümölcs, alma, banán, barack, körte, pürésítve vagy gyümölcs-bébiétel, időnként teszek bele a DM-es pehelyből ezzel dúsítom. Vagy ha nem gyümölcs akkor joghurt, natúr vagy gyümölcsös.
Ebéd 1 óra körül: főzelék hússal vagy sajttal. Szereti a céklát, krumplit, brokkolit, mindenféle zöldséget, de szereti a kész bébiételeket is, én gyakran adok neki olyat is, mert az változatosabb. Néha reszelek bele sajtot s úgy melegítem.
Uzsonna fél 5 körül: valamilyen tejpép vagy rizspép vagy a déli főzelék ha maradt, vagy ha délelőtt nem kapott joghurtot akkor joghurt. Végső esetben ha nem akar enni akkor tápszer.
Vacsora 8 körül: tápszer.
Sajnos még nincs 1 foga sem, így nem eszi a kenyeret, sem a darabos ételeket, mindent turmixolok. Babapiskóta is kiesett így, max darálva de nem nagyon szereti.
Folyadéknak forralt hűtött víz. Néha próbáljuk a gyümölcsleveket de egyiket sem szereti. A teákat sem, pedig sokat próbáltunk.
Összességében napi 2 tápszer, 1x gyümölcs, 1x főzelék, 1x tejpép.
10 hós kislány ( 8,5 kg ) anyukája
Szia.
Kisfiam 8-án volt 10 hónapos.Következö a napi menű:
Reggeli: 7-fél 8 körül kb 180 ml tápszer(sajnos már nem kell neki az anyatej),Tízórai:Kb fél 11 körül:Gyümölcs vagy naturjoghurt esetleg túró kekszel,vagy gyümölcslé 7 gabonás pehelyel.Ebéd:fél 2-2 körül fözelék álltalában saját készitésű,kétnaponta húsival.Van amikor sajtot reszelek bele,Minden zöldséget megeszik igy nagy a választék.Ha húsleves van akkor abbol veszek ki neki zöldségeket és azt kapja pici lével.Uzsonna kb fél 5 körül megint gyümi vagy esetleg vajas kenyér.Este Vacsi fél 8-8 körül anyatejbepapa vagy anyatejberizs vagy tejpép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!