Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ennyire megkínozza a foga,...

Ennyire megkínozza a foga, vagy ez már alvás zavar?

Figyelt kérdés
Soha nem volt jó alvó a fiam!! kisőrlőből 3 már teljesen kinn van,de lassan 3 hete szörnyűek az éjszakáink!3 óránként kel,és csak tejen alszik vissza!Kipróbáltunk már mindent...beraktuk a nagypárnámat,kis kabala állatot,odavettük közénk,nem hagytuk napközbe 1óránál többet aludni...de semmi,ő ezek ellenére se alszik!Pénteken lesz 3 hete,hogy műtötték,az után egy picit ragaszkodóbb lett,de ha az viselte volna meg,akkor szerintem napközbe is nyűgös lenne,viszont nem így van!Napközbe nagyon okosan el van,játszik a tesójával,sőt akkor aludna is 3-4órákat!Van valami fájdalomcsillapító,ha esetleg a foga lehet a háttérbe?Ha nem az akkor valami homeopátiás bogyót kaphat ő már?(Germicid-c-t,adtam a minap a védőnőm tanácsár,mert már ki voltam fulladva,azzal hajnali 3ig egybe aludt,szoktam dentinoxszal kenni a fogát,meg nurofent adni)
2011. ápr. 11. 06:12
 1/7 anonim ***** válasza:

nem hinném, hogy alvászavar lenne a háttérben, inkább a fogzás, illetve a műtét viselhette meg. mennyi idős?

nálunk is előfordult hetekig, hogy éjszaka többször is megébredt és csak úgy aludt vissza, ha megetettük. ez persze lehet rossz szokás is, de amióta jó idő van - viszonylagosan - sokat vagyunk kint, annyira elfárad, hogy alszik mint a tej. ehhez az is hozzátartozik, hogy fürdés előtt általában jól bevacsorázik, van, hogy fürdés után alig iszik tejitalt, mégis alszik egész éjjel. kivétel a fogzás, akkor kel ő is.

azért ne vidd túlzásba a fájdalomcsillapítást! néhány napig adhatod neki minden este, de szerintem nem szabad ezt rendszeresen adni. kipróbálhatod a Sedatiff PC-t, az homeós bonyó, állítólag helyre áll tőle az alvás, de ha fogzik, fáj valamilye, rosszat álmodik, vagy egyszerűen csak létszám ellenőrzést tart, úgyis megébred. ez a korszak is elmúlik majd.

2011. ápr. 11. 07:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Ő is sokat eszik,nem csak este,és ő is van hogy meghagyja a tejcit!Amúgy 1,5 éves.Nem viszem túlzásba a fájdalomcsillapítást,heti egyszer adok neki,amikor már a kifulladás határán vagyok!A sedatif PC-t kérdeztem a védőnőnktől és azt mondta 12 éves kor alatt nem adható,mert én is gondoltam rá,hogy hátha az segít....
2011. ápr. 11. 07:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem 17 hós az én babám, ő is kel minden egyes éjjel többször is, sok ilyen gyerek van, nem hinném, hogy alvászavar, valószínűleg csak hosszabb idő kell amíg beleszokik. Volt műtét nálunk is, fogzás is folyamatban van, de ő az elejétől fogva felkel párszor éjszaka, függetlenül attól, hogy mi van vele. Ki kell bírni.
2011. ápr. 20. 08:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 14 honapós és mindig jó alvó volt(3 honapós kora ota mindig átalussza az éjszakát), de most h jőnek a fogai 3-4szer kel éjszaka.Bizonz sokszor megkinozza őket a ez a fog, de kitartást neked.
2011. ápr. 20. 09:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát ha a Germicid kúptól jól aludt akkor fáj neki valamilye és szinte biztos,hogy a foga,viszont azt tényleg nem lehet adni folyamatosan!De vannak homeós készítmények amiket adhatsz folyamatosan persze ha múlnak a tünetek akkor abba lehet hagyni!Ilyen pl:Viburcol kúp vagy a chamomilla vulgaris 15 ch vagy a 30-as!Nállunk a 30-as vált be!

A Sedatif PC-t én sem adnám,az valóban full alvászavaros babáknak adják és nem gondolom,hogy a tiéd az hisz ő azért nappal tudna aludni!Ja és én szerintem semmi köze ahhoz,hogy nappal mennyit alszik egy baba és,hogy hányszor kel éjszaka!Persze akkor ha éjszaka közepén fent volna 2-3 órákat is és mondjuk játszani akarna,na akkor azt mondanám én is,hogy ez attól van,hogy nappal kialudta magát!Sőt,az én saját tapasztalatom az ha nappal jobban alszik a fiam akkor este is sokkal könyebben,nyugodtabban alszik el!

Szóval én ezeket a homeós készítményeket ajánlanám!

Remélem tudtam segíteni!

2011. ápr. 20. 11:39
 6/7 anonim ***** válasza:
ez biztos hogy a foga. nem beszélve arról hogy ilyen kicsi korban ha amúgy egészséges , nem beszélhetünk alvászavarról. majd ha lemegy a fogzás jobbak lesznek az éjszakák.
2011. ápr. 20. 13:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Kitartást

2 és fél éves korig,utolsó nagyörlőig,óránként ébredett,csak szopival aludt vissza.Volt,hogy felkelt,és hajnalig fent voltunk.Nurofent adtam mikor törte az ínyt,de csak 2-3 este.Azonkívül aloe verás fogkrémmel kentük,jobb volt mint bármi más.

2011. ápr. 20. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!