Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos a babánk, sajnos...

5 hónapos a babánk, sajnos beteg lettem és eléggé le vagyok gyengülve.A párom mondja,hogy aludjak ami nagyon jól esne de hiába fekszem le egyszerűen nem tudok aludni. Más is így van ezzel?

Figyelt kérdés
Amint meghallom a picúr hangját már kelnék fel hozzá,hátha énrám van szüksége.Ma is és tegnap is elvitte már a párom sétálni hogy tudjak pihenni de egyszerűen nem megy.Minden pillanatban hívogatnám a párom hogy minden rendben van-e,alszik-e már meg ilyesmi.Tudom,hogy nagyon jól elvannak kettesbe,nem is féltem őket.Nem tudom miért van ez velem,de muszáj lenne pihennem mert már ma is az ájulás kerülgetett.Sajnos olyan szinten,hogy ha akkor nem kerülök vízszintes helyzetbe biztos ott estem volna össze a konyhába.De az alvás az nem megy.Tegnap is már feküdni sem tudtam,mert csak azt mondogattam magamnak,hogy én nem tehetem ezt meg mert anya vagyok csinálnom kell a dolgokat hogy minden renden menjen.Ti is így vagytok ezzel?
2009. márc. 1. 20:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is most vagyok túl egy betegségen, mondjuk én el is ájultam... na azért ne legyél ennyire önpusztító! Gondolj arra, hogy GYORSAN meg kell gyógyulnod, hogy újra részt tudj venni az anyai feladatokban. Mindenkinek így használsz a legtöbbet, nem pedig, ha olyan vagy mint a mosott kaki. Próbáld ezt súlykolni. Végy egy forró aromaolajas fürdőt, igyál egy citromfüves teát, szagolgass levendula olajat, egyszóval pihenj, hogy újra a régi lehess!!!
2009. márc. 1. 20:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Pedig jó lenne, ha egy kicsit leadnál a feladatokból! Szerintem senki sem fog megszólni érte! Igaza van az előttem szólónak, magadra is kell gondolnod! Attól még, hogy anya vagy, azért (és pont ezért!) magaddal is törődnöd kell! Mellesleg nem kell azon a bizonyos "oltáron" feláldozni magad...! Az nem szolgálja a gyerek érdekét! Hagyd apát is érvényesülni, ha már ilyen tök jó fej, és ennyit segít Neked! Ettől még nem vagy kevesebb! A gyereknevelés, gondozás csapatmunka! Örülj inkább, hogy a férjed ilyen segítőkész! Használd is ki! És bízz benne, az neki is jól fog esni! Ha anyukád/anyósod tud még segíteni, azt is fogadd el! Egy finom mézes tej, kakaó, nyugtató tea jót tesz. Tessék kicsit kényeztetni magad, megérdemled! A sedatif pc homeós bogyó is nagyon jó az alvászavarra, és ha szoptatsz, akkor is tudod szedni.

Egyébként: hétvégente a párom szokott sétálni a babával (sok apukával találkozik!!!), én addig azt csinálok, amit akarok! :) Az az idő csak az enyém! És nekem sem az jut eszembe a gyerekkel sétáló apákról, hogy "na, milyen anya lehet az ilyen", hanem pont az ellenkezője! Ez szuper, kedves és megható dolog! Hajrá! És jobbulást!

2009. márc. 1. 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam egy ideig. Hiába voltam hulla, nem bírtam aludni, mert hátha kellek Neki, vagy úgyis mindjárt itt az evés ideje, mert anno óramű pontossággal ébredt. Ha az apja kelt fel hozzá, én sem bírtam aludni, és hiába ő cipelte a kis popóját, hogy tudjak aludni, mégsem tudtam. Mikor kiborultam a nemalvástól, pont akkorra átaludta a babám az éjszakát, így szerencsém volt. Mielőbbi gyógyulást!
2009. márc. 1. 20:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én éjjel sem alszom nyugodtan,olyan mintha végig félálomba lennék. A babával alszom egy szobában,,ő ugyan egyszer-kétszer felkel éjjel,de eznem lenne akadálya az alvásnak. Nagyon fáradt vagyok,tök gáz!
2009. márc. 1. 20:42
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Talán még nem oka fogyott a válaszom. Nálam is ugyanez volt, én sem tudtam aludni sokáig rendesen. Soha nem is voltam jó alvó, ráadásul szorongós alkat vagyok. Amikor már hulla voltam, akkor beszereztem Naturland nyugtató teát, nekem segített elaludni. Nem biztos, hogy ajánlják szoptatás alatt, de nem túlzásba víve szerintem jobb ha ettől alszol és nyugodsz meg, mintha nem, és az nem lenne jó a babádnak.

Azon is elgondolkodhatsz, amit én is megtettem, hogy mi lehet az oka a szorongásodnak, merthogy ez az szerintem. Én pszichológushoz is elmentem és nekem segített (csak néhány alkalom volt). Sok és osszetett oka volt annak, hogy olyan állapotba kerültem, amilyenbe, és jó volt ezt egy kívülálló (nem utolsó sorban pedig szakember) segítségével tudatosítani magamban. Gyakorlati megoldási javaslatai is voltak, és ezek segítettek abban, hogy lássam a fényt az alagút végén...

Remélem segítettem valamelyest, ha gondolod, írj közveltlenül is nekem, ha bármiben segítségre van szükséged.

2009. márc. 2. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!