Hogy tudom leszoktatni a 3 honapos babamat a cicin elalvasrol?
Szia!
Hetente felteszi valaki ezt a kérdést, szoktam rá válaszolni, általában lepontoznak. De hátha te megfogadod a tanácsom. Ne parázz ezen, majd leszokik róla!
Az újszülöttek nem tudnak elaludni egyedül, kell nekik valami segédeszköz. A cici az altatás legtermészetesebb módja, és ha fekve szoptatsz, legalább te is pihenhetsz közben.
Az én babám is cicin aludt 8 hónapos korig, engem is riogattak, hogy majd még 3 évesen is ez lesz. De leszokott róla magától, most már egyedül alszik a kiságyban.
Az igaz, hogy így nem nagyon bízhatod másra, de hátha mégis. Néha el kellett nekem is mennem, hát azért a baba tudja, hogy cici csak anyánál van, úgyhogy kevesebb hiszti volt, mintha ott lettem volna. A férjem, vagy anyósom általában a babakocsiban tologatva altatta el.
A mi szüleinknek még másképp tanították. Pl. nekik tiltották az éjszakai etetést, mert olyankor a gyomornak pihennie kell. Inkább tea. Most meg a teát tiltják. Anyósom úgy akarta altatni a kislányomat, hogy ringatta. Mondtam neki, hogy erre nem szokunk rá, mert ha 10 kg lesz, én ugyan nem ringatom. Jobb a cici.
Szerintem hagyd csak. A kislányom 8 hónaposan lefordult a ciciről, és sietett (volna) tovább, hiába volt nagyon álmos. Úgyhogy letettem a kiságyba, tettem be zenét neki, és most már úgy alszik.
Jártunk babamasszázsra, és a végén mindenki megszoptatta a babát, mindegyik el is aludt. A védőnő meg nagyon elégedett volt, hogy ez így van jól. Ő is azt mondta nekem, hogy ne féljek miatt, és igaza is lett. (előző voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!