Mi lehet a babámmal? Vagy én mit rontottam el?
Hát nálunk is durva volt az elmúlt két nap, szintén 7 hós... nálunk tetézte, hogy este 10-ig nem volt hajlandó aludni, mert eladult du. fél 5-kor és fél 8-kor ébredt fel... no comment...:D
Amúgy a normál menetrend nálunk a köv. és ma is úgy érzem már visszaáll.
Ébredés: 7, de akkor még csak cumit kap, így 8-kor kap enni, addig játszik én meg apát "elindítom" a munkába. Aztán reggeli (210 táp), majd fél 10-től alszik, utána fél 12-kor ébred, ebéd: 2 üveges bébiétel (egy főzelék, egy gyümölcsös., aztán játszik, én ebédelek, kicsit "fárasztom", hogy elég fáradt legyen a sétához, amik kb 2-től van van. Kb fél órát alszik, aztán itthon gyümölcs 4 körül. aztán táp 7-kor. Aztán apa hazajön, én elmegyek edzésre, a baba kb. 8-kor kidől és alszik. Én hazaérek 10 körül, akkor elkezdődik a nyűglődés (ahogy a zárat nyitom), fürdés, kaja (160 tejpéphez adok 90 tápot) és alvás reggel 7-ig.
Ha nem járnék edzeni, akkor simán ágyba nyomnám hamarább, de vagy én, vagy a férjem sportol esténként, akkor amúgy én vagyok a gyerkőccel, szóval nálunk így elég fura az esti napirend, de mivel mindhármunknak bevált, ezért nem gondolom hogy ártana bárkinek is.:)
Ha felébred hajnali 4-kor, akkor vizet vagy cumit kap, vagy csak egy takarót. Kb. 1 perc alatt visszaalszik.
folyt.köv nem fejeztem be bocsi,csak el kellett mennem:-))
Most nálunk az a helyzet,hogy fél 7-kor kelt és 7-kor evett a drágám szokás szerint.Majd kimentem csinálni a dolgom,kicsit felhúztam a redőnyt(gondolván úgysem alszik el)de elszunnyadt.úgy ahogy szokott,és 8-kor fel is ébredt.Öltözés,peluscsere stb.Majd letettem játszani,10-kor ismét evett,majd elmentünk a boltba,nézelődött,elvolt.hazajöttünk és láttam,hogy kicsit álmos.Betettem a kiságyba(sose szoktam oda tenni,mivel napközben nem alszik ott,bármennyire is szeretném)kicsit játszott és legnagyobb meglepetésre el is aludt.Ez volt 11:30-kor szerintem lassan felébred és utána úgyis ebéd.Ha szerencsém van akkor ebéd után és egy kis játék után újra elalszik a kiságyban és akkor ha jót alszik bírja estig.
Szia, nem tudom segít-e de leírom a fél éves babám hogy alszik nap közben.
Reggel 6-fél7 fele kel, még elvan egy picit, háromnegyed7 fele szopiztatom.Utána játszik, 8-fél9 fele teszem le, ahogy álmos lesz, van hogy 9.Általában fél órát alszik csak, utána szopi, aztán fél 12-12 fele leteszem, mert álmos lesz.Jó esetben alszik 1-2 ig, ha nem akkor is visszaaltatom, igazából nem tudom miért kel fel, de nem elég neki fél óra alvás.Aztán 2 körül kaja, utána 4 fele még alszik egyszer fél órát, utána gyümi, majd 7 körül fürdés, utána szopi és alszik reggelig.
De az elmúlt héten nekem is nagyon nyűgös volt, pedig nem jellemző rá.
Kisebb-nagyobb csúszkákkal szinte nálunk is így van.Nem akarok erre rágörcsölni,csak van aki azt mondja sok a 3-szori alvás van aki szerint miért ne.
Igazából neki akarok jót,hogy szegénykém ne össze-vissza legyen.Elég ha a fogzás,talán betegség vagy időjárás bekavar.De mégis azért kell egy kis napirend.
Én azt tapasztalom, hogy folyamatosan változnak a babák is, az alvásban is. 6 hós a kisfiam, tápszeres. 6 körül ébred, fél 7-kor tápszer(reggeli), aztán 9 és fél 10 között alszik egy kicsit, 10-re mindig felébred, akkor gyümölcsöt eszik(tízórai), utána el van, játszik, fél 2-kor főzelék husival (ebéd), aztán valamikor nagy nehezen alszik egy órácskát a tejpépig (uzsonna), utána nem lehet lelőni fürdésig.:) 8 körül tápszer (vacsora). Sajnos még nem alszik reggelig, általában 4-5 körül felébred, kap egy kis teát és visszaalszik, de 6-nál tovább sose.
Szerintem rájuk is hatással vannak a frontok, ill. nálunk kedvezően befolyásolta a ritmust a múltkori óraátállítás.:)
Úgy látszik kialakulóban van valami.Már tegnap is fél7-kor kelt és 7-kor tápszer,majd visszaaludt fél 9-ig,evett 10-kor elmentünk sétálni,hazajöttünk.Most is elaludt a kiságyban fél12-kor gondolom megint felébred fél 1 után és ha ebédelt kicsi játék ez az és egy órát megint alszik majd amivel bírja estig.
Tök jó!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!