Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha kocsival mentek valahova...

Ha kocsival mentek valahova (nem saját) akkor a gyereket mibe rakjátok, átrakjátok mindig a gyerekülés?

Figyelt kérdés
olyan rossz,mert pl holnap is megyünk anyumékhoz(én+gyerek,8hónapos)a párom dolgozik,de a mi kocsinkba van a gyerekülés.Nekem nincs jogsim,igy ha bárhova megyünk kocsival(nem a miénkkel),mindig rakosgatni kell a gyerekülést,kivenni az egyikből,betenni a másikba....és nem is olyan egyszerű bekötni,én nem is tudom,csak a párom,de ő szinte sose tud velünk jönni,ha igen,akkor nyilván a mi kocsinkkal megyünk,amibe van az ülés.2gyerekülést meg nem veszek,mert nicns annyi pénzem,ez is 40ezer ft volt,hordozó már nincs,kinőtte,addig nem volt gond még volt,mert abba vittem,és azt simán beletettem,bekötöttem.Van hogy taxival kell mennünk mivel a párom dolgozik,és nemtudom ilyenkor hogy csináljam,mert eddig volt hordozó mint irtam is,de már nincs.Szóval ha taxival megyünk,az oké hogy átrakom oda a gyerekülést,na de onnantól mi van miután kiszálltunk és a taxi elmegy??Cipeljem a tizenakárhánykilós gyerekülést+a gyereket?Van valami ötlet?Mert ugye muszáj valamibe még ő belerakni,8hónaposan nem lehet csak simán bekötni a gyereket,mert kicsi.Volt valaki ilyen helyzetbe,hogy kell csinálni,vagy mit lehet ilyenkor?
2011. ápr. 8. 18:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha ül, akkor egyértelműen ülést vegyél, mert akkor nem tudod már a hordozót kihasználni. Nekem még tényleg az etetőszéket (is) helyettesíti.
2011. ápr. 8. 19:41
 12/20 A kérdező kommentje:
köszönöm.Igen,végülis azt tovább tudja használni,meg hordozót leginkább csak 13kg-ig találtam,hát az 1-2hónap és annyi,kinövi:) meg hosszba se lenne jó tuti,mert 83cm.Marad az ülés,nézek valami "nagyon"olcsót akkor.
2011. ápr. 8. 19:47
 13/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok, szép nagy baba :) Esetleg arra figyelj az űlésnél, hogy dönthető legyen, mert vannak ezek a 10ezer Ft-os (újonnan annyi), merev székek, amiben egy 8 hónapos baba 10 percet sem bír ki, mert nagyon derékszögben, feszengve kell benne ülni.
2011. ápr. 8. 19:51
 14/20 A kérdező kommentje:
köszi:)nagy baba,mint egy 1-másfél éves olyan,dokinéni is mondta.Igen tudom,dönthetőt vettünk,ha lesz olcsón dönthető,olyat veszek,de ha nem lesz,az se baj,mert ritkán fog ebbe ülni,ha ül is,akkor max20percet oda-vissza alkalmanként,azt kibirja.Amúgy ebbe is feszeng,pedig dönthető,és kényelmes,de tálja a gyerekülést,aludni egyáltalán nem tud benne,nem is tudom mi lesz nyáron mikor nyaralni megyünk....
2011. ápr. 8. 19:57
 15/20 anonim ***** válasza:

... sőt, viszem fel minden alkalommal a negyedikre! Ez van! Nekünk nincsen kocsink, így ha jön értünk a papa, akkor cipelni kell, le-fel.

(Nagyszülők nem akarnak egyet venni? Egyszer lesz egy kistesó is nem? Azért biztosan lenne rá vevő utána, ha már nem kell. Egyébként sok helyen van bababizományi is ahol lehet bérelni, ki kéne próbálni.) Ezt tudom tanácsolni.

2011. ápr. 8. 20:01
 16/20 anonim ***** válasza:

(8) A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:

a) ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható);

b) ha gépkocsi hátsó ülésén utazik, 3. életévét már betöltötte, legalább 135 cm magas és az üléshez beszerelt biztonsági övvel - testméretéhez igazodóan - biztonságosan rögzíthető;

c) ha taxi üzemmódban használt taxi gépkocsi és a személygépkocsis személyszállítást végző gépkocsi hátsó ülésén utazik;

d) ha a rendvédelmi szervek gépkocsijában vagy a mentő gépkocsi betegellátó terében utazik;

e) a menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban;

f) a nem menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban, ha álló utasokat is szállíthat;

g) ha 3. életévét még nem töltötte be és állva utazik az autóbuszban;

h) ha külön jogszabályban meghatározott orvos által kiállított igazolással rendelkezik.

(9) A zárt utastérrel (vezetőtérrel) nem rendelkező motorkerékpáron és segédmotoros kerékpáron utazó személynek becsatolt motorkerékpár-bukósisakot kell viselni. Ilyen járművel csak abban az esetben szabad közlekedni, ha a járművezető és az utas becsatolt motorkerékpár-bukósisakot visel.

(10) Olyan járművel, amelynek megengedett legnagyobb sebességét a műszaki megvizsgálás során az általánosnál alacsonyabban állapították meg [26. § (3) bek.], abban az esetben szabad közlekedni, ha a jármű hátsó oldalán a megengedett legnagyobb sebesség számértékét - kör alakú, 15 cm átmérőjű, 2 cm széles piros szegélyű, fehér alapon 6 cm magas fekete számjegyekkel - feltüntették.

(11) Gépjárművel, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel csak olyan pótkocsit szabad vontatni, amelynek vontatását - a hatósági engedélybe tett bejegyzéssel - engedélyezték.

(12) Iskolabusszal abban ez esetben szabad közlekedni, ha:

a) a 20. § (6) bekezdésében meghatározott táblával megjelölték,

b) az ülésekhez biztonsági övet szereltek fel,

c) a 135 cm-nél alacsonyabb gyermeket gyermekbiztonsági rendszerben rögzítették,

d) a legalább 135 cm magas gyermeket biztonsági övvel rögzítették,

e) a szállított utasok ülőhellyel rendelkeznek.

(13) Az (5) bekezdés g) pontjában és a (8) bekezdés h) pontjában meghatározott igazolásnak a következőket kell tartalmaznia:

a) a jogosított neve, születési időpontja (év, hónap, nap),

b) az igazolás érvényessége lejártának időpontja (év, hónap, nap),

c) a kiállító orvos neve, névaláírása, bélyegző lenyomata,

d) a kiállítás dátuma,

2011. ápr. 8. 21:25
 17/20 anonim ***** válasza:
A taxizásra sajonos nem tudok megoldást, és hát tényleg eléggé megoldhatatlannak tűnik cipelni egy gyerekülsét miközben tolod mondjuk őt babakocsiban miután kiszálltatok. DE tök mindegy mit mond a jogszabály, én biztos nem szállítanám gyerekülés nélkül, nem a rendőrtől kell félni, hanem egy esetleges balesettől. Akkor már inkább tényleg tömeg közlekedés, mert elhiszem, hogy kényelmetlen, de első a biztonság utána a kényelem, szerintem.
2011. ápr. 9. 00:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha hívsz taxit, akkor bizony mondani kell a telefonban, hogy olyat küldjenek, amiben van gyerekülés. Ugyanis minden taxitársaságnak BIZTOSÍTANIA TUDNI KELL gyerekülést, ha az utas kéri.

Persze ez akkor nem működik, ha csak leintesz egyet az út szélén állva...

Egyébként én is 2 perc alatt átrakom egyik autóból a másikba a gyerekülést, ha kell mennem valahová.

2011. ápr. 9. 16:34
 19/20 A kérdező kommentje:
köszönöm.mindegy,megoldom,majd rakosgatom,meg beszerzek egy olcsót nagyiék kocsijába hogy abba ne kelljen legalább rakosgatni.Ezt nem hallottam még hogy van ilyen,hogy a taxiknak biztositani kell gyerekülést,vagyis hogy van olyan.Itt tuti nincs(Miskolc) szerintem,soha nem láttam,pedig rengeteget taxiztam/taxizok sajnos.Leinte az út szélén soha nem szoktam:)Hivni szoktam ha kell.Ma már sikerült gyorsabban bekötnöm,pár perc.Én sem vinném gyerekülés nélkül,hiába a taxis vigyáz,óvatos,de bárki belénk jöhet,aki viszont közel sem annyira óvatos...
2011. ápr. 9. 17:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy nem láttad még a taxiban gyerekülést, de az még nem jelenti azt, hogy nincs is nekik. Legközelebb, ha hívsz egy taxit, akkor mondod, hogy kéred, biztosítsanak egy gyerekülést is neked, és megmondják, hogy tudnak vagy nem, ilyen egyszerű. (Elvileg egyébként kötelező nekik, mármint a taxitársaságnak gyerekülésekkel is rendelkezni, ezt taxistól tudom!)
2011. ápr. 9. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!