Anyukák! Mi volt eddig a legnehezebb számotokra az anyaságban?
Nekem az mikor beteg voltam de el kellett látnom a babámat. Alig kaptam levegőt de maszk alatt szörcsögtem, halálomon voltam mikor az ebédet főztem és mindeközben még meg sem puszilhattam a babámat :(
Ti milyen kihívással találkoztatok mióta anyák vagytok?
Legnehezebb?
Mikor 32+5 hétre császároztak és az inkubátor mellett ülve azt sem tudtam hogy vajon egy óra múlva anya leszek e? hogy lesz e még gyermekem?
aztán mikor 3,5 hónapos koráig minden este 6-tól hajnal kettőig ordított mert valószínű a hasa fájt és nem tudtunk tenni érte semmit. az orvosok széttárták kezüket hogy hasfájás. én meg bőgtem miközben ringattam őt vagy éppen este tízkor vittem ki babakocsival. közben 7 hetesen emiatt kórházba került ahol kiderült hogy annyira vérszegény hogy vért kell kapjon, s megállapították azért fáj a pocak mert nincs rendszeres széklete mert végbélszűkülete van. hordtuk egy hónapig tágításra, a helyzet nem lett jobb. műteni még nem merték hogy korababa volt, azt mondták várjuk meg míg 4 hónapos lesz. átmentünk egy másik városba, ott is napokat eltöltöttünk és kiderült nincs szűkülete, de segíteni ők sem tudtak. aztán mikor elkezdtük a tápszert adni 4 hónaposan rendszeres lett a széklet.
Bevallom őszintén, igazán csak 4,5 hónaposan tudtam örülni az életnek. addig nagyon rossz volt. Szégyenlem bevallani, de mindig attól féltem valami baja lesz a kicsinek és meghal. Nem mertem örülni neki.
szerencsére mára már más a helyzet. van egy gyönyörű 8 hónapos kislányom, aki sokat mosolyog, és éppen ma 8 hónapos, én meg 35 éves, tehát ez az első szülinapom anyukaként :)
úgy érzem így utólag a legnehezebb a kicsimnek volt hogy nem tudtam segíteni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!