Valaki vitte neurologushoz a babáját?
Mi biztonság kedvéért elvittük neurologushoz a kisfiamat. 3 és 1/2 hónaposan még mindig ökölbe tartotta a kezét és nem szeretett hason feküdni. Most gyogytornára kell vinnem a picurt fejlődési visszamaradotság miatt. Igaz sokat olvasom itt, hoy "ne izgulj, minden baba másképp fejlődik". csak akkor azt nem értem ezt az orvosok miért nem fogják fel. Mi 5 héttel hamarabb szültünk és nem veszik figyelembe a koraszülötséget.
A vizsgálaton a feltartott tárgyért csak a bal kezével volt hajlandó nyulni, ezért a doktornéni még azt is kitalálta hogy gyogypedagogushoz is kellene mennünk. Hazahoztam érdekes modon nekem mind a két kezecskéjével megfogta és mindig megfogja ha én tartom felé a játékot.
Én vagyok elfogult a babámmal vagy a doki túlbuzgó mocsing????
Szia!
Nekem 4 hetes volt a babám, amikor a gyerekorvos azt mondta, kicsit nehezebben mozog ez a gyerek, vigyük el gyógytornászhoz. El is vittük, ott a gyógytornász még jobban ránk ijesztett, mondván, hogy már egy csomó mindent tudnia kéne, amit nem tus, illetve a bal kezét+lábát egyáltalán nem használja. Javasolt egy koponya uh-t és egy neurológiai vizsgálatot. Itt jegyezném meg, hogy kifaggatott mindenről, a terhességemről, a szülésről stb.
Gondolhatd hogy megijedtünk!
Elmentünk koponya uh-ra, ahol semmi elváltozást nem találtak hál Istennek.
Aztán irány a neurológus, aki egy végtelenül kedves, idősebb hülgy. Ő is kikérdezett alaposan, megvizsgálta a babát, tornáztatta és a következőt állapította meg: a babával nincs semmi komolyabb gond, az, hogy a bal fele kicsit nehézkesebb mozgású, az a farfekvéséből ered, illetve minden problémának az a forrása. Otthoni rendszeres tornáztatással teljesen helyrehozható.
Na ekkor gördült le a nagy kő a szívünkről.
Nekünk mennünk kellett vérvételre (5 ampulla vér= itt kiakadtam meg a nővér is), kopponya UH, röntgen és még EEG. gondolhatod hogy 2 napot a Madarász Kórházba töltöttünk, hogy megállapítsák semmi baja a Manónak.
Köszi a választ
köszi a választ neked is!
akkor nem csak nálunk ilyen "normálatlanok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!