Akik több órás útra mentek 2-3 hónapos kisbabájukkal 1 hétre (nagyszülők), mit vittek magukkal?
Gondolok itt hordozóra, kengurura, babakocsira. IC-vel utaznék 4 órát, aztán busszal még 20-30 percet. Nagyon messze laknak a szüleim, s mivel apósnál élünk, s após nincs benne, hogy itt aludjanak 1-2 nap is gond neki, így csak 1-2 órára látják az én szüleim. Haza akarnánk menni kicsit kikapcsolódni, mert párommal is após miatt egyre több a vita, feszültség közöttünk. Kipihenni magam. DE nem tudom mit érdemesebb hazavinni. Kengurura s hordozóra gondoltam, de 1-2 napja gondoltam bele abba, hogy ha ki akarom vinni a babát az udvarra, jó lenne babakocsiban feküdne, vagy ha sétálni viszem. AZ azért kényelmesebb. S párom rokonsága, nagyszülei a falu másik végén laknak (szóval a falu két végletén lakunk), s az jó30-40 perc gyalog. Hordozóban nehéz lenne cipelnem, ha nem jön velünk haza a párom, s illő is lenne levinni vagy szintén a falu másik végén lévő szomszéd kisvárosba át kellene gyalogolnom, a dédmamámhoz. Még senki nem látta a szüleimen s hugaimon kivül a gyerekemet. Kengurura gondoltunk, azt meg is vettem, de nem korai még beletenni? Vagy hordozóba, abba mennyi idősen lehet hosszabb ideig? Utóbbi kettőt vinném, de nem lesz neki kényelmetlen, s egy hétig még ha nem is minden nap vinném ki, abban lennie? Mert ugye ha jó idő van, kivinném az udvarra. Babakocsit azért nem merem, mert nagy helyet foglal, IC-n nem tudom mennyire kényelmetlen megoldás lenne. Még ha össze is csuknám.
Ti mit tennétek a helyemben vagy aki már volt ilyen úton hogy oldotta meg? Mit vitt haza, s mennyire volt kényelmes megoldás?
A 33%-os kedvezmény automatikusan jár a vonaton egy gyerekkel utazó szülőnek. Több gyerek esetén más kedvezmény van, de ez nem érint téged.
Így kérjed eleve a jegyet.
Jó utat!
Így szól pontosan:
33%-os kedvezmény: Családi kedvezmény: 18 év alatti gyermekkel utazó 1 vagy 2 kísérő, a gyermekek a saját kedvezményüket vehetik igénybe.
Tehát ha mindketten a gyerekkel vagytok, mindkettőtöknek jár. Sőt, mivel a családi kapcsolatot nem nézik, ha úgy utaztok, hogy pl. Te, a gyerek és a mama, akkor a mamának és neked is jár.
És a gyereknek ne feledd a regisztrációs jegyet, mert keményen büntetik, ha belefutsz egy ellenőrbe!
Nagyon szívesen!
Jó utat nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!