Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Főztök vagy rendeltek ebédet?

Főztök vagy rendeltek ebédet?

Figyelt kérdés
Aki rendelt ételt, az mikortól adott belőle a babának? Aki főzött, az mikortól adta ugyanazt az ételt, amit ő főzött?
2011. ápr. 5. 09:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
kb 1 éves kora után, főzök
2011. ápr. 5. 09:56
 2/15 anonim ***** válasza:

én főzök, de ha úgy jön össze, hogy túl sok a tennivaló, akkor rendelek 1 pizzát.

babámnak már 6 hótól is volt, amiből kivettem (főtt krumpli, főtt zöldésgek). most lassan 9 hós, úgy főzök, hogy vagy a levesből, vagy a másodikból ki tudjak neki s szedni. ha meg egyikből sem, akkor a mirelitbe eltett ételekből melegítek neki.

2011. ápr. 5. 09:57
 3/15 anonim ***** válasza:
Főzök.18-án lesz 10 hós a kislányom és már amit lehet a miénkből eszik.:)PL:krmplis-tészta,töltött paprika,főzelékek
2011. ápr. 5. 09:58
 4/15 anonim ***** válasza:
44%

Szia, én mindig főzök. Amíg dolgoztam, párszor rendeltem ilyen dobozolt ebédeket, de megundorodtam tőlük és igazán nem is bízom sem az elkészítésükben, sem a tartalmukban.

A babámnak mindig frissen veszek a piacon zöldséget, húst és pikk pakk elkészítem az ebédjét hamar, minden nap frissen. (néha veszek elő a fagyasztóból egy-egy adagot). 7 hónapos, de a sajátunkból még nem adok, mert mi elég fűszeresen eszünk mindent, utólag pedig nem szeretek fűszerezni. Van egy pároló edényem, abba teszem a husiját és pl. a krumplit, 20 perc alatt megpárolom, addig összevágok zöldfűszert apróra, általában petrezselymet, aztán anyatejjel összeturmixolom. Most nála ez a kedvenc. Fél óra alatt kész az ebédje, addig tudok mosogatni is, vagy én is megebédelek. A bébi ételeket is elvetem, azok maximum szerintem arra valók, ha az ember vendégségbe megy vagy későn ér haza valahonnan és éhes a baba.

Nem beszélve arról, hogy ha hozzászokik a baba a konzerv kajákhoz, később már nagyon nehezen fogja a főztödet megenni, a bölcsiben meg az oviban is gondok lesznek az evéssel, mert azokat az ízeket szokja meg.

2011. ápr. 5. 10:02
 5/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, irigyellek! Mi lassan 10 hósak leszünk, de az ilyen darabosabb "hétköznapi" kajákra egyáltalán nem nyitott a lányom, ennél sokkal kisebb darabkától is veszettül öklendezik, nem is értem, más babáknak ez hogy megy ilyenkor azzal a pár fogacskával...
2011. ápr. 5. 10:03
 6/15 A kérdező kommentje:
Nekem fél éves a babám, és a levesen is gondolkodóba esek... ugye az húslé, némi sóval és nem tudom, hogy azt már adhatok-e neki. Egyszer adtam húslevesből répát (anyós meggyőzőtt), de nem ízlett a kisfiamnak és fájt is utána a hasa. Ennek ellenére nem tudom, hogy ezért volt-e vagy sem. És baj-e, hogy húsos, enyhén sós lében főzött ételből eszik (én nem sózok, cukrozok neki semmit).
2011. ápr. 5. 10:04
 7/15 anonim ***** válasza:
Főzök, és 1 éves korától már azt ette amit mi csak megfelelően apróra darabolva. De előtte is evett a mienkből olyat amit ehetett.
 8/15 anonim ***** válasza:
Mármint utolsó előtti.
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Fél évesen még a baracknál meg az almánál kellene tartanotok, nem a fűszeres zsíros húslében főtt répánál! Várj még az ilyenekkel, ha répát akarsz neki adni főzd meg sima sótlan vízben.
2011. ápr. 5. 10:06
 10/15 anonim ***** válasza:

én is úgy főzöm a sajátunkat, hogy nem sózom, cukrozom addig amíg ki nem vettem a babáét. utána ízesítem, fűszerezem. én csak csirkéből főzök húslevest, és csirkehúst is adok a babának. főzelékeket is a legvégén ízesítem, hogy a babának ne adjak fűszeres, sós ételt.

de 8 hótól már a hagymát, fokhagymát, friss zöldfűszereket a babáéba is belefőzöm.

2011. ápr. 5. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!