Főztök vagy rendeltek ebédet?
én főzök, de ha úgy jön össze, hogy túl sok a tennivaló, akkor rendelek 1 pizzát.
babámnak már 6 hótól is volt, amiből kivettem (főtt krumpli, főtt zöldésgek). most lassan 9 hós, úgy főzök, hogy vagy a levesből, vagy a másodikból ki tudjak neki s szedni. ha meg egyikből sem, akkor a mirelitbe eltett ételekből melegítek neki.
Szia, én mindig főzök. Amíg dolgoztam, párszor rendeltem ilyen dobozolt ebédeket, de megundorodtam tőlük és igazán nem is bízom sem az elkészítésükben, sem a tartalmukban.
A babámnak mindig frissen veszek a piacon zöldséget, húst és pikk pakk elkészítem az ebédjét hamar, minden nap frissen. (néha veszek elő a fagyasztóból egy-egy adagot). 7 hónapos, de a sajátunkból még nem adok, mert mi elég fűszeresen eszünk mindent, utólag pedig nem szeretek fűszerezni. Van egy pároló edényem, abba teszem a husiját és pl. a krumplit, 20 perc alatt megpárolom, addig összevágok zöldfűszert apróra, általában petrezselymet, aztán anyatejjel összeturmixolom. Most nála ez a kedvenc. Fél óra alatt kész az ebédje, addig tudok mosogatni is, vagy én is megebédelek. A bébi ételeket is elvetem, azok maximum szerintem arra valók, ha az ember vendégségbe megy vagy későn ér haza valahonnan és éhes a baba.
Nem beszélve arról, hogy ha hozzászokik a baba a konzerv kajákhoz, később már nagyon nehezen fogja a főztödet megenni, a bölcsiben meg az oviban is gondok lesznek az evéssel, mert azokat az ízeket szokja meg.
én is úgy főzöm a sajátunkat, hogy nem sózom, cukrozom addig amíg ki nem vettem a babáét. utána ízesítem, fűszerezem. én csak csirkéből főzök húslevest, és csirkehúst is adok a babának. főzelékeket is a legvégén ízesítem, hogy a babának ne adjak fűszeres, sós ételt.
de 8 hótól már a hagymát, fokhagymát, friss zöldfűszereket a babáéba is belefőzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!