Miben altattátok nyáron éjszaka az újszülötteket? Nyáron fontos vizet adni a babának a nagy melegben? Pontosan mik tartoztak nektek a nyári babakelengyébe?
-Hosszú ujjú bodyban, és hálózsákban altattam.
-Ha szopik, és van bőven tejcsi, akkor nem szükséges a víz, mert ha szomjas, akkor úgyis csak pár kortyot fog belőle szívni, az épp elég neki. Nekem nagyrészt anyatejes volt, de néha kellett egy kis tápi is, így Én adtam neki egy kis vizet is néha, ha nagyon meleg volt.
-Huh, nekem egy csomó felesleges dolgom volt, de írom mi az ami szerintem fontos:
-3-3 rövid-hosszú ujjú body
-3 rugi
-kesztyű!!!!! már a kórházba is kell, mert karmolják magukat(én a H&M-ben vettem)
-3 kis zokni,
-vastagabb kabátka, vagy autószsák, ha hidegebb lenne, mikor jöttök haza
-kókuszpólya
-newborn pelus(nekünk a huggies jött be, viszont a nagyobb méretek ebből nem jók)
-15 textilpelus
-avent cumisüveg 2 db
-cumi 2 db
-chicco fertőtlenítő folyadék
-újszülöttsapi 2 db
-kis pléd 2 db(vastagabb, vékonyabb)
-hősugárzó a szobába, mikor fürdettük
-porszívós orrszívó, lázmérő(ajánlom a cumisat-pl.Brendonban van)
-autóüvegre cuppantós napvédő, már ha van autótok
-rácsvédő, 2 db gumislepi, ágynemű+huzat
-hypoallergén mosószer, és öblítő(DM-s nagyon jó, illatmentes)
-vmi kislámpa a szobában, éjjelre
-kiskád+állvány+babának törölköző
hát hirtelen ennyi jutott eszembe...:-)
Mivel kánikulában született, rövidujjú body, vékony pléd (kint is, bent is 30 fok volt). Aztán ha hűvösebb napok voltak, akkor vékonyabb rugdalózó), majd kitapasztalod. Az első hetekben gyakran szopizott, igény szerint, néha forralt vizet adtam kanállal, de nem nagyon kérte.
A babákra melegben is kell kistakaró a pocakjukra és zokni is, mert még nem jó a vérkeringésük. Olyan nincs, hogy nyári kelengye, mert nyáron is lehet 15 fok is.
Ja, és nehogy adjál rá kesztyűt, a kis puha körmei az elején még leszakadoznak, akkorát nem karmol, viszont folyton markolni fog és ugye ha kesztyűt teszel rá, nem tud szabadon mozogni a keze!
júliusi a babám. a nagy hőségben 1x próbáltam neki vizet adni, nem kérte és meg örültem neki. elég az anyatej, legfeljebb sűrűbben kell szoptatni.
én nappal bodyt, zoknit adtam rá, ha kimentünk, akkor még sapkát és egy vékony takarót (pl.pelust)
éjjel body, rugi és vékony takaró (ha jól emlékszem, csak egy nagyprána huzatát használtuk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!