Szörtyög az orra a 2 hós babámnak. Az orrsprén és az orrszivón kivül tudok neki máshogyan segiteni?
Lehet kapni a gyogyszertarban egy un. "bebizsebkendot" amit a porszivora csatlakoztatva kell hasznalni es allitolag az nem olyan kellemetlen mint az orrpompa.
Az en babam 7 hetesen volt beteg, de en is csak cseppeket es orrszivot hasznaltam. Tiszta kin volt mindkettonknek (a szomszedoknak is) a tisztogatas. Nem tudtam meg arrol a biz. "zsebkendorol". Kerdezd a patikaban. Itt romaniaban lehet kapni, de szerintem nalatok is van.
Jobbulast!
allitolag egy csepp anyatej kepes jol fellazitani.
még csak terhes vagyok, olvastam róla, szóval nem tapasztalat, de lehet erdemes lenne kipróbálni.
Szia!Csatlakozom az előző válaszolóhoz!Én is hallottam,mi még nem próbáltuk,de ha ne adj Isten beteg lesz akkor kipróbálom,nem veszek semmi olyat ami esetleg "kényelmetlen" a babámnak.Igen az anyatejet régen úgy használták,hogy a kis orrába belecseppentettek,és a szemébe is ha csipás volt,vagy begyulladt.Ez csak egy jótanács,de tényleg érdemes kipróbálni,mert ártani semmiképp nem ártasz vele,sőt!Nem hiába ajánlják csak az anyatejet az orvosok,védőnők.Az én 2,5 hós babám is szopik,és lassan 7(!)kg!Komolyan.Jó étvágya van,aminek nagyon örülök.Nem kövér,gyönyörű baba,és hosszú. :)
szép napot!
Szia! Az én kisfiam is 2 hónapos és szintén meg van fázva. Nekem a keresztanyám (aki gyerekorvos) ajánlotta, hogy cseppentsek anyatejet az orrába, annál jobb orrcsepp nincs is. Én úgy csinálom, hogy egy fülpucolót belemártogatok az tejcsibe és bekenegetem vele az orrocskáját. Érdekes módon ezt hagyja, pedig már minden mást utál szegénykém, ami az orrához ér :( Nekünk bevált, szerintem próbáld ki te is.
Párologtathatsz még a szobájában sós, vagy kamillás vizet, az is segíti a légzést. És ne legyen 20-21 foknál több a szobában, és vigyázz, hogy ki ne száradjon a levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!