Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tisztítjátok babátok...

Hogyan tisztítjátok babátok fülét? Egyszerű/biztonsági/fültisztítóval, vagy máshogyan is?

Figyelt kérdés
Lányom 9 hós.Este kitörlöm törölközővel,fültisztítóval,de többször látom napközben hogy odanyúl,és bizony van benne fülzsír.Mivel tudnám hatékonyabban?Vagy nem jól törlöm ki este?Van valami ötletetek?köszönöm a válaszokat.
2010. máj. 19. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia, én azt hallottam, hogy nem jó túlságosan tisztogatni a gyerek fülét, mert sokkal könnyebben begyullad. Nekem annakidején anyukám állandóan tisztogatta a fülem és szinte törzsvendég voltam a fülészeten. Én a lányomnak csak akkor nyúlok a füléhez, ha már látható a fülzsír, de akkor sem nyúlok be neki a fültisztítóval, csak nagyon finoman, a külső részt törlöm át. Fürdéskor is csak finoman mosom, és a törülköző sarkával óvatosan törlöm ki. Soha, semmi baja nem volt a fülének, most hat éves múlt. Van egy féléves kisfiunk is, neki is hasonlóképpen járok el. A fülkagylóját át szoktam törölni fültisztítóval, de a hallójáratba nem nyúlok be vele.
2010. máj. 19. 14:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Kisfiam 11 hónapos, én mostanában fürdés után törölközővel kitörölgetem neki. Régebben sokszor fültisztítóztam, de egy fül-orr-gégész ismerősünk azt mondta, hogy nem jó megoldás, mert csak még jobban benyomkodom a fültisztító pálcikával a zsírt és ez hosszabb távon nagyon káros lehet. Azt is mondta, hogy időnként lehet bele cseppenteni pár csepp babaolajat és az kihozza neki a fülzsírt, de ezt én még nem próbáltam ki.
2010. máj. 19. 14:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is csak 2-3 naponta óvatosan a biztosnásig fültisztítóval, amúgy meg a törölközővel alaposan áttörlöm neki és kész. Én is azt hallottam, hogy nem szabad túlságosan tísztítani a fülüket.
2010. máj. 19. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Sima fültisztítóval a külső részt, este törölközővel is.

A biztonsági pálcikától égnek állt a hajam, nem szeretem.

2010. máj. 19. 15:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Nedves törlővel a legtutibb!..most próbáltam ki,utána meg textilpelussal szárazra töröltem!!Szuperül ki lehet törölni a kis fülkagylóját vele,meg belül is,de nem túl mélyen persze.
2010. máj. 19. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!