Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor sétált már a kisgyereked...

Mikor sétált már a kisgyereked melletted arra, amerre Te szeretted volna?

Figyelt kérdés
Kisfiam most kapta meg az első utcai cipőjét, de menne világnak. Ha kiveszem a kocsiból, nem tudom a kocsit is tolni és ő vele is menni. 14 hós.
2011. márc. 31. 22:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem volt kérdés, de nekem az is fura, hogy egyeseknél elfut a gyerek séta közben.

Nálunk két fiú van (2 és 4 éves), de még eddig egyszer se volt olyan, hogy elfutott volna csak úgy séta közben pedig nem fogjuk a kezüket.

Az is biztos, hogy ez nem mentalitás függő, mert eléggé különbözik a temperamentumuk és imádnak is otthon kergetőzni.

2011. ápr. 1. 03:41
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem bizony mentalitásfüggő, a fiam imád elrohangálni séta közben, mert kíváncsi, gyorsan fel akar mindent fedezni, én meg nem közlekedem vele rohanva.

Viszont mindig visszajön ha kérem, és megáll, ha azt mondom. Számomra az a másfél éves gyerek a furcsa, aki megy a szülők mellett ugyanabban a tempóban és nem indul el sehová, nem érdekli semmi, csak megy.

Kérdező, 19 hónaposan már jött ahová kértem, de így is ráhagyással megyünk mindenfelé, egy plusz 10-15 percet kell rászámolni, mert a világ annyira érdekes:)

2011. ápr. 1. 07:35
 13/21 anonim ***** válasza:
A lányom most múlt el 14 hós. 3 hónapja jár, tehát igen stabil. egyszer próbáltam elmenni a zöldségeshez vele kocsi nélkül, de nem nagyon ment. mindig viszem a kocsit, ha másra nem jó, akkor abba teszem a szatyrokat. a lényeg, hogy kellő időt kell hagyni az ilyen sétákra, akkor nyugodtan megállhat minden bokornál. ha úttest van, egyszerűen megfogom a kezét és közlöm, hogy most kézenfogva megyünk.
2011. ápr. 1. 07:39
 14/21 anonim ***** válasza:
03:38-as! Az én kislányom 12 hónapos kora óta stabilan jár, szalad megnézném, hogy kell neki elmondani a pontos úticélt és tervet merre megyünk úgy , hogy meg is értse:D Szerintem ezt egy három éves gyereknek el lehet mondani de egy egyévesnek???
2011. ápr. 1. 10:02
 15/21 anonim ***** válasza:
Ja,ez engem is érdekel-14 hónapos fiam sem szereti,ha fogom a kezét...de én már kezdem otthonhagyni a kocsit,legfeljebb 5 méterenként ölbeveszem.Pontos úticél..átbeszélni?!?-ha nagyobb,talán,de most még nem érti...
2011. ápr. 1. 10:30
 16/21 anonim ***** válasza:
17 hós lányom arra jön,amerre mi megyünk.Van hogy megállunk dolgoknál,amiket megvizsgál,de nincs gond a sétával.De lehet,hogy most kiabáltam el :)
2011. ápr. 1. 11:32
 17/21 anonim ***** válasza:

"...hogy kell neki elmondani a pontos úticélt és tervet merre megyünk úgy , hogy meg is értse:D ..."

Általában az anyukáknak is rutin útvonala van (pék, gyógyszertár, Tesco, stb)

Ha már voltatok 3x egy helyen akkor simán megérti, hogy mi a cél. Az útvonalat nem kell külön magyarázni csak elég annyit mondani, hogy "tudod mist kiflit veszünk a péknél és arra kell mennünk". Ilyenkor egy kis filózás után aztán jött a megadott irányba.

Ebben a korban ha még nem is beszél, de más sokat ért.

2011. ápr. 1. 14:38
 18/21 anonim ***** válasza:

"...Számomra az a másfél éves gyerek a furcsa, aki megy a szülők mellett ugyanabban a tempóban és nem indul el sehová, nem érdekli semmi, csak megy. ..."

Megy, de x méternél többet sose távolodik el és ha érdekes dolgot lát bizony lecövekel és alig lehet tovább menésre bírni.

Én igazán azt nem értem akinél elfut a gyerek a vakvilágba és vissza se lehet hívni, még az útra is kifutna. Ez nekem Darwin díjas kategória és így természet ellenes is.

2011. ápr. 1. 14:41
 19/21 anonim ***** válasza:

Kedves 78%, az első kommentedre reagáltam azt, amit bemásoltál.

Ezt írtad: "Tudom, hogy nem volt kérdés, de nekem az is fura, hogy egyeseknél elfut a gyerek séta közben."

Az, hogy elfut séta közben nem egyenlő azzal, hogy szalad a vakvilágba, és meg se lehet állítani.

Látod, a tiéd is elmegy mellőletek, a fiam energiabomba, ő nem elmegy, hanem elfut.

Mindig megáll, ha rászólok, és visszajön, ha kérem. De attól még elfut. És szerintem ez természetesebb, mint hogy sehová nem mozdul a szülei mellől (bár esküszöm, néha irigykedem, hogy van gyerek, aki nyugodtan ballag az anyukája mellett).

Ez nem mentalitás kérdése, hanem érettség kérdése. Amíg a fiam kismajom volt, addig rohantam vele, vagy nem engedtem sétálni. Azóta nagyobb lett, megértette, hogy mi a helyzet, nem kell rohannom, visszajön.

2011. ápr. 1. 14:55
 20/21 anonim ***** válasza:

"...Az, hogy elfut séta közben nem egyenlő azzal, hogy szalad a vakvilágba, ..."

Tudom, nyugi, pontatlanul fogalmaztam, igazad van. :)

Azt amit írtam azt az arra értettem, amit másodikra írtam.

2011. ápr. 1. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!