Mikor sétált már a kisgyereked melletted arra, amerre Te szeretted volna?
Tudom, hogy nem volt kérdés, de nekem az is fura, hogy egyeseknél elfut a gyerek séta közben.
Nálunk két fiú van (2 és 4 éves), de még eddig egyszer se volt olyan, hogy elfutott volna csak úgy séta közben pedig nem fogjuk a kezüket.
Az is biztos, hogy ez nem mentalitás függő, mert eléggé különbözik a temperamentumuk és imádnak is otthon kergetőzni.
Szerintem bizony mentalitásfüggő, a fiam imád elrohangálni séta közben, mert kíváncsi, gyorsan fel akar mindent fedezni, én meg nem közlekedem vele rohanva.
Viszont mindig visszajön ha kérem, és megáll, ha azt mondom. Számomra az a másfél éves gyerek a furcsa, aki megy a szülők mellett ugyanabban a tempóban és nem indul el sehová, nem érdekli semmi, csak megy.
Kérdező, 19 hónaposan már jött ahová kértem, de így is ráhagyással megyünk mindenfelé, egy plusz 10-15 percet kell rászámolni, mert a világ annyira érdekes:)
"...hogy kell neki elmondani a pontos úticélt és tervet merre megyünk úgy , hogy meg is értse:D ..."
Általában az anyukáknak is rutin útvonala van (pék, gyógyszertár, Tesco, stb)
Ha már voltatok 3x egy helyen akkor simán megérti, hogy mi a cél. Az útvonalat nem kell külön magyarázni csak elég annyit mondani, hogy "tudod mist kiflit veszünk a péknél és arra kell mennünk". Ilyenkor egy kis filózás után aztán jött a megadott irányba.
Ebben a korban ha még nem is beszél, de más sokat ért.
"...Számomra az a másfél éves gyerek a furcsa, aki megy a szülők mellett ugyanabban a tempóban és nem indul el sehová, nem érdekli semmi, csak megy. ..."
Megy, de x méternél többet sose távolodik el és ha érdekes dolgot lát bizony lecövekel és alig lehet tovább menésre bírni.
Én igazán azt nem értem akinél elfut a gyerek a vakvilágba és vissza se lehet hívni, még az útra is kifutna. Ez nekem Darwin díjas kategória és így természet ellenes is.
Kedves 78%, az első kommentedre reagáltam azt, amit bemásoltál.
Ezt írtad: "Tudom, hogy nem volt kérdés, de nekem az is fura, hogy egyeseknél elfut a gyerek séta közben."
Az, hogy elfut séta közben nem egyenlő azzal, hogy szalad a vakvilágba, és meg se lehet állítani.
Látod, a tiéd is elmegy mellőletek, a fiam energiabomba, ő nem elmegy, hanem elfut.
Mindig megáll, ha rászólok, és visszajön, ha kérem. De attól még elfut. És szerintem ez természetesebb, mint hogy sehová nem mozdul a szülei mellől (bár esküszöm, néha irigykedem, hogy van gyerek, aki nyugodtan ballag az anyukája mellett).
Ez nem mentalitás kérdése, hanem érettség kérdése. Amíg a fiam kismajom volt, addig rohantam vele, vagy nem engedtem sétálni. Azóta nagyobb lett, megértette, hogy mi a helyzet, nem kell rohannom, visszajön.
"...Az, hogy elfut séta közben nem egyenlő azzal, hogy szalad a vakvilágba, ..."
Tudom, nyugi, pontatlanul fogalmaztam, igazad van. :)
Azt amit írtam azt az arra értettem, amit másodikra írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!