Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj ha 10hós kisfiú nem...

Baj ha 10hós kisfiú nem mászik? Feláll mindenben kapaszkodva és lépeget, de nem mászik és ülni se ül fel egyedül, ha fogom a kezét ügyesen felhúzza magát. Lehet a technikát nem tudja, Hogy kell megtanítani felülni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 13:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az nem baj, ha nem mászik, majd biztos később fog, de hogy áll fel, ha nem ül?
2009. febr. 26. 13:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen vidd el fejlesztő pedagógushoz mérje fel. Nem jó ha nem ül magától 10 hónaposan, ott baj lehet a háttérben. A Mászás is ezért maradhat el.
2009. febr. 26. 13:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Az enyém úgy ült fel, hogy nem vízszintesen feküdt, hanem párnán, kicsit fel volt póckolva a háta, s a könyökével felnyomta magát, s féloldalazva felült. Sokan azt mondják, hogy ez így lehetetlen!:) Ő sem mászott, még hason is nagyon utált lenni.

Aztán már mikor egyedül elindult, utána tanult meg mászni.

Boldog babázást!

2009. febr. 26. 13:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kislányom is előbb állt, mint ült, úgy, hogy a bútorokba kapaszkodva felhúzta magát. Persze leülni nem tudott, úgyhogy vagy ordított, hogy segítsünk, vagy elvágódott.

Mi mutattuk neki, hogy úgy kell leülni, hogy kitolja a fenekét és lehuppan. Hogy ettől sikerült? Nem tudom, de pár hét alatt rájött, hogyan kell ülni.

2009. febr. 26. 13:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Teljesen normális jelenség amit írsz, EL NE VIDD SEMMILYEN ORVOSHOZ!!!!!!!!

Az én lányom 3 éves, és ő is így "fordítva" volt összerakva. előbb ment, mint mászott. Ő is felállt kapaszkodva, de ülni csak úgy tudott egy darabig, ha leültettük.Persze ha fogtam a kezét és segítettem, ő is felhúzta magát.Először én is aggódtam, de a védőnőm elmagyarázta, hogy a babák először nem hasizomből ülnek fel, hanem térdelésből kibillentik a popsijukat, és úgy ülnek le. Tehát ha tud majd mászni, akkor tud majd leülni.Kivételek persze mindig vannak, és tényleg van olyan gyerek is, aki rendesen felül.

A lényeg, hogy ne aggódj. Nem egyformák a gyerkőcök. Van aki 8 hónaposan már szalad, van aki pedig még 1 évesen sem.

2009. febr. 26. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem kell orvoshoz vinni. Tökéletesen fejlődik. Ám, ha járni akar ne járasd a kezénél fogva. Ha leülteted megül? Sok gyerek a mászásból ül fel először, vagy állásból huppan le. Kevés az aki szó szerint felülést végez. Lehet hogy ki fogja hagyni a mászást, bár az az egyik legjobb mozgásforma a fejlődésükhöz. Inkább erre próbáld ösztönözni.

Minden jót!

Gyógytornász anyuka

2009. febr. 26. 14:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Amúgy ha segítek neki felülni utánna ülve játszik és sokáig tud ülni.Állásból már le tud ülni,csak fekvésből nem tud felülni.
2009. febr. 26. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!