Miért nem beszél a kisfiam? Mit tehetnék?
annyit mond hogy ( aba, mum, baba, és a be az mindere jo)2 hete mondta ki hogy ácsi ezt teljesen más hangon és érthetöen.
20 honapos
Ne aggódj. Az én kisfiam 2 éves koráig kb. 4-5 szóból gazdálkodott. Tökre aggódtam, hogy mikor fog már beszélni. Pedig mi is bevetettünk apait-anyait. Beszéltünk, meséltünk, mondókáztunk...Van egy cserfes nővére is, de az sem hatotta meg.
Teljesen kiadtam, mikor egy tőle 5 hónappal fiatalabb kisfiú locsolóverset mondott, ő meg szó szerint semmit!!!!Aztán a 2. szülinapja után szinte napról napra bővült a szókincse. Lassan 3 éves lesz, és komolyan mondom, sokszor már kérjük, hogy ne beszéljen már annyit! Olyanokat tud mondani, hogy csak nézünk. Úgyhogy ne aggódj, be fogja hozni a lemaradást!
Az én kisfiam 21 hónapos, és kb. ennyit (se) beszél. Az apja 3 éves koráig nem beszélt, majd kb. két hónap alatt beérte a kortársait.
Nálunk is ez van, kitalálom a gondolatait is, akkor meg minek beszéljen? :-) Mondjuk már 2 hónapja bölcsis, de ebben még nem látok fejlődést (sok más egyéb dologban viszont igen).
Kisfiam is 20 hónapos,nem bőbeszédű.
:)Az megy neki: nem,fa,mam,a=anya,vagy nya,kalapács=pács,és egyes szavak első szótagja.
Mi is itt tartunk,nekem is azt mondták,hogy fiúknál ez gyakori dolog,nem kell aggódni emiatt.
Az én fiam 22 hónapos.
kb 30 szót használ tudatosan.Ebbe bele tartoznak azok a szavak is amihez szótár kell:)
Pl a busz= te
autó= kó
még= ní
minden madár papag
Amiket pedig érthetően használ:apa,papa, baba, mama, anya, kettő, tíz, szív, köszi, nénika,zsuzsi,szia,ló, fa, ez,eszik, iszik,nem stb...
Neki az első szava a "baba" volt 14 hónaposan.
Majd 16hósan lett a busz = tee ez azóta is így maradt:)
20 hónapos korától pedig,egyre nagyobb lett a szókincse.
De engem nem zavar,hogy nem beszél még.Majd elkezd ha eljön az ideje.Pl az egyik rokon kisfiú 25 hósan még egy árva szót sem mondott.De 28 hónaposan egyik napról a másikra mondatokba kezdett el beszélni, és olyan dumája van a kis srácnak,hogy hihetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!