Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem beszél a kisfiam?...

Miért nem beszél a kisfiam? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

annyit mond hogy ( aba, mum, baba, és a be az mindere jo)2 hete mondta ki hogy ácsi ezt teljesen más hangon és érthetöen.

20 honapos

2011. márc. 30. 20:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell semmit tenned., Kevés gyerek beszél két éves kora előtt, a fiúk pedig még későbben kezdenek beszélni. Teljesen normális,hogy még csak ennyit mond. Majd beszél még annyit,hogy nem győzöd majd hallgatni,csak várjál türelmesen.
2011. márc. 30. 20:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Anyósom mondta, hogy a párom kicsiként nem akart beszélni, aztán rájött, hogy azért volt mert "leste a gondolatait". Ha nyújtózkodott a cumisüvegért nem várta meg még kimondja, hogy kell vagy kérem, add ide vagy bármi mást, hanem adta a kezébe, mert tudta, hogy azt szeretné. Nem lehet, hogy nálatok is ez lehet a gond? :)
2011. márc. 30. 20:45
 3/10 anonim válasza:
az én fiam is 20hónapos és csak ezeket mondja:baba,mama,vovo(kutya),bú(autó)szerintem majd belejönnek és nem kell ezen aggódni.egyébként nagyon okos megért mindent ezért gondolom hogy ez nem baj
2011. márc. 30. 20:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj. Az én kisfiam 2 éves koráig kb. 4-5 szóból gazdálkodott. Tökre aggódtam, hogy mikor fog már beszélni. Pedig mi is bevetettünk apait-anyait. Beszéltünk, meséltünk, mondókáztunk...Van egy cserfes nővére is, de az sem hatotta meg.

Teljesen kiadtam, mikor egy tőle 5 hónappal fiatalabb kisfiú locsolóverset mondott, ő meg szó szerint semmit!!!!Aztán a 2. szülinapja után szinte napról napra bővült a szókincse. Lassan 3 éves lesz, és komolyan mondom, sokszor már kérjük, hogy ne beszéljen már annyit! Olyanokat tud mondani, hogy csak nézünk. Úgyhogy ne aggódj, be fogja hozni a lemaradást!

2011. márc. 30. 20:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 21 hónapos, és kb. ennyit (se) beszél. Az apja 3 éves koráig nem beszélt, majd kb. két hónap alatt beérte a kortársait.

Nálunk is ez van, kitalálom a gondolatait is, akkor meg minek beszéljen? :-) Mondjuk már 2 hónapja bölcsis, de ebben még nem látok fejlődést (sok más egyéb dologban viszont igen).

2011. márc. 30. 20:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Vársz türelemmel. Vannak olyan gyerekek akik korábban kezdenek el beszélni, és vannak gyerekek akik sokáig csak szavakban vagy félszavakban beszélnek és után egyik napról a másikra látványosan megugrik a beszédfejlődésük. A fiam majdnem két éves koráig csak csak néhány szót mondott egyébként meg szótagok voltak a szavak. Két éves kora előtt 1-2 hónappal kezdett sokkal jobban kommunikálni. Ez olyan látványos volt, hogy idegeneknek is feltűnt mennyit fejlődött a beszéde, szinte egyik napról a másikra.
2011. márc. 30. 20:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Kisfiam is 20 hónapos,nem bőbeszédű.

:)Az megy neki: nem,fa,mam,a=anya,vagy nya,kalapács=pács,és egyes szavak első szótagja.

Mi is itt tartunk,nekem is azt mondták,hogy fiúknál ez gyakori dolog,nem kell aggódni emiatt.

2011. márc. 30. 21:16
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem akkor nyugszom csak meg amikor tényleg beszélni fog.
2011. márc. 30. 22:22
 9/10 A kérdező kommentje:
Kedves 2-dik valaszolo. Nem lessem a gondolatait, bár mindig elöbb tudom mit szeretne. De mindig rákerdezek az adott tárgyra éttelre. kb 2 napig mondta is hogy tess- (tesék)amikor ide adott valamit. Most már azt sem. Nagyon szereti a buszokat és mindig mutogat rajuk. És mind annyiszor elmondom neki hogy busz. És kérem hogy mondja ö is, de csak hablatyol.
2011. márc. 30. 22:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Az én fiam 22 hónapos.

kb 30 szót használ tudatosan.Ebbe bele tartoznak azok a szavak is amihez szótár kell:)

Pl a busz= te

autó= kó

még= ní

minden madár papag

Amiket pedig érthetően használ:apa,papa, baba, mama, anya, kettő, tíz, szív, köszi, nénika,zsuzsi,szia,ló, fa, ez,eszik, iszik,nem stb...

Neki az első szava a "baba" volt 14 hónaposan.

Majd 16hósan lett a busz = tee ez azóta is így maradt:)

20 hónapos korától pedig,egyre nagyobb lett a szókincse.

De engem nem zavar,hogy nem beszél még.Majd elkezd ha eljön az ideje.Pl az egyik rokon kisfiú 25 hósan még egy árva szót sem mondott.De 28 hónaposan egyik napról a másikra mondatokba kezdett el beszélni, és olyan dumája van a kis srácnak,hogy hihetetlen.

2011. márc. 31. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!