Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Illik a nagymamának adni az...

Illik a nagymamának adni az első fürdetés élményét?

Figyelt kérdés
Pár napja hallottam,hogy úgy illik,hogy a nagymama fürdeti meg először a babát miután hazajöttek a kórházból! Én nem engedtem anyukának ,úgy gondoltam,hogy az első fürdetés engem illet,semmi pénzért nem hagynám ki,de nem is mondta,hogy szeretné(de úgy készült,hogy ő fog fürdetni,mert én hátha még nem merem)!
2011. márc. 28. 13:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
45%

Nálunk és most lehet,hogy le leszek pontozva,de alap volt,hogy anyukám fürdette a gyereket,egészen majdnem 2 hónapos koráig,az első héten nálunk is aludt.Én mindig csak levetkőztettem,fürdetés közben néztem,simogattam,majd pelusoztam,leápoltam,felöltöztettem és megettem.Amikor kb másfél hónapos volt a pici amikor bekapcsolódtam én is a fürdetésbe,így ketten csináltuk anyuval,majd szépen fokozatosan ő már nem jött esténként,én egyre magabiztosabb lettem,jól összerázódtam a babával és utána már egyedül fürdettem és azóta is.

Nekem jó volt így,anya arcán pedig leírhatatlan boldogságot láttam,ő már elég idős 69 éves lesz idén és az volt minden vágyam,hogy még az én kisbabám ismerhesse Őt,és igyekszem mindent megtenni,hogy még sok szép percet okozzon neki az unokája.

2011. márc. 28. 14:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenről még nem hallottam.Egyébként mi fürdettünk a férjemmel kettesben, azóta is így van.Anyukám messze van, anyósnak nem adnám :)Szerintem ez a szülők öröme legyen.Persze ha vannak félelmek, akkor segítséget kell kérni,ilyen esetben biztos jól jönnek a nagyik.
2011. márc. 28. 14:12
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok,nem úgy az anyósom aki kb 4-5 lakalommal nézte meg eddig az unokáját,és már a gyerek 6,5 hónapos.Azt sem kérdezte meg,hogy segítsen -e valamit.
2011. márc. 28. 14:14
 14/21 anonim ***** válasza:
73%
mivel császáros voltam,nem tudtam fürdetni,a férjem meg nem merte.1 hétig anyukám rendezgette a picit
2011. márc. 28. 14:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
El nem tudtam volna képzelni, hogy hazahozzuk a babát, és anyámék meg anyósék itt lebzselnek...persze ahány ház, annyi szokás. Túlhordás miatt összesen 11 napot voltam a kórházban, mikor végre kiengedtek, semmi félelem nem volt bennem. Megfogtam, levetkőztettem, fürdettem. Nincs cukorból:) Semmi pénzért nem adtam volna ki a kezemből. De egyébként nálunk nem is ajálnkozott senki, anyukám hozott ebédet néhány hétig, délután itt maradt segíteni, de a fürdést nem várta meg.
2011. márc. 28. 14:21
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
nálunk így volt, mert mivel első baba, azt se tudtam hogyan kell megfogni. Kb 1 hétig járt fel fürdetni, addigra megtanultam, hogy hogy kell tartani. Nekem nagy segítség volt.
2011. márc. 28. 14:35
 17/21 A kérdező kommentje:
Én is császáros voltam,5nap után jöttünk ki a kórházból! Akkor még nagy fájdalmaim voltak,de nem adtam volna át ezt az élményt senkinek!(én egyedül neveltem a fiamat,így én csináltam mindent) Anyukám annyit segített,hogy a vizet töltött a kádba,és fürdés után kiöntötte a vizet!
2011. márc. 28. 14:40
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Hááát... a fiamat itthon először apukám fürdette meg. mi azt se tudtuk, hogy álljunk neki, mert nem számítottunk rá, hogy a 2300 grammos pöttömkénket hazahozhatjuk 4 naposan. utána már mi próbáltuk fürdetni. egy-kétszer. de kb. 3 hétig maradt a mosdókendős lemosás, mert annyira után fürödni. hossza kísérletezésekkel kb. két hónapos korától kezdte élvezni, megszokni. maholnap 5 hós lesz, már várja, sőt babaúszásra is lekezdett "járni" a nagyfiú. :-) anyukám, anyósom nem akarta fürdetni. bár anyukám engem se fürdetett pár napig és legtöbbször átadta a jogot apukámnak, mert félt, hogy összetör :-))) szerintem nincs ilyen, hogy szokás vagy nem szokás. ahogy nektek jó, úgy legyen és úgy lesz, mert a ti gyereketek :-)
2011. márc. 28. 15:01
 19/21 anonim ***** válasza:
73%
a házunk nem volt kész, mikor kijöttünk a kórházból, ezért a fiammal anyámhoz mentünk ketten, a párom otthon volt. Anyuval ketten fürdettük meg először, Apa csak később jött át. De nem is nagyon mertem volna egyedül fürdetni.
2011. márc. 28. 15:07
 20/21 anonim ***** válasza:
46%
Nekem azért fürdette először anyukám, mert megmutatta hogyan kell
2011. márc. 28. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!